Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 24 februari 2023

Kijk: Gender-criticus reageert met gestrekt been op verwijt ‘gemeen’ te zijn

Redactie Blckbx
2023 02 24 Matt Walsh bb Cropped
3:30

Nadat politiek commentator Matt Walsh de invloedrijke transgender TikTok’er Dylan Mulvaney onlangs ‘nep, levenloos, onaards en griezelig’ noemde, kreeg hij zelfs uit conservatieve hoek stevige kritiek om zijn woordgebruik. In zijn reactie biedt hij geen excuses aan.

De conservatieve Walsh is in zijn podcast voor de Daily Wire regelmatig kritisch op woke en transgenderisme. Vorige week werd hij zwaar bekritiseerd voor de manier waarop hij uithaalde naar Dylan Mulvaney, een influencer die op TikTok zijn ‘transitie’ naar vrouw per dag vastlegt voor zijn meer dan tien miljoen volgers. De transgender-activist is erg invloedrijk en was recentelijk zelfs te gast in het Witte Huis om te praten over soepeler wetgeving rond geslachtsverandering.

‘Nooit een vrouw’

In een podcast van vorige week ging Walsh in op een video van Mulvaney, waarin de transgender pronkt met zijn haarextensions, hakken en jurk en zegt dat hij ‘er nooit aantrekkelijker uit zal zien’. “Dylan, als dit is hoe je eruitziet op je aantrekkelijkst, dan wil ik me niet eens voorstellen hoe je eruit zult zien als je op je lelijkst bent,” begon hij. “Je bent misschien niet mannelijk, maar ook niet vrouwelijk. In plaats daarvan ben je vreemd en kunstmatig. Je bent nep en levenloos. Je bent onaards en griezelig. Je bent een soort menselijke deep fake. Dat is wat je bent. Je bent een man zonder de beste kwaliteiten van mannen, maar zonder de beste kwaliteiten van vrouwen.”

Walsh zei dat niemand hem ooit zou accepteren als vrouw. “Zelfs de mensen die doen alsof ze je als vrouw accepteren, doen maar alsof, omdat ze bang zijn de les gelezen te worden als ze dat niet doen, of omdat ze je willen gebruiken als platform om te deugen.”

Conservatieve kritiek

Collega-commentatoren uit conservatieve hoek – zoals Tim Pool, Sidney Watson en de Triggernometry-podcast – zeiden het inhoudelijk eens te zijn met Walsh, maar vonden de manier waarop hij zijn kritiek verwoordde ‘gemeen’. Ook waren ze van mening dat het contraproductief was, omdat Walsh zo geen mensen zou overtuigen.

Geen excuses

Woensdag publiceerde Walsh een video waarin hij uitlegt dat zijn primaire doel niet is om ‘de andere kant te overtuigen’. Ook gaat hij frontaal in de aanval op de kritiek dat hij te ver zou zijn gegaan. “Zie je, hier verschillen we van mening. Want in de cultuuroorlog, denk ik niet dat het mogelijk is om te ver te gaan door de waarheid te spreken,” zegt hij. “De waarheid is de waarheid. Het is wat het is. Het is de realiteit. Gaan we het verdedigen, of gaan we het verbergen?”

Tekst gaat verder onder de video

“Je wilt dat ik lieg om de gevoelens van onze vijanden te beschermen?” vraagt hij. “We zijn op dit punt in onze cultuur aangekomen, juist door beleefdheid meer te waarderen dan waarheid.”

Geen compromissen

“Ik ben niet geïnteresseerd in compromissen en dialoog. Voor degenen die kinderen castreren, het concept van de waarheid aanvallen en de fundamenten van de menselijke beschaving uithollen, is mijn doel ze te verslaan, te versmaden en te demoraliseren. Ik wil alles vernietigen waar ze voor staan,” zegt hij stellig.

Volgens Walsh is dit juist een goede tactiek. “Dit is ook een goede strategie omdat het mensen aan onze kant brengt. Het moedigt de troepen aan. Het laat mensen weten dat het goed is om zich uit te spreken en de waarheid te spreken.”

Walsh wijst erop dat de manier waarop links-progressieven veel instituties van de maatschappij overnamen ook niet aardig en beleefd was. “Heeft links zo de cultuur gewonnen? Heb je wel opgelet? Ze hebben onze samenleving in hun greep, een hele generatie geïndoctrineerd en dat deden ze niet met aardigheid,” zegt hij. “Ze deden het door brutaal en agressief te zijn en door de argumenten van hun tegenstanders niet alleen fout, maar ook afschuwelijk en krankzinnig te maken.”

Waanzin

“Het enige verschil is dat ze dat bij ons op een oneerlijke manier doen,” gaat hij verder. “Ze laten de waarheid krankzinnig lijken. Maar wat zij aanvoeren is daadwerkelijk krankzinnig. We hebben hen toegestaan de waarheid gekker te laten lijken dan de werkelijke gekte.”

Hij schuift zijn woede niet onder stoelen of banken. “Als je boosheid voelt in de woorden die ik gebruik bij het bespreken van dit onderwerp, heb je gelijk. Dat is een misdaad die ik zal bekennen. Ik ben boos,” zegt hij, eraan toevoegend: “En ik weet dat ik zal doen wat nodig is en zal bespreken wat nodig is om mijn kinderen te beschermen tegen deze helse godvergeten waanzin.”

Liever dood

Walsh krijgt veel kritiek voor een deel van zijn verklaring waarin hij stelt ‘liever dood te zijn’ dan dat zijn kinderen worden ‘meegezogen in de gendercultus en erdoor worden verslonden’. The Majority Report behandelde Walsh’ verklaring donderdag en begon die uitzending met een trigger warning: “Dit is een moeilijke video. Als iemand gevoelig is voor dit soort dingen: het zijn behoorlijk afschuwelijke woorden van Matt Walsh,” begon journalist Emma Vigeland, die denkt dat Walsh ‘narcistisch is en wil dat zijn kinderen een verlengstuk zijn van hemzelf’. “Laten we hopen dat zijn kinderen niet trans zijn,” voegde ze eraan toe.

What is a woman?

Matt Walsh maakte onlangs de documentaire What is woman? In die film trekt hij de logica achter de genderideologische beweging in twijfel en onderzoekt hij wat het betekent om vrouw te zijn.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Munokage

Matt Walsh heeft 100% gelijk. Bovendien maakt het niet uit of je "gemeen" bent of niet, de alfabet soep idioten doen toch wel huilie huilie zolang je ze niet volledig bevestigt in hun psychoses. Iedereen is overigens vrij om de realiteit te ontkennen. Vroeger hadden we daar inrichtingen voor, tegenwoordig Tik Tok. Zolang ze hun waanzin niet aan anderen opdringen en heel ver uit de buurt van kinderen blijven is het geen probleem.

GTRene

Ik ben ook zeer op tegen wat er allemaal gebeurt en hoe het gepuscht wordt al jarenlang, het indoctrineren en gewoon maken van enz enz enz.

dat moet stoppen, helemaal hoe ze kinderkoppies indoctrineren van jongs af aan en dan wat ouders ook nog eens daarin mee doen, totale gekte, geestesziek.

kijk wat je doet in je eigen huis met jezelf moet je zelf weten, zolang anderen er geen last van hebben, maar ga je verder, moet je niet lopen janken dat het misgaat en dat mensen zich verdedigen, of je kids verdedigen.

Cookies op deze website