Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 22 februari 2022

'Truckerskonvooi gaat op weg naar Washington'

Redactie Blckbx
2022 02 22 route truckers
2:22

Het Canadese truckersprotest krijgt nu ook navolging in de Verenigde Staten. Volgens de organisatoren van de People’s Convoy starten woensdag honderden vrachtwagens aan een lange rit van Californië naar de hoofdstad Washington DC. De truckers willen dat de overheid alle corona-mandaten en beperkingen overboord gooit, omdat ze ongrondwettelijk zijn.

In een verklaring laten de organisatoren weten dat de stoet vrachtwagens woensdagochtend 10:00 uur plaatselijke tijd vertrekt vanuit Adelanto Californië. De reis gaat vervolgens in elf dagen dwars door de Verenigde Staten naar hoofdstad Washington DC. De organisatie rekent erop dat bij aanvang al honderden chauffeurs deelnemen en dat onderweg nog vele truckers en sympathisanten bij het konvooi zullen aansluiten.

Het People's Convoy maakt voor de financiering van het protest geen gebruik van crowdfunding via grote techbedrijven. Er zou door op de ouderwetse manier ‘met de pet’ rond te gaan binnen een dag al ruim 300 duizend dollar aan donaties zijn binnengehaald.

Meerderheid Amerikanen steunt initiatief

Volgens een Rasmussen opiniepeiling van vorige week, geeft een meerderheid van 59 procent van de Amerikanen aan een protest van vrachtwagenchauffeurs in de VS te steunen. Bijna de helft van de respondenten, 42 procent, zegt een truckersprotest zelfs sterk te steunen.

Live verslag door Children's Health Defense

De People's Convoy is een apolitiek initiatief, dat naar eigen zeggen wordt gesteund door tal van organisaties, waaronder Robert Kennedy Jr.'s Children's Health Defense, dat via de website live verslag zal doen van het konvooi. Ook artsen van de Frontline COVID-19 Critical Care Alliance zijn betrokken.

De logistieke leiding tijdens het transport is in handen van gepensioneerd militair personeel en veiligheidsexperts. Zij hebben de taak om het konvooi in goede banen te leiden en de veiligheid te garanderen.

De komende weken wordt duidelijk of het People’s Convoy met een sisser afloopt, of net zo’n omvang en impact krijgt als het Freedom Convoy in Canada. We blijven het volgen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Dorinna

Spannend ! Die opiniepeiling én het goed georganiseerd zijn voorspellen een groot succes. Dit geeft hoop.

Cookies op deze website