Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 13 februari 2023

Braziliaanse president wil kinderen verplicht vaccineren: ‘Zonder prik geen geld’

Redactie Blckbx
2023 02 13 lula kids prikken
2:30

De Braziliaanse president Lula da Silva wil ouders verplichten om hun kinderen te laten vaccineren. ‘Anders krijgen ze geen overheidssteun meer’.

Lula hield vorige week een toespraak tijdens de opening van het Super Carioca Health Center in Benfica, Rio de Janeiro. Hierin kondigde hij aan dat het sociale bijstandsprogramma Bolsa Familia, dat onder zijn voorganger Jair Bolsonaro werd geschrapt, weer wordt ingevoerd. Het is een soort universeel basisinkomen voor tientallen miljoenen Brazilianen.

"De Bolsa Familia komt terug, en het komt terug met iets belangrijks; het komt terug met voorwaarden. De kinderen moeten naar school. Als ze niet naar school gaan, verliest de moeder de uitkering," aldus Lula, die vervolgens ook inenting als voorwaarde stelde voor financiële steun van de overheid. "De kinderen moeten worden ingeënt. Stel dat ze geen inentingsbewijs hebben. In dat geval verliest de moeder de uitkering.”

Tijdens zijn verkiezingscampagne had Lula al aangekondigd dat vaccinatie verplicht zou worden als hij president werd. De stap markeert een belangrijke beleidsombuiging. De vorige president Bolsonaro, die na een omstreden verkiezing in november aftrad, wees verplichte vaccinatie af – ook voor COVID.

Naast de maatregel om de overheidssteun voor ouders in te trekken, die weigeren hun kind te laten prikken, kondigde Lula ook een verhoging van de maandelijkse steun aan voor ouders die wel gehoorzamen. Kinderen tot zes jaar krijgen 150 Braziliaanse real (27 euro) meer. Voorheen ontvingen ouders 600 Braziliaanse real (108 euro) per kind tot zes jaar.

Lula zei dat de overheidsverplichting voor vaccins in het algemeen belang is. "In godsnaam, we kunnen niet zo onwetend zijn dat we denken dat het niet de moeite waard is om ons te laten vaccineren," zei hij. "Ik blijf me afvragen wat voor liefde deze moeder voor haar kinderen heeft, dat ze niet voor hen zorgt op het belangrijkste moment dat ze gevaccineerd kunnen worden en een ernstige ziekte in hun leven kunnen voorkomen," vervolgde Lula.

"Al moet ik vijftig COVID-vaccins nemen, ik zal er zoveel nemen als nodig is, want ik hou van mijn leven. Ik denk dat iedereen een plicht heeft voor het leven van zijn kinderen, door ze te vaccineren op de juiste leeftijd," zei Lula.

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
M@R!N

"Al moet ik vijftig COVID-vaccins nemen, ik zal er zoveel nemen als nodig is, want ik hou van mijn leven. Ik denk dat iedereen een plicht heeft voor het leven van zijn kinderen, door ze te vaccineren op de juiste leeftijd," zei Lula.
Je maakt mij niet wijs dat hij zich, net al alle andere vaxdrammers trouwens, het echte spul laat inspuiten.
Maar echt hè, KINDEREN!
Terwijl er landen zijn die het gif voor kinderen verbieden (te weinig, maar ze zijn er iig), gaat deze machtswellusteling er juist mee beginnen.
Uiteraard onder bedreiging, want anders zou de belangstelling weleens niet heel groot kunnen zijn.
STOP DEZE MASSAMOORD!

GTRene

Zo kunnen ze dwang uitvoeren, zo deden ze het ook in NL, anders kun je niet naar de kroeg, of je werkgever verlangt het van je anders mag je niet komen, je moet geprikt zijn anders niet met vliegtuig, je moet anders niet in ziekenhuis je moet anders (lijst te lang) allemaal hetzelfde soort dwangmiddel, do as your told or else. zeer zeer kwalijk, dat soort lieden die daar aan meedoen verdienen het leven niet.

Cookies op deze website