Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 19 augustus 2022

Oekraïne verbiedt aannemen en verspreiden Russische humanitaire hulp

Redactie Blckbx
2022 08 20 Oekraine verbied humanitaire hulp rusland
1:40

Met een nieuwe collaboratiewet worden Oekraïense burgers die Russische hulpgoederen aannemen of verspreiden in de door Rusland bezette gebieden beschouwd als collaborateur en kunnen worden vervolgd.

De nieuwe collaboratiewet is op 16 augustus ingegaan en richt zich naast het aannemen en verspreiden van Russische hulpgoederen ook op samenwerking met de vijand, het verstrekken van informatie aan en het uitspreken van steun aan Rusland.

Straf per geval bekeken

“Als iemand bijvoorbeeld steun uitsprak voor het Russische leger, ze informatie heeft gegeven, of humanitaire hulp heeft ontvangen en die herverdeeld, staat daar een bepaalde straf op. Als het om serieuzere vergrijpen gaat, bijvoorbeeld wanneer iemand om het leven komt als gevolg van de collaboratie van een ander, dan kan de straf zwaarder zijn, tot aan levenslange gevangenisstraf,” legt woordvoerder Aljona Matvjejeva van het ministerie van Binnenlandse Zaken uit.

De exacte strafmaat is ook afhankelijk van het motief. “Vaak komt samenwerking met bezetters tot stand dankzij de belofte van leiderschapsposities, en er kan ook een financiële beloning in het spel zijn. In andere gevallen zijn collaborateurs op zoek naar andere persoonlijke voordelen, of wraak,” aldus de woordvoerder.

Burgers die een beroep uitoefenen zijn geen doelwit van de wet. “Als de persoon in kwestie niet samenwerkte met de bezetters, maar bijvoorbeeld gewoon werkte als kapper in de tijdelijk bezette gebieden, dan zal diegene natuurlijk niet vervolgd worden,” licht Matvjejeva toe.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Ik heb zo waaanzinnig gedroooomd
__________________________________________
Tijd voor een wet in NL tegen het accepteren van roof, moord en uitbuiting van nederlanders
door de wefbezetters van Maxima tot Kaag tot Wopke en Barbaarsma.

Tweede wet op de burgerplicht wef collaborateurs in lock down te houden tot ze geen CO2
meer uitstoten!

Kaatje2022

Het kwaad zal hand over hand toenemen, zodat de liefde van de meeste mensen zal verkoelen. Maar wie dwars door alles heen aan Mij vasthoudt, zal gered worden. Het goede nieuws over het Koninkrijk van God zal overal ter wereld worden gebracht, zodat alle landen het zullen horen. En dan zal het einde komen.
Mattheüs 24:12‭-‬14 HTB

https://bible.com/bible/75/mat.24.12-14.HTB

Cookies op deze website