Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 19 februari 2022

Politie Ottawa valt demonstranten aan met grof geweld

Redactie Blckbx
Vrouw vertrapt ottawa
2:34

Verschrikkelijke beelden uit Ottawa, waar de politie vanaf gisteravond onze tijd op brute wijze charges uitvoert op de menigte die al wekenlang vreedzaam demonstreert voor het parlement. Er zijn massale arrestaties, truckers worden uit vrachtwagens gesleurd en meerdere mensen werden vertrapt door opstormende politiepaarden.

Wat begon en voortduurde als een overweldigend vreedzaam protest, met straathockey, barbecues en springkastelen, ontaardt momenteel in een horrorshow van tirannie. De politie gebruikt de wapenstok en pepperspray om de duizenden demonstranten te verdrijven. Honderden mensen zouden al zijn gearresteerd, waaronder de drie organisatoren van de demonstraties.

Paarden vertrappen demonstranten

Op schokkende beelden is te zien hoe de politie een charge uitvoert met politiepaarden, waarbij een aantal mensen wordt vertrapt. Volgens eerdere onbevestigde berichten zou een oudere vrouw daarbij om het leven zijn gekomen. Dat blijkt achteraf niet waar te zijn. Ze heeft het voorval gelukkig toch overleefd.

Ingrijpen hing in de lucht

In de ochtend van 18 februari was al duidelijk dat het ingrijpen bij het parlementsgebouw in Ottawa niet lang meer op zich zou laten wachten. Sluipschutters werden gepositioneerd op daken rondom het parlementsgebouw en een grote troepenmacht gewapende agenten begon met het omsingelen van het gebied en het insluiten van de menigte. De demonstranten weigerden echter te vertrekken. Toen de politie begon met het uitvoeren van charges, probeerde een cordon van betogers tevergeefs de opmars te stoppen door te knielen en elkaars armen vast te houden.

Truckers uit vrachtwagens gesleurd

Op verschillende plaatsen in de stad valt de politie ook truckers aan, die daar in hun voertuigen de wegen blokkeren. Op internet duiken allerlei beelden op van agenten die ramen inslaan van vrachtwagens, waarvan de chauffeurs zich niet vrijwillig willen overgeven. Rond de twintig vrachtwagens zouden al zijn weggesleept.

Reactie politiechef

‘De arrestanten worden beschuldigd van verschillende strafbare feiten, waaronder misdraging’, zei politiechef Steve Bell. ’We hebben de situatie onder controle en blijven doorgaan om onze straten schoon te vegen.’ Volgens de politie zal het nog enkele dagen duren voordat de demonstraties in Ottawa zijn beëindigd.

Journalisten bedreigd met arrestatie

Volgens aanwezigen zijn er vrijwel geen journalisten aanwezig bij de clash tussen politie en demonstranten. Journalisten die verslag willen doen, worden door de autoriteiten met arrestatie bedreigd. De meeste beschikbare beelden zijn afkomstig van omstanders die het gebeuren met hun telefoon vastleggen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Franc

Ze zijn als de dood dat dit de wereld overgaat, ze weten dat het klaar met ze is nu. Een kat in het nauw maakt rare sprongen, maar is ook gevaarlijk. Hopelijk loopt het nog redelijk goed af.

Requin

Zo belangrijk de hoofdrolspelers hier te lande met pek en veren in detentie te zetten, inclusief de meer dan misdadige Oranjes die nu toch wel voor iedereen ontmaskerd zijn.

Cookies op deze website