Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 23 maart 2022

Peiling Canada: gevaccineerden willen harder optreden tegen Rusland

Redactie Blckbx
2022 03 23 Peiling Canada
02:53

Uit een peiling in Canada blijkt dat een overgrote meerderheid van de tripel gevaccineerden een harder optreden tegen Rusland steunt, terwijl de meeste mensen die niet zijn gevaccineerd juist tegen escalerende maatregelen zijn.

De peiling werd uitgevoerd door EKOS en gepubliceerd in de Toronto Star. Canadezen die aangeven drie of meer injecties te hebben genoten, zijn massaal voor het uitbreiden van het sanctiepakket tegen Rusland (86 procent). Maar liefst 82 procent van de driemaal geprikten is voor het sturen van meer militair materieel naar Oekraïne. En 52 procent van hen vindt het een goed idee om Oekraïne te voorzien van straaljagers.

De meerderheid van de mensen die aangaven niet geïnjecteerd te zijn, steunen deze escalerende maatregelen juist niet. Slechts 13 procent van hen is voor hardere sancties. 18 Procent steunt het idee om meer militair materieel naar Oekraïne te sturen. En maar 15 procent van de ongeprikten vindt het een goed idee om Oekraïne te helpen met straaljagers. Een meerderheid van 52 procent steunt zelfs geen enkele van deze escalerende maatregelen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.


'Negatieve invloed van desinformatie'

Volgens Frank Graves, president van peilingbureau EKOS, wijzen de resultaten van de peiling op ‘de negatieve invloed van desinformatie’: “Dit is absoluut een nieuwe en ronduit verraderlijke kracht die bijdraagt ​​aan polarisatie, desinformatie en slechte besluitvorming. En het lijkt maar niet weg te gaan. Het wordt steeds erger." Hij voegde daaraan toe: “Ik denk niet dat dit komt omdat die mensen een diepgewortelde sympathie hadden voor de Russen. Ze lezen dit online, ze nemen dit tot zich uit dezelfde bronnen die hen de anti-vax-informatie gaven.”

Gek genoeg gaat Graves niet in op de invloed die de gevestigde media gehad zouden kunnen hebben. Zij brachten eerst een niet-aflatende stroom onheilspellend nieuws over corona en vervolgens eenzijdige berichtgeving over de oorlog in Oekraïne.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Lees meer over: Corona Media Oekraïne Vaccinatie

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
iDrone

Dit toont mooi aan hoe eenzelfde bevolkingsgroep alle overheidspropaganda klakkeloos en onnadenkend voor waar aanneemt, zowel voor "vaccinatie" als oorlogsinterpretatie. Dat terwijl er voor beide onderwerpen zo veel van de geschiedenis valt te leren.

Kurt

Je verwacht het niet.

Mis bij dit soort onderzoeken altijd vragen als ‘ben jezelf of een naaste soldaat’ en ‘ben je zelf bereid af te reizen naar Oekraiine om in de frontlinie te vechten?’.

Cookies op deze website