Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 17 maart 2023

Timmermans in zijn nopjes met overwinning ‘niet-xenofobische’ BBB

Redactie Blckbx
2023 03 17 timmermans bbb
1:00

Eurocommissaris en PvdA-prominent Frans Timmermans toonde zich donderdag vanuit Brussel heel tevreden met de overwinning van BoerBurgerBeweging (BBB), omdat de proteststem dit keer niet uitging naar een ‘xenofobe' partij.

Timmermans feliciteerde fractieleider Caroline van der Plas donderdag tijdens een persconferentie in Brussel met de overwinning van BBB. De Europese ‘klimaatpaus’ zei te geloven dat veel mensen uit protest op BBB hebben gestemd. Hij noemde het een ‘overwinning van de proteststem’.

Hoewel hij aangaf dat dit een signaal is aan de politiek dat er iets moet veranderen, toonde hij zich toch erg tevreden dat het BBB was die er met de winst vandoor was gegaan. “Als ik kijk naar eerdere verkiezingsuitslagen heeft zich [deze proteststem] deze keer niet vertaald naar een xenofobische vorm,” liet Timmermans weten, refererend aan de winst van Forum voor Democratie (FVD) bij de vorige Provinciale Statenverkiezingen.

Timmermans liet ook doorschemeren dat hij denkt dat met de partij van Van der Plas goede zaken kunnen worden gedaan. Hij ging kort in op politieke wensen van BBB die overlap hebben met Europese natuur- en milieuvoorschriften, zoals de stikstof- en mestregels. “We doen er vanuit de Europese Commissie alles aan om te helpen bij het vinden van de beste oplossingen voor bescherming van de natuur, het milieu en perspectief aan boeren, in het bijzonder jonge boeren.”

Timmermans gaf daarbij wel direct een signaal af aan BBB dat er wat Brussel betreft niet veel veranderd kan worden, als het aankomt op bijsturen van het stikstof- en mestbeleid. Volgens de Eurocommissaris moeten de mogelijkheden gezocht worden binnen de Europese regels waar ook Nederland mee heeft ingestemd.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cy

Ondanks dat ik Van der plas sympathiek vind overkomen en ook wel enige sympathie voor een deel van haar standpunten heb, had ik vooraf al mijn bedenkingen bij haar partij. Daarom hier ook niet op gestemd. Het feit dat Timmermans blij is met haar overwinning sterkt mij in de gedachte dat ik hierin gelijk had.

Zegt hij allemaal vanaf zijn valse troon.
Tis erop of eronder voor Caroline van der Plas. Concessies doen is geen optie.
Mijn onderbuikgevoel zegt dat het met haar alleen maar uitstel van executie is voor de boeren.

Cookies op deze website