Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 04 maart 2022

Leger VS verplicht soldaten tot training in genderidentiteit

Redactie Blckbx
2022 03 03 Leger VS genderindentiteit scenario featured
05:15

Terwijl de oorlog in Oekraïne voortdendert, steeds meer landen zich mengen in de strijd en nucleaire dreigementen worden geuit, verplicht het Amerikaanse leger al het personeel tot een training in genderidentiteit.

De woke ideologie van progressief Amerika grijpt steeds verder om zich heen. Uit documenten die zijn gelekt naar de Washington Free Beacon blijkt dat officieren in het Amerikaanse leger gedwongen worden om een training te volgen over soldaten met genderdysforie. Mensen met genderdysforie hebben een sterk gevoel van onvrede met het geslacht waarmee ze geboren en opgegroeid zijn. Het gender past niet bij hoe ze zich voelen en hoe ze zich willen uiten.

Een klokkenluider van de Army Special Forces lekte verschillende dia’s uit een presentatie met als titel “Policy on the Military Service of Transgender Persons and Persons with Gender Dysphoria”. Een woordvoerder van het leger heeft aan de Washington Free Beacon bevestigd dat de dia’s authentiek zijn en deel uitmaken van een verplichte training. Officieren kregen de presentatie vorige maand al voorgeschoteld. Daarbij kregen ze instructies om de training ook aan hun ondergeschikten te geven. Uiterlijk 30 september 2022 moet al legerpersoneel de training hebben gedaan.

Scenario 1: man tijdens diensturen, vrouw daarbuiten

In verschillende hypothetische scenario’s wordt uiteengezet hoe transgendersoldaten, of soldaten die nog in een transitiefase zitten, behandeld moeten worden.

Één scenario gaat uit van de volgende situatie: “Een soldaat die bij geboorte het mannelijk geslacht kreeg toegewezen, zegt dat hij zich identificeert als vrouw. De soldaat leeft buiten diensturen als een vrouw. Hij heeft geen medische diagnose, is niet van plan een medische behandeling te ondergaan en ervaart geen significante stress in relatie tot zijn genderidentiteit. De soldaat verzoekt niet om behandeld te worden als vrouw terwijl hij in dienst is.”

In dit geval hoeven er geen bijzondere stappen genomen te worden, maar dient de soldaat met “waardigheid en respect” behandeld te worden. Wanneer de soldaat echter aangeeft om ook tijdens diensturen behandeld te worden als vrouw, dan moet de betreffende officier hem doorverwijzen naar een legerarts. Gendertransitie in het leger begint immers “met een diagnose van een legerarts dat gendertransitie medisch noodzakelijk is”, zo valt te lezen op onderstaande, onscherpe dia.


Scenario 2: biologische vrouw identificeert zich als man

Een tweede scenario gaat uit van deze situatie: “Een soldaat kreeg bij geboorte het vrouwelijk geslacht toegewezen. Ze vertelt haar eerste sergeant dat ze zich identificeert als man en wil behandeld worden als man. Ze is nog niet bij een legerarts geweest.”

Dan moet de betreffende officier de soldaat informeren dat het leger genderidentiteit erkent op basis van de gendergegevens in de Defense Enrollment Eligibility Reporting System, een database met met gegevens over legerpersoneel. De soldaat moet wat betreft kleding, uiterlijke verzorging en fysieke gesteldheid voldoen aan de standaarden die gelden voor de erkende genderidentiteit.

Op onderstaande dia is verder te lezen dat de soldaat geadviseerd moet worden om een legerarts te bezoeken die kan vaststellen of een gendertransitie medisch noodzakelijk is.


Opvallend is dat men op de dia’s niet spreekt van 'biologische mannen' en 'biologische vrouwen', maar schrijft 'kreeg het mannelijk/vrouwelijk geslacht toegewezen'. Dat impliceert dat de ontwikkelaars van de training uitgaan van het idee dat gender een sociaal construct is en dat er niet zoiets bestaat als biologisch geslacht. Dit is een controversieel standpunt dat vooral door links-progressief Amerika wordt verkondigd, maar sterk wordt bekritiseerd door het rechts-conservatieve deel van de maatschappij.

Bredere trend

De verplichte training in genderidentiteit voor soldaten past in een bredere trend om de transgenderagenda te propageren. Deze tendens kreeg extra momentum toen Joe Biden president werd. Bij de vorming van zijn regering stelde hij transvrouw Rachel Levine aan als onderminister van Volksgezondheid. Daarmee kreeg voor het eerst in de geschiedenis een transpersoon een rol in een Amerikaans kabinet.

Vanaf juni 2021 gelden er geen beperkingen meer voor transgenders om te dienen in het Amerikaanse leger, nadat de vorige president Donald Trump dit eerder juist onmogelijk maakte. En dinsdag nam Joe Biden het tijdens zijn State of the Union-toespraak nog heel expliciet op voor transgenders: “De aanval van overheidswetten gericht op transgender Amerikanen en hun families is verkeerd”, zei hij. En hij vervolgde: “Zoals ik vorig jaar al zei, vooral tegen onze jongere transgender Amerikanen: ik zal altijd achter je staan ​​als je president, zodat je jezelf kunt zijn en je door God gegeven potentieel kunt bereiken.”

Over stichting blckbx

Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
mikaveli

What an evil concept! kunnen de soldaten het leger niet aanklagen voor poging tot indoctrineren in perverse ideologie?

Cookies op deze website