Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 11 oktober 2022

Transvrouwen moeten zich opgeven voor dienstplicht VS, maar transmannen niet

Redactie Blckbx
2022 10 11 Dienstplicht trans Cropped
2:40

Biologische mannen die zich identificeren als vrouw moeten zich opgeven voor de dienstplicht, maar vrouwen die zich identificeren als man hoeven dat niet. Het beleid is in tegenspraak met wat het Witte Huis predikt.

Selective Service System is de dienst waar burgers zich moeten opgeven voor de dienstplicht. Volgens het beleid van de selectiedienst moeten alle mannen tussen 18 en 25 jaar zich registreren en daarin worden transvrouwen expliciet opgenomen. “Amerikaanse burgers of immigranten die als man zijn geboren en hun geslacht hebben veranderd in vrouw, moeten zich nog steeds opgeven,” luidt het voorschrift. “Personen die als vrouw zijn geboren en hun geslacht hebben veranderd in een man, hoeven zich niet te laten registreren.”

Biologische vrouwen die zich identificeren als man mogen een brief overleggen waarin wordt uitgelegd dat dit de reden is dat zij zich niet hoeven te registreren voor de dienstplicht.

In tegenspraak

Het beleid dateert van vóór de huidige regering, maar is volgens American Military News niet veranderd. En dat is opmerkelijk, omdat de Biden-regering uitgesproken pro-trans is. In zijn eerste week in het Witte Huis tekende Joe Biden een presidentieel decreet, waarin staat dat mensen die zich als transgender identificeren door het leger behandeld moeten worden op basis van hun genderidentiteit en niet op basis van hun biologische geslacht.

In maart nam Joe Biden het tijdens zijn State of the Union-toespraak nog heel expliciet op voor transgenders: “De aanval van overheidswetten gericht op transgender Amerikanen en hun families is verkeerd. Zoals ik vorig jaar al zei, vooral tegen onze jongere transgender Amerikanen: ik zal altijd achter je staan ​​als je president, zodat je jezelf kunt zijn en je door God gegeven potentieel kunt bereiken.”

Dat de regering-Biden biologische mannen die zich identificeren als vrouw verplicht om zich te registreren voor de dienstplicht is in tegenspraak met wat het Witte Huis predikt. Van Amerikaanse burgers wordt namelijk geëist dat zij aannemen dat mannen die zeggen vrouw te zijn, ook werkelijk volledig vrouw zijn en als zodanig behandeld moeten worden.

Volgens filosoof en woke-criticus Peter Boghossian zijn er drie mogelijkheden: “1) Het is al die tijd verbaal gedrag geweest en ze geloven niet wat ze beweren. 2) De wet is verouderd en ze gaan hem aanpassen. 3) Ze houden zich niet aan de regels voor consequent zijn en het vermijden van tegenstrijdigheid.”

Het beleid kwam onder de aandacht nadat de Selective Service System zaterdag een bericht plaatste op Twitter waarin het schreef: “Ouders, als uw zoon een enige zoon is en de laatste man in uw familie die de familienaam draagt, moet hij zich nog steeds registreren bij de SSS.” Twitteraars staken de draak met de aankondiging door te antwoorden dan hun zonen zich identificeren als vrouw en zich daarom niet hoeven registreren. Maar die ontsnappingsroute blijkt dus niet te bestaan.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Wel Rutler stuur Kaag en Ollongren meteen naar het Zelensky front in Oekraïne
als vlees voor Cornet-beef! Wij doen het beter!

Oswald

Wat zullen ze over 500 jaar zeggen over deze tijd? Mannen die als vrouw identificeren…WTF

Cookies op deze website