Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 02 november 2022

Geheime dienst Nieuw-Zeeland roept burgers op elkaar te verlinken

Redactie Blckbx
2022 11 02 Nieuw Zeeland snitchen2 Cropped
1:40

De Nieuw-Zeelandse geheime dienst roept burgers op om elkaar aan te geven wanneer zij tekenen herkennen van gewelddadig extremisme, zoals ‘verzet tegen coronamaatregelen’.

De inlichtingendienst New Zealand Security Intelligence Service (NZSIS) publiceerde vorige week de gidsKnow the signs: A guide for identifying signs of violent extremism’. “Ik vraag alle Nieuw-Zeelanders om uit te kijken naar verdachte gedragingen of activiteiten die gemakkelijk kunnen worden waargenomen en deze te melden. U bevindt zich wellicht in een unieke positie om de tekenen te herkennen en de NZSIS te helpen om de ware dreiging van een individu te begrijpen,” schrijft inlichtingenchef Rebecca Kitteridge in het voorwoord.

Zij roept burgers expliciet op om hun onderbuik te laten spreken. “Vertrouwen op je instinct is belangrijk. Zelfs het kleinste stukje informatie kan van vitaal belang zijn voor onze inspanningen om terroristische aanvallen op te sporen en te voorkomen.” Dit is nodig voor ‘de veiligheid’, volgens Kitteridge: “Meer dan ooit moeten we nu samenwerken om elkaar te beschermen.”

Kritiek op coronamaatregelen

Potentiële terroristen zijn meestal gemotiveerd door hun raciale of religieuze identiteit, maar de laatste zes maanden is er volgens de Nieuw-Zeelandse autoriteiten een groep bijgekomen die politiek gedreven is.

De inlichtingenchef noemt hierbij specifiek 'mensen die zich verzetten tegen de coronamaatregelen die de regering nam', zoals te zien is in onderstaande video.

Ook mensen die denken dat de werkelijkheid anders in elkaar steekt dan dat de reguliere media en politici beweren – zogenaamde ‘complotdenkers’ –, moeten voortaan goed nadenken over wat ze wel en niet zeggen op de buurtbarbecue, willen zij niet gebrandmerkt worden als potentiële terrorist. “Het gaat soms om een mix van overtuigingen en ideologieën, gevoed door complottheorieën,” zegt Kitteridge.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

Verklik je buren, waar kennen we dat toch van... hm, zolang geleden dat ik er ff niet op kom ;-)

Nationalisten die hun land proberen te redden of de burgers proberen te informeren worden daar en eigenlijk wereldwijd al, als Terrorist bestempeld, zodat ze er hun SS op af kunnen sturen, of ze zeggen jullie zijn extreem rechts = ook terrorist lol, of je bent een wappie een extreem wappie = ook terrorist, alles wat anders verloopt dan hun mening/strategie wordt als terrorist bestempeld.

Zoiets als je een gesprek probeert te voeren met linkse bolwerken, ze ineens met woorden komen als Nazi of DiscrimiNazi of extreem iets of je lokt geweld uit

StarletKP61

Die zijn ram gek. Ik geef mensen aan die juist luisteren naar hun maatregelen 😂😂

Cookies op deze website