Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 17 november 2022

G20-leiders willen digitaal vaccinpaspoort permanent invoeren

Redactie Blckbx
2022 11 17 vaccinatiepaspoort permanent
4:30

De regeringsleiders op de G20 in Bali hebben verklaard dat ze digitale vaccinpaspoorten willen gaan gebruiken om ‘pandemieën te bestrijden én te voorkomen'. Om te mogen reizen zullen mensen altijd volledig gevaccineerd moeten zijn, ondanks dat bekend is dat vaccinatie virustransmissie niet stopt.

De regeringsleiders van de grootste twintig industrielanden ondertekenden op de G20-top in Bali vandaag de ‘G20 Bali Leaders’ Declaration’.

In artikel 23 van deze verklaring komen zij overeen ‘internationaal te gaan samenwerken om het succes van digitale COVID-19-certificaten te benutten voor toekomstige reacties op pandemieën’.

"Wij erkennen het belang van gedeelde technische normen en verificatiemethoden om naadloos internationaal reizen en interoperabiliteit te vergemakkelijken en digitale en niet-digitale oplossingen, waaronder bewijzen van vaccinaties, te erkennen," stellen de ondertekenaars.

"Wij steunen een voortgezette internationale dialoog en samenwerking over de oprichting van betrouwbare wereldwijde digitale gezondheidsnetwerken als onderdeel van de inspanningen om de preventie van en de reactie op toekomstige pandemieën te versterken, die moeten voortbouwen op het succes van de bestaande normen en digitale COVID-19-certificaten."

In een afzonderlijk maar vergelijkbaar document heeft de G20 een update uitgebracht waarin het volgende wordt toegevoegd:

"Streef naar interoperabiliteit van systemen, inclusief mechanismen die het bewijs van vaccinatie valideren, met inachtneming van de soevereiniteit van het nationale gezondheidsbeleid en relevante nationale regelgeving zoals bescherming van persoonsgegevens en gegevensuitwisseling."

Aanbevelingen B20-top

De steun van de G20 voor digitale gezondheidscertificaten met bewijs van vaccinatie, ook wel vaccinpaspoort genoemd, volgt op aanbevelingen van de B20-top eerder deze week.

Volgens het 132 bladzijden tellende slotcommunique van de B20 'Policy Recommendations to the G20', moeten de lidstaten ‘verdere uitwisselingen en strategisch gebruik en delen van wetenschap, technologie en passende gegevens voor crisisdetectie bevorderen en een mondiaal coördinatiekader voor toekomstige crisisbestrijding creëren’.

Deze beleidsaanbevelingen omvatten, maar zijn niet beperkt tot: goedkeuring van de digitale documentatie van COVID-19-certificaten, het uitvoeren en uitbreiden van de wederzijdse erkenning van COVID-19-vaccins en het opstellen van solide richtlijnen voor de paraatheid bij gezondheidscrises. Dat laatste moet zorgen voor een wereldwijde gecoördineerde reactie op toekomstige crises, versterkt door een technologische wereldwijde gezondheidsinfrastructuur.

Uitspraak Indonesische minister

Op de eerste dag van de B20-top zei de Indonesische minister van Volksgezondheid Budi Gunadi Sadikin dat de G20-landen een ‘digitaal gezondheidscertificaat met gebruikmaking van WHO-normen’ moeten aannemen en dat zij ernaar streven dit type vaccinpaspoort in te voeren in de ‘internationale gezondheidsvoorschriften’ tijdens de volgende Wereldgezondheidsvergadering in Genève.

"Laten we een door de WHO erkend digitaal gezondheidscertificaat hebben – als je gevaccineerd of goed getest bent – dan kun je je verplaatsen," zei de Indonesische minister van Volksgezondheid.

"Voor de volgende pandemie, in plaats van de beweging van de mensen honderd procent te stoppen [...] kun je nog steeds zorgen voor enige beweging van de mensen."

Voordat hij minister van Volksgezondheid van Indonesië werd, werkte Sadikin op hoge posten bij Bank Bali, Bank Mandiri, ABN AMRO Bank Indonesia, PT Bank Danamon en IBM.

Vaccinatie stopt transmissie niet

In augustus 2021 publiceerde de WHO een 99 pagina's tellende gids over de implementatie van digitale documentatie van COVID-19-certificaten, ofwel vaccinatiepaspoorten. Hierin geeft de WHO toe dat 'een gezondheidspas uitsluitend gebaseerd op de individuele vaccinatiestatus het risico van ziekteverspreiding kan vergroten'.

Dat komt omdat van de COVID-19-vaccins nooit is bewezen dat ze overdracht of infectie voorkomen. Onlangs kwam in het Europees Parlement aan het licht dat Pfizer zijn product zelfs nooit heeft getest op het stoppen van overdracht.

WHO wist ervan

Het lijkt erop dat de WHO vanaf het begin wist dat de vaccins overdracht en infectie niet voorkomen. Op 15 januari 2021 kondigde de gezondheidsorganisatie aan dat staten die partij zijn 'geen eisen mogen stellen aan het bewijs van vaccinatie of immuniteit voor internationale reizen als voorwaarde voor toegang' – omdat 'er nog steeds onduidelijkheden zijn over de doeltreffendheid van vaccinatie in het verminderen van overdracht en beperkte beschikbaarheid van vaccins'.

Hoewel de kennis over de overdraagbaarheid openbaar is, bevelen zowel de B20 als de G20 nog steeds een bewijs van vaccinatie aan als middel om te reizen in geval van een toekomstige 'pandemie'.

Volgens het World Economic Forum (WEF) dienen vaccinpaspoorten van nature als een vorm van digitale identiteit. Topman Klaus Schwab van het WEF was een van de aanwezigen op de G20 in Bali. Op de afbeelding hieronder is de visie van het WEF op de digitale identiteit weergegeven.

Bron: WHO

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Bij zulke moorddadige plannen vind ik het afknallen van weffers voorzienbaar en gerechtvaardigd! Het saldo van te redden levens gaat tellen in een genocide!
Ik zal de vlag uitsteken!

RogerV

Vrij logisch dat ze de G20 Bali Leaders’ Declaration’ ondertekenen, voor die reden hebben ze de COVID uitgevonden.
Al die onmenselijke maatregelen om die digitale paspoorten te rechtvaardigen!
En het ging NOOIT om onze gezondheid…

Cookies op deze website