Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 11 april 2022

Palm Springs: Basisinkomen voor transgenders en non-binairen in de maak

Redactie Blckbx
2022 04 11 Palm Springs basisinkomen trans Cropped
03:19

In Palm Springs, Californië, kunnen transgenders en non-binairen straks aanspraak maken op een basisinkomen van 900 dollar per maand. De regeling zal niet gelden voor inwoners zonder afwijkende seksuele- en/of genderidentiteit.

Het stadsbestuur van Palm Springs heeft de financiering goedgekeurd voor twee lokale organisaties om een ​​universeel basisinkomen te ontwikkelen voor transgenders en non-binaire inwoners van de stad in Californië. De organisaties DAP Health and Queer Works krijgen de beschikking over 200.000 dollar om een programma te ontwikkelen dat de doelgroep iedere maand 900 dollar uitkeert, zonder dat daar iets tegenover staat.

Kwetsbaar

In een verslag van het stadsbestuur valt te lezen dat de twee organisaties hun aanvraag rechtvaardigen door te wijzen op de kwetsbaarheid van de transgender- en non-binaire gemeenschap (TGBN): “De TGNB-gemeenschap is één van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in onze stad en heeft meer dan andere bevolkingsgroepen te maken met dakloosheid, werkloosheid, seksueel- en fysiek geweld en discriminatie. De verhalen van de TGNB-gemeenschap van onze stad weerspiegelen die in de rest van het land. Ons project zal helpen om de sociale en institutionele verandering te creëren die nodig is om deze kwetsbare bevolkingsgroep te laten gedijen.”

De twee organisaties zijn nu bezig met het ontwerpen van het pilotprogramma. Ze streven ernaar om later dit jaar aanspraak te kunnen maken op een deel van de 35 miljoen dollar die de staat Californië heeft gereserveerd voor universele basisinkomensporgramma’s.

Transvrouw identificeert zich als baby

Dichter bij huis vervagen de grenzen ook steeds sneller. In een Schotse gevangenis eist een transvrouw door het gevangenispersoneel behandeld te willen worden als baby en wil luiers en babyvoeding krijgen. De biologische man kreeg in 2004 een levenslange gevangenisstraf voor het wurgen van een celgenoot. Sinds 2016 gaat hij door het leven als vrouw, wat tegenwoordig vaker voorkomt in gevangenissen. Over het identificeren als baby zei een bron tegen de Daily Beast echter: "Maar dit is duidelijk iets heel anders en de Scottish Prison Service heeft geen protocol voor het omgaan met gevangenen die besluiten dat ze baby's zijn."

Van de Britse premier Boris Johnson hoeft de zich als baby identificerende transvrouw waarschijnlijk geen begrip te verwachten, want hij sprak zich onlangs ‘controversieel’ uit over een ander heet hangijzer in het transdebat: “Ik denk niet dat mensen die als man geboren zijn tegen vrouwen moeten sporten. Misschien is dat controversieel, maar het lijkt me logisch.” En daar voegde hij aan toe: “Ik denk ook dat vrouwen ruimtes moeten hebben die alleen voor vrouwen bedoeld zijn, of dat nu in een ziekenhuis is, in een gevangenis of in kleedkamers.”

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Lees meer over: Basisinkomen Transgender VS

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cookies op deze website