Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 23 maart 2022

Franse presidentskandidaat wil bij verkiezingswinst ministerie voor Remigratie oprichten

Redactie Blckbx
2022 03 23 zemmour remigration
2:40

Mocht de Franse presidentskandidaat Éric Zemmour de komende verkiezingen winnen, dan komt er in Frankrijk waarschijnlijk een ministerie voor Remigratie. Het ministerie moet ervoor gaan zorgen dat ieder jaar minimaal 100.000 ongewenste vreemdelingen het land worden uitgezet.

Zemmour ontvouwde zijn plannen maandag tijdens een interview voor de commerciële televisiezender M6. In een vraaggesprek met journalist Xavier de Moulins gaf de populaire presidentskandidaat aan dat de taak van het ministerie zal zijn om ervoor te zorgen dat illegalen, criminele vreemdelingen en door de veiligheidsdienst gevolgde vreemdelingen effectief het land worden uitgezet. Volgens zijn eigen berekeningen betreft het zo’n 100.000 mensen per jaar.

Vliegtuigen charteren

Op de vraag van De Moulins hoe hij dat praktisch wil gaan doen, antwoordde Zemmour dat hij vliegtuigen wil charteren om collectieve uitzettingen te regelen. “Vanaf het moment dat ik verkozen ben, trek ik naar de Magreb om met de verantwoordelijken in Marokko, Algerije en Tunesië af te spreken hoe we dat gaan organiseren”, aldus Zemmour.

Illegaliteit weer strafbaar

Zemmour, politicus van de rechtse partij Reconquête, zei tijdens het gesprek ook dat hij illegaliteit opnieuw strafbaar wil gaan stellen. Dat is sinds 2012 niet meer het geval. Daarnaast wil hij een referendum over immigratie organiseren om de Franse bevolking de mogelijkheid te geven om mee te beslissen over migratiekwesties. “De reden voor mijn kandidatuur is dat ik zie dat de Franse identiteit bedreigd wordt door een bevolkingsuitwisseling. Ik wil dit stoppen.”

Marine Le Pen van de concurrerende partij Rassemblement National is niet onder de indruk. Volgens haar is het een electorale strategie nu Zemmour wat zakt in de peilingen. Haar collega Jordan Bardella noemde het voorstel ‘demagogisch’. De Franse socialisten noemen het voorstel ‘een absolute verschrikking’. Zij noemen Zemmour neofascistisch.

Macron ruim aan kop

Volgens recente peilingen zou Zemmour nu 13 procent van de stemmen halen. Zijn grootste tegenstander, president Emmanuel Macron (En Marche) ligt volgens prognoses met 29 procent van de stemmen ruim voor op Zemmour. De zittende president heeft electoraal vooral de wind in de rug gekregen door de oorlog in Oekraïne. De eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen begint op 10 april.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Kurt

Het enige wat de veelheid aan kandidaten bewerkstelligd is dat Macron, ondanks het feit dat meer dan 70% van de Fransen liever iemand anders heeft als President, toch weer op het pluche kan gaan zitten.
Overigens wil die kleine kinderbeul na injecties en muilkorven nu ook gaan kloten in een ‘Europese Handvest van Grondrechten’ om nog meer kinderbeulerij & dehumanisering van (kleine) kinderen te bewerkstelligen.

Vraag

"door de veiligheidsdienst gevolgde vreemdelingen"
Ok, dus voor Zemmour is alleen al het feit dat iemand gevolgd wordt door de veiligheidsdiensten (de zgn. "Fiche S") al voldoende om te straffen met uitzetting.
Tegenwoordig word je in Frankrijk al als terrorist aangemerkt als je "antivax" bent. En iedereen weet dat antivax een heel rekbaar begrip is.
Brrrrr.....

En dan ook nog eens zeggen dat je wel even gaat zorgen dat mensen uitgezet kunnen worden naar Noord-Afrika.
Tuurlijk, als het zo makkelijk was, had Macron het al wel gedaan.
Noord-Afrikaan : "Ik kom uit Marokko"
Marokko: "Wij kennen deze persoon niet, hij zal wel uit Algerijë komen"
Algerijë : "Het is een Marokkaan, die komt er bij ons niet in".


Wat een geweldige demagoog is die Zemmour toch en wat jammer dat er geen geloofwaardig alternatief is voor Macron.

Cookies op deze website