Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 13 mei 2022

Satanisten VS: ‘Abortus is satanistisch ritueel’, eisen vrijheid van godsdienst

Redactie Blckbx
2022 05 13 Satanic Temple abortus2
03:40

The Satanic Temple (TST) in de VS bereidt rechtszaken voor waarin zij een uitzondering eisen op een mogelijk federaal abortusverbod. Omdat abortus voor TST een ‘satanistisch ritueel’ is, beroepen zij zich op de vrijheid van godsdienst.

TST gaf vorige week een verklaring uit: “In staten die abortus verbieden, maar uitzonderingen toestaan voor incest en verkrachting, moeten leden van TST een uitzondering krijgen om het religieuze abortusritueel van TST uit te voeren." Volgens TST zou dit in overeenstemming zijn met de uitspraak van het Hooggerechtshof in de zaak Fulton v. City of Philadelphia. De groep probeert via de rechtszaken een mogelijk abortusverbod in de VS te omzeilen. Het Amerikaanse Hooggerechtshof staat op het punt om het landelijk recht op abortus af te schaffen, zoals onlangs bleek uit een uitgelekte conceptuitspraak.

De satanisten eisen verder dat ‘patiënten niet gedwongen worden om de foetale resten te begraven of cremeren’. De mentaal-emotionele begeleiding willen ze zelf kunnen bieden: “In staten die een abortusconsult verplicht stellen, bieden wij onze eigen consulten aan, waarvan wij eisen dat ze door de staten als een geldig alternatief worden erkend.” Ook zou een bedenktijd niet voor hen moeten gelden.

Zij beroepen zich op de Religious Freedom Restoration Act (Wet op de vrijheid van godsdienst), die overheidsorganen verbiedt om ‘een persoon aanmerkelijk te belasten in de uitoefening van een godsdienst’, tenzij het ‘een dwingend overheidsbelang bevordert’.

'Verzet tegen onrechtvaardigheid'

TST anticipeert zoals aangegeven op een mogelijk federaal abortusverbod door het Amerikaanse Hooggerechtshof. Daarvoor wil het hof twee eerdere uitspraken die dat recht regelen vernietigen. Het zou betekenen dat abortuswetgeving in handen komt van staten. De verwachting is dat ongeveer de helft van de staten een abortusverbod zou invoeren.

TST is eerder naar de rechter gegaan om te eisen dat vrouwen die hun 'zwangerschap willen beëindigen' hier niet over geïnformeerd worden. De groep vindt dat een vrouw zonder bedenktijd haar baby moet kunnen laten doden, en dat ze geen informatie aangeboden mag krijgen over wat dat precies behelst. Ook willen ze niet dat een arts de vrouw aanbiedt om naar het kloppende hart te luisteren of de echo's te bekijken. De tempel verloor twee afzonderlijke abortusrechtzaken in Missouri, één in 2019 en één andere in 2020, elk over de wet op geïnformeerde toestemming van de staat.

Volgens de FAQ op de website van TST aanbidden zij Satan niet, maar geloven de leden in plaats daarvan dat ‘religie kan, en moet, worden gescheiden van bijgeloof’. De groep zegt dat het haar missie is om ‘tiranniek gezag te verwerpen’ en ‘zich te verzetten tegen onrechtvaardigheid’.

Satanistisch abortusritueel

Op de website van TST is te lezen hoe het satanistisch abortusritueel uitgevoerd dient te worden. “Kijk naar je spiegelbeeld voordat je een verdoving of sedatie krijgt, om herinnerd te worden aan je persoonlijkheid en je verantwoordelijkheid voor jezelf. Concentreer je op je intentie. Haal diep adem, en maak het jezelf gemakkelijk.’’ Vervolgens moeten er twee van de zeven grondbeginselen gereciteerd worden, waarna de arts de ongeboren baby kan doden en verwijderen. In het geval van een abortus met medicatie, wordt de verdoving overgeslagen en neemt de vrouw een abortuspil, in plaats van dat een arts chirurgisch ingrijpt.

Radicalisering pro-abortusactivisten

Het mogelijke abortusverbod in de VS heeft geleid tot radicalisering van mensen die vinden dat het doden van ongeboren leven zo makkelijk mogelijk moet zijn. Al dagenlang protesteren zij voor de huizen van conservatieve rechters van het Hooggerechtshof, aangemoedigd door Witte Huis-persvoorlichter Jen Psaki. Zondag werd in de staat Wisconsin een kantoor van een anti-abortusorganisatie in brand gestoken, waar journaliste Caroline Reilly van Rewire News Group verheugd op reageerde: “Meer van dit. Moge deze mensen geen moment van rust of veiligheid kennen, tot ze in de grond liggen te rotten.”

Lori Lightfoot, burgemeester van Chicago, riep zelfs op de wapens op te pakken – toegestaan door Twitter: “Aan mijn vrienden in de LGBTQ+-gemeenschap, het Hooggerechtshof komt nu voor ons. Dit moment moet een oproep zijn om de wapens op te nemen,” waar ze aan toevoegde: “We zullen onze rechten niet opgeven zonder een gevecht – een gevecht naar de overwinning!”

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
JasonVX13

"Als de christenen overal bij de state capitols een beeld van de 10 geboden neer mag zetten, dan mag iedere religie een beeld daar neer zetten dus wij ook onze Baphomet"(beeld boven dit artikel). Ik moet zeggen ik was aangenaam verrast door TST na het bekijken van de docu: Hail Satan?

Cookies op deze website