Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 05 januari 2023

Jordan Peterson bedreigd met beroepsverbod wegens politieke uitlatingen

Redactie Blckbx
2023 01 04 JP beroepverbod Cropped
1:20

Het College van Psychologen van Ontario dreigt psycholoog dr. Jordan Peterson zijn licentie te ontnemen vanwege het delen van politieke berichten op sociale media. Het College heeft Peterson bevolen een verplichte herscholing te ondergaan om zijn 'aanstootgevende gedrag' te veranderen.

Peterson zegt in aanvaring te zijn gekomen met het College omdat hij berichten retweette over premier Justin Trudeau, conservatief partijleider Pierre Poilievre, Trudeau-adviseur Gerald Butts, de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern en anderen. Het is onduidelijk wat er aan de tweets of het delen ervan in strijd is met de Ethische Code van het College.

Volgens het College kwamen er de afgelopen jaren veel klachten binnen over kwetsende uitlatingen die Peterson gedaan zou hebben op Twitter en tijdens zijn optreden bij de podcast van Joe Rogan.

Peterson geeft aan dat hij niet van plan is de 'herscholing' te ondergaan. "Ik heb absoluut geweigerd dit te doen," zei Peterson.

De volgende stap voor het College is te eisen dat hij zich onderwerpt aan een 'in-person' disciplinaire hoorzitting. Als Peterson het College niet tevreden stelt en zich er niet toe verbindt zijn gedrag te veranderen, kan het hem zijn praktijkvergunning ontnemen.

"Canada is overgeleverd aan de commissarissen," zei Peterson. "Dat is iets wat ik nooit van mijn leven had gedacht mee te maken."

Peterson gaf aan om zo snel mogelijk alle aantijgingen en zijn reacties zo openbaar mogelijk te maken 'terwijl ik me daarbij houd aan de ethische en wettelijke beperkingen om dit te doen'.

De onthulling van Peterson dat Canadese autoriteiten hem zijn licentie willen afnemen vanwege het uiten van onwelgevallige meningen, maakt op sociale media veel los.

"We hebben een petitie gelanceerd waarin we het Ontario College of Psychologists oproepen om hun heropvoedingsplan voor dr. Peterson in te trekken," aldus journalist Keean Bexte. "We eisen dat het College formeel excuses aanbiedt aan dr. Peterson voor de reputatieschade. Als ze voor hem komen, komen ze voor ons allemaal."

"Dit klinkt als de Canadese versie van een heropvoedingskamp," schrijven de conservatieve opiniemakers Hodgetwins. "U zou de training moeten opnemen en de video's moeten posten."

Ook Twitter-baas Elon Musk reageerde:

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

Getekend, hij is een goed persoon zover ik hem ken en zie in video's, spreekt vrij recht voor de raap, een strijder die wij het 'vrije' maar aangevallen door onze regeringen, als volk goed kunnen gebruiken.

JasonVX13

De volgende kritische denker die ze het zwijgen willen op leggen. Het is zo doorzichtig de laatste tijd.

Cookies op deze website