Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 04 mei 2022

Links mediaplatform promoot paardenmedicijn voor doe-het-zelfabortus

Redactie Blckbx
2022 05 04 Vice paardenmedicijn Cropped
02:20

Het linkse-progressieve mediaplatform VICE promoot het zelfstandig maken van abortuspillen. Één van de ingrediënten is ook een paardenmedicijn. Dat is opmerkelijk, want hetzelfde VICE schilderde ivermectine herhaaldelijk af als ‘paardenontwormer’ en ‘gevaarlijk voor mensen’.

VICE gaat in het artikel uitgebreid in op instructies die de anarchistische organisatie Four Thieves Vinegar Collective geeft voor het maken van pillen om zelfstandig ongeboren leven te doden. Één van de ingrediënten is misoprostol, dat ook wordt gebruikt voor paarden. Dat is opvallend, omdat VICE eerder juist zei dat mensen verre moesten blijven van medicijnen die ook voor paarden worden gebruikt.

‘Ivermectine is een paardenontwormer’

Hoewel ivermectine ook als antiparasitair middel voor paarden wordt gebruikt, wordt het medicijn al meer dan veertig jaar veilig aan mensen toegediend. Tientallen studies wijzen op de effectiviteit van ivermectine in zowel de behandeling van corona als voorkoming van besmetting.

Toch heeft VICE – net als veel andere media – er alles aan gedaan om het gebruik van ivermectine als medicijn tegen corona in de ban te doen. De effectiviteit van het middel werd afgedaan als een complottheorie. Mensen zouden zichzelf vergiftigen met een ‘paardenontwormer’. En podcaster Joe Rogan werd door het slijk gehaald wegens zijn gebruik van ivermectine tegen corona en het verspreiden van misinformatie over het medicijn.

Mogelijk abortusverbod VS

VICE sorteert alvast voor op een mogelijk abortusverbod in de VS. Het Amerikaanse Hooggerechtshof staat op het punt om het landelijk recht op abortus af te schaffen. Daarvoor wil het hof twee eerdere uitspraken die dat recht regelen vernietigen. Dit blijkt uit een onlangs uitgelekte kladversie van de uitspraak. Het zou betekenen dat abortuswetgeving in handen komt van staten. De verwachting is dat ongeveer de helft van de staten een abortusverbod zou invoeren.

Links-progressieve agenda

Het nemen van medicijnen die ook voor paarden worden gebruikt, is kennelijk alleen veilig en effectief als het past in de links-progressieve agenda – in dit geval het doden van ongeboren leven.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Lees meer over: Censuur Ivermectine VICE

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Mamasan

Echte vrijheid voor vrouwen is ultiem zelfbeschikkingsrecht over hun eigen lichaam. Heel goed dat VICE dit laat zien. Maar wel heel jammer van het ivermectine verhaal. En nog steeds onbegrijpelijk, zoals zoveel.

Cookies op deze website