Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 17 oktober 2022

Kijk: Weer massale demonstraties in Europese steden tegen regeringen

Redactie Blckbx
2022 10 17 demo paris Cropped
3:00

De reguliere media mogen het dan wel doodzwijgen, maar ook afgelopen weekend gingen overal in Europa burgers weer massaal de straat op om te protesteren tegen het wanbeleid van hun regeringen, de energiecrisis en de torenhoge inflatie.

Vorig jaar werden de massale demonstraties in Europese steden tegen het coronabeleid vrijwel compleet genegeerd door de reguliere media. De meeste lockdowns waren nog niet voorbij, of de oorlog in Oekraïne brak uit. Omdat de westerse sancties tegen Rusland vooral de eigen burgers treffen en het continent in armoede dreigen te storten, gaan er al maandenlang mensen de straat op om hiertegen te demonstreren. En ook deze demonstraties worden grotendeels buiten het zicht van het grote publiek gehouden. Afgelopen weekend vond er weer een aantal indrukwekkende manifestaties plaats.

Parijs

In Parijs demonstreerde een bont gezelschap van tienduizenden mensen tegen de stijgende kosten van het levensonderhoud, brandstoftekorten en het regeringsbeleid. De linkse oppositiepartijen hadden opgeroepen tot de mars, die werd geleid door Jean-Luc Mélenchon van de links-radicale partij LFI. De organisatoren claimen dat er 140.000 mensen waren, terwijl de politie het hield op 30.000 demonstranten.

Tekst gaat verder onder de tweet

De demonstratie in Parijs liep op verschillende momenten uit op ongeregeldheden tussen de politie en de demonstranten.

Tekst gaat verder onder de tweet

Vakbonden hebben opgeroepen om dinsdag een algemene staking te houden. Veel benzinestations hebben nu al te kampen met brandstoftekorten, nadat raffinaderijen wekenlang geblokkeerd werden door stakende werknemers van energiebedrijf TotalEnergies.

Brussel

In Brussel demonstreerden gisteren duizenden mensen tegen het coronabeleid, de klimaatmaatregelen en de vooringenomenheid van de media.

Tekst gaat verder onder de tweet

De Roemeense Europarlementariër Christian Terhes liep ook mee met de mars. Als luis in de Europese pels maakt hij zich ondere andere hard voor het onderzoeken van de correlatie tussen de vaccinatiegraad en de oversterfte. Op de demonstratie in Brussel hield hij een toespraak.

“We weten dat we geen vrijheid kunnen hebben zonder de waarheid. Ik heb veel protestborden gezien met daarop ‘Persvrijheid’. Om te weten wat de waarheid is, moeten er mensen zijn die zoeken naar de waarheid,” zei hij over de vooringenomenheid van de media.

Tekst gaat verder onder de tweet

Vandaag – op de Internationale dag voor uitroeiing van armoede – vindt in Anderlecht de Hongerparade plaats, om te demonstreren tegen de stijgende voedsel- en energieprijzen.

Moldavië

In Moldavië, dat ligt tussen Oekraïne en Roemenië, waren zondag vele tienduizenden mensen op de been om in de hoofdstad Chișinău te demonstreren tegen de hoge energieprijzen en het pro-Europese beleid van president Maia Sandu

Tekst gaat verder onder de tweet

Aan het einde van de dag brak de politie een tentenkamp op dat voor het parlementsgebouw was ingericht.

Tekst gaat verder onder de tweet

Duitsland

In Duitsland wordt al langere tijd regelmatig gedemonstreerd. Gisteren was het raak in Stuttgart, waar mensen zich uitspraken tegen het coronabeleid en de zelfdestructieve Europese sanctie-oorlog gericht tegen Rusland.

Tekst gaat verder onder de tweet

Italië

Ook in Italië demonstreerden mensen tegen hun regering. Zaterdag gingen in de hoofdstad Rome mensen de straat op om een einde te eisen aan de oorlog in Oekraïne en aan de betrokkenheid van Italië bij de NAVO.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

Goed bezig, helaas zal het pas onze kant op komen als al die grote 'spelers' D-elite (Delite the elite) ter plekke aan iets wat schijnbaar onbekend is neervallen SADS daarna kunnen we pas weer wat opbouwen, dus pas als bijna al die foute WEF/UN/NATO/US/UK and so on globalisten/multinationals (de foute) daarmee te maken krijgen, go in peace(s).

Cookies op deze website