Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 13 augustus 2022

Ex-baas CIA hint op doodstraf Donald Trump voor spionage

Redactie Blckbx
2022 08 13 Trump2 Cropped
2:10

Voormalig CIA- en NSA-directeur Michael Hayden en MSNBC-medewerker Michael Beschloss suggereren dat Donald Trump geëxecuteerd zal worden voor spionage.

Beschloss, die als historicus regelmatig optreedt bij de TV-zender MSNBC, plaatste vrijdag op Twitter een afbeelding van een echtpaar genaamd de Rosenbergs. Dit koppel werd in 1951 schuldig bevonden aan spionage voor Rusland, waarna ze de doodstraf kregen en in 1953 werden geëxecuteerd.

Beschloss plaatste de tweet kort nadat het huiszoekingsbevel voor de inval van afgelopen maandag werd geopenbaard. Hierbij werd ook een lijst vrijgegeven van spullen die door de FBI zijn meegenomen. Daaruit zou zijn op te maken dat er ook sets met gevoelige, geheime en staatsgeheime documenten zijn meegenomen. Sommige documenten zouden betrekking hebben op kernwapens. Trump ontkent en zegt dat de documenten al waren ‘gedeclassificeerd’ door het Witte Huis toen hij ze meenam

Bij de afbeelding schreef Beschloss: “Rosenbergs werden veroordeeld voor het geven van Amerikaanse nucleaire geheimen aan Moskou, en werden geëxecuteerd juni 1953.”

Tekst gaat verder onder de tweet

Vervolgens retweette Hayden – een gepensioneerd viersterrengeneraal die directeur is geweest van zowel de CIA als de NSA, ook een inlichtingendienst – de post van Beschloss, waarbij hij opmerkte: “Klinkt ongeveer juist.”

Tekst gaat verder onder de tweet

Het is opmerkelijk dat Hayden zo snel op de zaken vooruitloopt. Hij was namelijk ook één van de voormalig spionnen die in 2020 in open brief de laptop van Hunter Biden afdeden als Russische desinformatie, terwijl deze gewoon authentiek is.

Waarschuwing voor moord

Bernard Kerik, voormalig politiechef van New York, waarschuwde er dinsdag voor dat de deep state zou kunnen proberen om Trump te vermoorden. Vrijdag plaatste hij op Twitter een post met een link naar een Fox News-artikel over de tweets van Beschloss en Hayden en schreef daarbij: “IK ZEI TOCH DAT HET ZOU KOMEN! MSNBC's Beschloss en voormalig CIA-directeur Hayden 'suggereren' dat Trump geëxecuteerd wordt omdat hij nucleaire documenten heeft.”

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Jeroenv

Als dat gebeurt heb je direct een burgeroorlog in Amerika. Dat de Democraten ver gaan was al bekent, maar zover als ze nu gaan is echt extreem.

Ronald55

Trump is beschuldigt van spionage voor de Russen tijdens zijn presidentschap het steel dossier betaald en opgezet door Hillary Clinton. De Democraten hebben met behulp van de CIA,FBI, DOJ, Trump bespioneerd tijdens de verkiezingen. Ze hebben geprobeerd hem te impeached door hem te beschuldigen van afpersing van de Ukrainse premier tijdens een telefoon gesprek. Trump heeft toen gelijk het transcript vrij gegeven en ook dit was een grote leugen om hem weg te krijgen.
Toen is hij beschuldigt voor sex met Russische hoertjes ook een leugen. En nu tijdens de midterm verkiezing deze beschuldiging, omdat 90% van de USA op Trump stemt.

Cookies op deze website