Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 18 augustus 2022

Chinese topdiplomaat suggereert dat 11 september een inside job door VS was

Redactie Blckbx
2022 08 18 Chinese topdiplomaat 11 september Cropped r
1:50

De woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Zhao Lijian, suggereert op Twitter dat de Verenigde Staten de aanslagen van 11 september 2001 zelf hebben uitgevoerd.

Zhao Lijian is adjunct-directeur van de afdeling Voorlichting van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken en tevens buitenlandwoordvoerder. Op Twitter deelde hij dinsdag een meme, een internetgrap, die suggereert dat de Verenigde Staten zelf verantwoordelijk zijn voor de aanslagen van 9/11. “Iedereen heeft een helder begrip van zichzelf nodig. Dat geldt ook voor een natie,” schrijft hij.

Tekst gaat verder onder de tweet

De afbeelding is een zogenaamde ‘What people think I domeme over Amerika. Een dergelijke meme wordt gebruikt om misvattingen aan het licht te stellen. De afbeelding in de tweet van Zhao Lijian toont verschillende horrorscènes uit Amerikaanse oorlogen in Japan, Korea, Vietnam, Irak, Pakistan, het voormalige Joegoslavië en Afghanistan. De bijschriften maken duidelijk wat de verschillende landen denken dat de VS doet. Onder de foto van Superman staat wat de VS dénkt dat het doet en onder de foto van de brandende Twin Towers staat: ‘Wat ik daadwerkelijk doe.’

De tweet was donderdag al meer dan 40.000 keer gedeeld, maar is nog nauwelijks belicht in de media. De Washington Examiner, dat er wel een artikel over heeft, vroeg de Chinese ambassade in de VS om een reactie, maar kreeg geen antwoord.

Wolf warrior diplomacy

Volgens de in Washington DC gevestigde denktank Brookings Institution is Zhao Lijian een voorstander van zogenaamde wolf warrior diplomacy. Dat is een ‘agressieve vorm van online diplomatie om de belangen van China te verdedigen, waarbij vaak tegenstrijdige complottheorieën worden geuit,’ volgens de denktank. Eerder gebruikte Zhao Lijian Twitter om de VS te beschuldigen van oorlogsmisdaden in Syrië en Afghanistan. Ook Australië beschuldigde hij van oorlogsmisdaden in Afghanistan. Zijn tweet over 11 september zal de relatie tussen China en de VS verder op scherp stellen.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Natuurlijk geen inside job, geen denken aan. Het is toch 'BEWEZEN' met het paspoort van die terrorist dat op de grond werd achtergelaten. Als het niet zo droevig was zou je je bescheuren van het lachen. Donald Trump sleutelt in zijn schuurtje aan een Quadium-bom als
een nog krachtiger wapen dan in 'The mouse that roared'. Met hulp van Putin!
Met behulp van carbonfiber en tnt werk ik aan een PMAB, een poor man's atomic bomb.
(;-) Zal hem uit testen onder het zadel van een fiets.

Nuttiger hier de kogel van een ander kaliber op Fortuyn onder een vergrootglas te leggen!

GTRene

99% een inside job, te vele bewijzen en vreemde dingen, the puppet Bush was in it job en heel veel bewijzen waar al het geld heen ging vele tig miljarden weg... kwam dat ff goed uit, meteen reden om nog meer landen in te vallen enz enz en rechten van mensen af te nemen and so on.

Cookies op deze website