Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 17 augustus 2022

‘Britse luchtmacht neemt tijdelijk geen blanke mannen aan omwille van diversiteit’, waarschuwen bronnen

Redactie Blckbx
2022 08 17 Britse luchtmacht diversiteit
2:50

Het hoofd van de rekruteringsafdeling van de Britse luchtmacht zou zijn opgestapt uit protest tegen ‘een pauze’ in het aannemen van blanke mannen, ten gunste van vrouwen en etnische minderheden. Het beleid zou de gevechtskracht kunnen ondermijnen.

Bronnen binnen de Royal Air Force (RAF) hebben tegen Sky News gezegd dat de vrouwelijke chef van de rekruteringsafdeling haar ontslag heeft aangeboden. Ze zou dat gedaan hebben uit vrees dat beperkingen bij de werving van nieuw personeel – ook al zijn ze tijdelijk – de gevechtskracht van de RAF zouden kunnen ondermijnen.

Veiligheid in gevaar

De klokkenluiders beschuldigen Sir Mike Wigston, het hoofd van de RAF, ervan dat hij bereid lijkt de Britse veiligheid in gevaar te brengen om ‘onmogelijke’ diversiteitsdoelen te halen, terwijl de dreiging van Rusland en China alleen maar toeneemt.

Generaal Sir Patrick Sanders, het hoofd van het leger, vergeleek de veiligheidsuitdagingen van vandaag onlangs met de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog. Hij waarschuwde dat het Verenigd Koninkrijk voor zijn ‘1937-moment’ staat. “En kijk dan naar het hoofd van de RAF. Hij is bereid om de operationele vereisten van de luchtmacht af te schalen, alleen maar om diversiteitsdoelen te halen,” zei één van de bronnen. “Ik vind dat hij moet worden opgepakt door het ministerie van Defensie en verteld moet worden: ‘Dit is de agenda van Defensie, ga ermee aan de slag.’”

‘Inhoud van je karakter’

Rishi Sunak, één van de twee kandidaten om de vertrokken Boris Johnson op te volgen als premier, heeft gereageerd op de beweringen over het potentieel veiligheidsondermijnende diversiteitsbeleid. Zijn campagne-woordvoerder zei: “Het enige dat bij rekrutering zou moeten tellen, is de inhoud van je karakter, niet je geslacht of je huidskleur. Dat het ministerie van Defensie zou toestaan dat de veiligheid van Groot-Brittannië mogelijk in gevaar wordt gebracht door een streven naar zogenaamde 'diversiteit' is niet alleen schandelijk, het is gevaarlijk.”

Voormalig minister Sajid Javid (o.a. Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid) sluit zich daarbij aan. “Ik denk dat geen enkele organisatie, of het nu de RAF is of een andere openbare of particuliere organisatie, zou moeten rekruteren op basis van iemands ras,” zei hij tegen Sky News.

RAF betwist aantijgingen

In enigszins cryptisch taalgebruik betwistte een woordvoerder van de RAF de aantijgingen. “Er is geen pauze in de rekrutering van de RAF en er is geen nieuw beleid met betrekking tot het halen van de wervingsdoelstellingen voor dit jaar. ” aldus de woordvoerder. Hij voegde eraan toe: “De commandanten van de RAF zullen niet terugdeinzen voor de uitdagingen waar we voor staan bij het opbouwen van een dienst die talent aantrekt en rekruteert uit elk deel van de Britse beroepsbevolking. Net als bij de Royal Navy en de Britse landmacht doen we er alles aan om de werving uit ondervertegenwoordigde groepen te stimuleren en ervoor te zorgen dat we een divers personeelsbestand hebben.”

De woordvoerder van RAF zei niets over het vermeende vertrek van het hoofd van de rekruteringsafdeling, omdat het nooit ingaat op individuen.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Selecteer op aanhanger zijn van de wefsekte!

JanBijdehand

Hoe lang accepteren burgers deze onzin van CO2, stikstof, giga aantallen windmolens die niet genoeg energie maken, stoppen aardgas, ongelimiteerde aantallen immigranten, voorrang geven aan immigranten boven eigen bevolking.
Onze landen worden financieel en cultureel gesloopt en we laten het gewoon gebeuren ...... Wordt wakker ! !!

Cookies op deze website