Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 25 november 2022

Rusland neemt wet aan die LGBTQ-propaganda verbiedt

Redactie Blckbx
2022 11 25 rusland verbiedt lgbtq propaganda
2:30

Het Russische parlement heeft een wet aangenomen die elke openbare uiting van een LGBTQ-levensstijl en -gedrag verbiedt. Het propageren van ‘niet-traditionele seksuele relaties’ in films, online, in advertenties of in het openbaar wordt strafbaar.

De donderdag aangenomen wet is een amendement op een wet uit 2013, die werd gebruikt om LGBT-rechtenactivisten vast te zetten en die de ‘promotie van niet-traditionele seksuele relaties’ onder minderjarigen verbood, meldt The Guardian.

Alle leeftijden

"Tot nu toe geldt een dergelijk verbod – propaganda van niet-traditionele seksuele relaties – uitsluitend voor kinderen. Dit is natuurlijk niet voldoende,” aldus Alexander Khinshtein, een hoge wetgever en een van de ontwerpers van het wetsontwerp.

"Wij stellen voor het verbod op dergelijke propaganda algemeen uit te breiden, ongeacht de leeftijd van het publiek, offline, in de media, op internet, sociale netwerken en online bioscopen," voegde hij eraan toe.

"We zullen een aparte, nog strengere verantwoordelijkheid instellen voor het bevorderen van pedofilie en de verspreiding onder kinderen verbieden, niet alleen van propaganda, maar van alle andere informatie die niet-traditionele seksuele relaties en perversies laat zien," schreef Khinshtein in een bericht op zijn Telegram-kanaal.

Een boete van maximaal 400.000 roebel (6.000 euro) zal worden opgelegd aan degenen die LGBTQ-propaganda bedrijven. Bedrijven of andere legale organisaties kunnen worden bestraft tot vijf miljoen roebel (82.000 euro).

Mensen die niet de Russische nationaliteit bezitten, kunnen tot vijftien dagen worden vastgehouden of het land worden uitgezet.

Traditionele waarden

Verwacht wordt dat de Russische president Vladimir Poetin het wetsontwerp in de komende dagen zal ondertekenen, aldus The Guardian.

“Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne onderneemt het Kremlin een nieuwe poging om ‘traditionele waarden’ te bevorderen,” schrijft de krant.

"Poetin beschuldigde het Westen in een recente toespraak ervan ‘af te stevenen op openlijk satanisme’, waarbij hij de bevordering van homo- en transgenderrechten in Europa als voorbeeld noemde."

Wetgever Khinshtein, die ook voorzitter is van de informatiecommissie van de Doema, zei dat de oorlog in Oekraïne de voorgestelde anti-LGBTQ+-wet ‘nieuwe relevantie’ heeft gegeven.

"De speciale militaire operatie vindt niet alleen plaats op het slagveld, maar ook in de geesten en zielen van mensen," zei Khinshtein, verwijzend naar het conflict in Oekraïne.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Charles9

De Gates Foundation is begonnen met miljoenen te steken in de LGBT propaganda (verder heeft er niemand om gevraagd!) via de media en de VN.
Het doel is mensen te depersonaliseren (dwz hun identiteit te ontnemen/ begin daarvoor bij kinderen) zodat ze hierover onzeker worden. En zo een makkelijker prooi worden voor beinvloeding. Daarnaast hoe minder kinderen hoe minder de wereldbevolking groeit zegt Gates. Deze hele propaganda maakt alleen maar gebruik van LGBT omdat het ze goed uitkomt niet omdat ze er iets mee hebben!

Cookies op deze website