Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 31 maart 2022

Disney zet vol in op LGBTQIA+-agenda

Redactie Blckbx
Disney LGBTQIA agenda Cropped
05:37

Uit gelekte opnames van een bedrijfsbrede bijeenkomst blijkt dat het management en het personeel van Disney staan te popelen om de LGBTQIA+-agenda in sneltreinvaart aan de kinderen op te dringen.

Journalist Christopher Rufo wist de hand te leggen op opnames van een personeelsoverleg dat Disney afgelopen maandag hield. Hieruit komt naar voren dat het bedrijf, met wereldwijd talloze op kinderen gerichte dochterondernemingen, de LGBTQIA+-agenda in hoog tempo wil doorvoeren. Het personeelsoverleg was onderdeel van de ‘Reimagine Tomorrow’-campagne van Disney. Deze campagne belooft dat volgend jaar 50 procent van alle Disney-karakters LGBTQIA+ zijn, of komen uit raciale minderheidsgroepen.

Persoonlijk belang baas entertainment

Karey Burkey is als algemeen president entertainment eindverantwoordelijk voor de productie van alle Disney content. Tijdens de bijeenkomst vertelde zij dat de ‘Reimagine Tomorrow’-campagne haar zowel persoonlijk als professioneel aan het hart gaat: “Ik ben moeder van twee transkinderen: een transseksueel en een panseksueel kind. En ik ben hier als leider.” En ze vervolgde: “We hebben héél héél héél veel LGBTQIA+-karakters, maar we hebben nog niet genoeg hoofdrollen.” Daarom was ze zichtbaar geraakt door het Disney-streven om volgend jaar 50 procent van alle karakters LGBTQIA+ of gekleurd te laten zijn.

Queerness waar het maar kan

Uitvoerend producent Latoya Raveneau sprak lovend over de inclusiviteit bij Disney. Eerder werkte ze voor kleinere studio’s en daar had ze gehoord dat bij Disney bepaalde dingen niet getoond mochten worden. Maar niets bleek minder waar: “Het management ontving mijn niet-zo-geheime homo-agenda met open armen.” En ze vervolgde: “Waar ik maar kon, voegde ik queerness toe. Niemand zou me tegenhouden en niemand probeerde me te stoppen.”

Allen March, productiecoördinator bij de stripboekserie Moon Girl, zei dat zijn team ‘heel erg openstaat voor het verkennen van queer verhalen’ en dat hij 'met een tracker bijhoudt hoeveel gender-non-conformistische karakters er zijn'. Net als Burkey benadrukte hij het belang van meer leidende rollen voor LGBTQIA+-karakters: “Het gaat niet alleen om het aantal LGBTQIA+-karakters dat er is. Hoe meer gecentreerd een verhaal is op een karakter, hoe genuanceerder je kunt zijn.”

Geen gegenderde groeten

Vivian Ware, manager diversiteit en inclusie, vertelde dat in pretparken ‘gegenderde groeten’ verleden tijd zijn: “We zeggen niet meer ‘dames en heren, jongens en meisjes’. We hebben al ons personeel hierin getraind, dus zij weten dat ze moeten zeggen ‘hallo allemaal’, of ‘hallo vrienden’.” En meisjes hoeven niet meer te verwachten dat zij aangesproken worden op meisjesachtige interesses: “We willen niet zomaar aannemen dat iemand, die zich in onze interpretatie misschien presenteert als vrouwelijk, ‘prinses’ genoemd wil worden.”

Op deze manier wil ze het voor iedereen een gedenkwaardige ervaring maken: “Dus laten we anders nadenken over hoe we omgaan met onze gasten: in een betekenisvolle en inclusieve manier, die het voor iedereen magisch en memorabel maakt.”

Disney tegen Parental Rights in Education Bill

Eerder deze week verzette Disney zich al fel tegen de Parental Rights in Education Bill. Deze wet werd maandag ondertekend door Ron DeSantis, gouverneur van Florida, en verbiedt het om op kinderdagverblijven en scholen kinderen – tot negen jaar – ‘voor te lichten’ over seksualiteit en genderidentiteit. De wet is bedoeld om de verantwoordelijkheid hiervoor aan ouders te laten.

Maandag verklaarde Disney hier op tegen te zijn: “Florida's HB 1557, ook wel bekend als de 'Don't Say Gay'-wet, had nooit aangenomen mogen worden en had nooit in de wet vastgelegd mogen worden.” Het bedrijf maakt zich hard voor intrekking van de wet: “Ons doel als bedrijf is dat deze wet door de wetgever wordt ingetrokken, of door een rechtbank ongedaan wordt gemaakt. We blijven ons inzetten voor het ondersteunen van nationale- en staatsorganisaties, die proberen dat te bereiken. We zijn toegewijd om op te komen voor de rechten en veiligheid van de LGBTQ+-leden van de Disney-familie, evenals die van de LGBTQ+-gemeenschap in Florida en in het hele land.”

Tegenstanders spreken niet van de Parental Rights in Education Bill, maar noemen deze de ‘Don’t Say Gay Bill’, een opzichtige poging om de wet ter bescherming van het kind te framen als een anti-homowet. Tijdens de Disney-personeelsbijeenkomst suggereerde Nadine Smith, een activistische partner van Disney, dat wetgevers die de onschuld van kinderen willen beschermen uit zijn op het weghalen van kinderen uit gezinnen: “Als ze je kunnen uitwissen en je bestaan kunnen criminaliseren; als ze je kunnen demoniseren om wie je bent, dan is de volgende stap dat ze jou criminaliseren en je kinderen afnemen.”

Volgens gouverneur DeSantis is Disney ‘geobsedeerd door de seksualisering van kinderen’.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Lees meer over: Disney Kinderen LGBT Woke

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Willemwillem

Wat niet veel mensen weten is, dat Walt Disney een vurig aanhanger was van het satanisme. Wie zich verdiept in de werken van Disney zal ontdekken dat ze minder onschuldig zijn dan op het eerste gezicht lijkt. Bijzonder is vanuit uiterst religieus oogpunt de exegese van ene Wilco Vos die blootlegt hoe héél subtiel zo ongeveer alle figuren van meet af aan geen echte familiebanden kenden. Hij wijst op meer feiten in de verhalen waaruit blijkt hoe subtiel via een onschuldige verhaallijn jarenlang de lezers ervan zijn geïndoctrineerd en klaargestoomd zijn voor de thans komende strips.

Willemwillem

Weliswaar doet Wilco dat vanuit een bepaalde overtuiging, maar dat neemt niet weg dat zijn opmerkingen op ethisch vlak wel degelijk hout snijden. Met in het achterhoofd het gegeven dat Disney een "overtuigd" satanist was....
Wat honderd jaar geleden als ongehoord, zondig, blasfemisch, onkuis en gewelddadig werd betiteld wordt vandaag, onder invloed van Walt Disney, als onschuldig vermaak omschreven.

Cookies op deze website