Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 01 september 2022

Duitse minister: ‘Steun aan Oekraïne gaat door ongeacht wat de kiezers denken’

Redactie Blckbx
2022 09 01 duitse minister def
1:40

Al gaan de Duitsers massaal de straat op om te protesteren tegen de torenhoge inflatie en energieprijzen, de sancties blijven, aldus minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock. 'Ik blijf Oekraïne steunen ongeacht wat de kiezers denken’.

Baerbock sprak gisteren tijdens een evenement in Praag, georganiseerd door de NGO Forum 2000.

"Als ik de mensen in Oekraïne de belofte doe – 'Wij staan achter jullie, zolang jullie ons nodig hebben' – dan wil ik die waarmaken. Het maakt niet uit wat mijn Duitse kiezers denken, maar ik wil leveren aan de mensen van Oekraïne," zei ze.

De Duitse bewindsvrouw zei dat de aanpak niet zou veranderen en dat de sancties tegen Rusland overeind blijven, zelfs als grote aantallen mensen de straat op zouden gaan om te protesteren tegen verlammende energierekeningen en torenhoge inflatie.

"We staan nu voor de winter, wanneer we als democratische politici op de proef zullen worden gesteld. Mensen zullen de straat op gaan en zeggen 'We kunnen onze energierekeningen niet betalen'. En ik zal zeggen 'Ja, dat weet ik, dus helpen we jullie met sociale maatregelen'. Maar ik wil niet zeggen 'Oké, dan stoppen we de sancties tegen Rusland'. Wij zullen achter Oekraïne staan, en dat betekent dat de sancties ook in de winter van kracht zullen blijven, ook al wordt het voor politici erg moeilijk,” aldus Baerbock.

Probleem voor de geloofwaardigheid van de minister is echter dat de sancties van de EU tegen Rusland alleen negatieve gevolgen lijken te hebben voor Europese burgers en middenstanders. Rusland wordt er nauwelijks door geraakt.

Terwijl in Duitsland en andere EU-lidstaten de inflatie omhoog schiet, en burgers en de middenstand worden geconfronteerd met sterk stijgende prijzen van levensmiddelen en onbetaalbare energierekeningen, is de waarde van de Russische roebel hoger dan voor de sancties en heeft het land een fors overschot op de balans door de verkoop van olie en gas aan landen als China en India.

Het is daarom op zijn minst vreemd en zelfs verdacht te noemen dat de Duitse minister zegt dat ze de strafmaatregelen tegen Rusland koste wat kost overeind wil houden. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat met de sancties alleen de eigen burgers en economie schade wordt toegebracht?

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Het maakt niet uit wat mijn Duitse kiezers denken, maar ik wil leveren aan de mensen van Oekraïne,"
Had niet anders verwacht overeenkomstig van der Wal. Ze geven duidelijk aan dat ze los staan van de kiezers, die kunnen letterlijk doodvallen. Wederom een signaal dat eigenlijk de woede van de mensen zal moeten omslaan in echt verzet wil het resultaat krijgen. Wat zal de winter ons brengen. Zullen de beurzen dan al inklappen als laatste vonk om de boel te laten vlammen?

GTRene

Het lef... ze zegt heel duidelijk >>>Het maakt niet uit wat mijn Duitse kiezers denken, maar ik wil leveren aan de mensen van Oekraïne,"<<<
Let op dat IK, maar die IK betaald dat met geld van die burgers, de belastingbetalers! hoe gek wil je het hebben!

Het is als, stel ik heb nog 10.000 euro op mijn bank staan, dan komt er zo'n 'linkse' politieker naar mij toe en zegt, hey GTRene ik neem die 10.000 euro van jou en IK ga er wat leuks mee doen voor ons plan, ze zijn er tegenwoordig nog open over ook, waarom? omdat al hun poppetjes nog steeds doen wat hun zeggen.

Cookies op deze website