Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 22 augustus 2022

Drie Amerikaanse agenten geschorst na brute afranseling weerloze man

Redactie Blckbx
2022 08 20 Politie Arkansas
2:50

Drie politieagenten uit Arkansas zijn zondag geschorst na verontwaardiging over een virale video waarin is te zien hoe zij een weerloze man genadeloos afranselen.

De video toont drie agenten die een man zonder schoenen gedecideerd toetakelen. Één van hen houdt de man in bedwang, terwijl zijn collega’s hem in het gezicht stompen en knietjes geven. De stompende agent trekt op een zeker moment het slachtoffer zelfs aan zijn haren omhoog om zijn hoofd tegen de grond te slaan. Zie onderstaande video, die niet voor tere zieltjes is bedoeld.

Tekst gaat verder onder de video

De vrouw die de afranseling filmde, stuurde het naar haar zus in Oklahoma, Naomi Johnson, die het vervolgens op sociale media plaatste. De video ging direct viraal. Volgens Johnson zei haar zus dat de man, die geestelijk verward leek te zijn, voor de afranseling op de stoep zat te praten met de agenten. Vervolgens zou hij zijn opgestaan om weg te rennen, waarna hij werd getackeld door de agenten, meldt de Arkansas Times.

Bedreigingen

Daaraan voorafgaand zou de man bedreigingen hebben geuit richting een medewerker van een buurtwinkel. Toen agenten hem daarmee confronteerden, duwde hij een hulpsheriff tegen de grond en sloeg hem op zijn achterhoofd, zo meldt The Associated Press. “Hoewel de opgenomen beelden zeker niet het hele verhaal vertellen, is het moeilijk te begrijpen hoe een man zonder schoenen en in mentale nood zo'n brutaliteit kan rechtvaardigen,” schrijft de Arkansas Times echter.

Schorsing en onderzoek

De chef van de Crawford County-politie gaf zondag in een verklaring aan dat er een onderzoek wordt ingesteld. “In verband met de video die op sociale media circuleert en waarbij twee agenten van Crawford County betrokken zijn, hebben we de staatspolitie van Arkansas verzocht een onderzoek uit te voeren. De agenten zijn geschorst in afwachting van de uitkomst van het onderzoek. Ik houd al mijn medewerkers verantwoordelijk voor hun daden en zal passende maatregelen nemen in deze zaak.” De derde agent, die niet voor de County- maar voor de stadspolitie werkt, is ook geschorst.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Lees meer over: VS Politiegeweld Arkansas

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
JanBijdehand

Is het niemand opgevallen dat in Nederland de politie er sinds een jaar op tien in een zwart fascisten pak rondlopen met een geel groen schouder hesje wat met drukknopen is bevestigd en dat in een handomdraai kan worden losgeknoopt.
De zwarte pakken zijn niets minder dan een gevechtpak met kniestukken en elleboog versterkingen en worden gecomplementeerd met een zwarte helm en legerlaarzen.
Dit heeft niets met primaire taak van een politie te maken maar is een zeer duidelijke beweging van de Nederlandse overheid (zoals ook in andere EU landen) zodat een fascistische politie direct tegen burgers wordt ingezet. Wordt wakker mensen.

Cookies op deze website