Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 06 juli 2022

Grote schade aan Georgia Guidestones door aanslag met explosief

Redactie Blckbx
2022 07 06 georgia guidestones
2:00

Een enorme explosie heeft woensdag een deel van het Georgia Guidestones monument vernield. Op de stenen, die ook bekend staan als ’America’s Stonehenge’, stonden spreuken gegraveerd die refereren aan een wereldregering en het terugdringen van de wereldbevolking tot onder de 500 miljoen mensen. De restanten zijn inmiddels met de grond gelijkgemaakt, is op videobeelden te zien.

De ontploffing in de vroege ochtend ‘vernietigde een groot deel van de structuur’ in het noordoosten van Elbert County, volgens het Georgia Bureau of Investigation.

"De voorlopige informatie geeft aan dat onbekende personen een explosief tot ontploffing hebben gebracht rond 04:00 uur op woensdag 6 juli," zei het bureau in een verklaring.

Het bureau van de sheriff van Elbert County is een van de wetshandhavingsinstanties die onderzoek doen en een explosievenopruimingsdienst is ter plaatse geroepen, aldus Fox5 Atlanta.

Onderstaande beelden laten zien dat autoriteiten de nog staande Guidestones donderdagochtend Nederlandse tijd 'vanwege de veiligheid' met de grond gelijk maken.

De 19 meter hoge Guidestones, soms aangeduid als ‘America's Stone Henge’, waren voorzien van dezelfde gegraveerde boodschap van wereldregering en bevolkingscontrole in 12 verschillende talen, waaronder 4 oude talen zoals Sanskriet, Egyptische hiërogliefen, en Babylonisch spijkerschrift.

Bekende spreuken die op de stenen stonden gegraveerd waren: ‘Handhaaf de mensheid onder 500.000.000 in eeuwig evenwicht met de natuur’, ‘laat alle naties intern regeren en externe geschillen oplossen in een wereldgerechtshof’ en ‘leid voortplanting wijselijk – verbeter conditie en diversiteit’.

Miljardair Ted Turner

Het monument, dat in 1980 voor 500.000 dollar werd opgericht in opdracht van een anonieme ‘kleine groep trouwe Amerikanen’, is lange tijd onderwerp van speculatie geweest, waarbij velen de bouw van het standbeeld toeschrijven aan bevolkingscontrole-enthousiast miljardair Ted Turner.

De attractie langs de weg kreeg hernieuwde aandacht tijdens de gouverneursverkiezingen van 24 mei, toen de Republikeinse kandidaat Kandiss Taylor beweerde dat de stenen satanisch waren en de afbraak ervan tot onderdeel van haar programma maakte.

"De Guidestones dienen ook als astronomische kalender, en elke dag op het middaguur schijnt de zon door een smal gat in de structuur en verlicht de datum van de dag op een gravure," staat vermeld op de toeristische website.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
PèP

Oh, de mensen die dit gedaan hebben verdienen een standbeeld! 🤗👍

Rpr

Fantastisch. Nu zijn alle problemen vast opgelost? Lijkt me niet echt een heel zinvolle actie...

Cookies op deze website