Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 23 februari 2023

Tucker Carlson beschikt over alle beveiligingsbeelden ’bestorming’ Capitool

Redactie Blckbx
2023 02 23 Tucker jan 6 b
3:00

Fox News-presentator Tucker Carlson bekijkt tienduizenden uren aan bewakingsbeelden van de ‘aanval’ op het Capitool om te controleren of deze overeenkomen met het officiële verhaal. Democraten en de media zijn bezorgd en spreken van een ‘veiligheidsrisico’.

De Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy gaf Carlson en zijn productieteam eerder deze week onbeperkte toegang tot ruim 40.000 uur aan bewakingsbeelden die op 6 januari 2021 zijn gemaakt rond het Capitool. Volgens de officiële lezing stookte vertrekkend president Donald Trump die dag zijn aanhangers op, waarna zij de politie overrompelden en het Capitool bestormden om te voorkomen dat de verkiezingsoverwinning van Joe Biden geformaliseerd zou worden.

Maar volgens critici braken de demonstranten wel erg eenvoudig door barrières en gingen de deuren van het Capitool wel heel snel open. Zij beweren dat de politie de aanval liet gebeuren en mogelijk zelfs uitlokte, om vervolgens Trump en zijn aanhangers te kunnen demoniseren en veroordelen. Carlson is één van de meest prominente critici die het officiële verhaal in twijfel trekken. Het is daarom niet verwonderlijk dat veel media en Democratische politici er niet blij mee zijn dat hij nu exclusieve toegang heeft tot de bewakingsbeelden.

‘Beelden zijn in tegenspraak’

Dinsdag liet Carlson weten dat zijn team nog bezig is de beelden te bekijken om te zien in hoeverre ze overeenkomen met het officiële verhaal. “Enkele van onze slimste producenten hebben dit materiaal bekeken en geprobeerd uit te zoeken wat het betekent, en hoe het al dan niet in tegenspraak is met het verhaal dat ons al meer dan twee jaar wordt verteld,“ zei hij. “We denken nu al dat de beelden in sommige opzichten in tegenspraak zijn met het officiële verhaal.” Zijn team heeft in elk geval nog de rest van week nodig om door al het materiaal heen te gaan.

Tekst gaat verder onder de tweet

‘Veiligheidsrisico’

De Democratische meerderheidsleider in de Senaat Chuck Schumer noemde de openbaarmaking van de videobeelden door McCarthy ‘één van de ergste veiligheidsrisico's sinds 9/11’. “Iemand die zo onoprecht is als Tucker Carlson exclusieve toegang geven tot dit soort gevoelige informatie is een ernstige fout van McCarthy, die alleen maar aanhangers van de Big Lie zal aanmoedigen en het vertrouwen in onze democratie zal verzwakken,” tweette hij woensdag. Bij zijn bericht voegde Schumer een brief toe aan collega-Democraten, waarin hij McCarthy veroordeelt.

“De voorzitter stelt het Capitool-complex nodeloos bloot aan één van de grootste veiligheidsrisico's sinds 9/11,” aldus Schumer in de brief. “De beelden die McCarthy beschikbaar stelt aan Fox News zijn een schat aan informatie over de beveiliging van het Capitool- complex, en het openbaar maken ervan zou de veiligheid van de wetgevende macht in gevaar brengen en degenen die een nieuwe aanslag willen plegen in staat stellen te weten te komen hoe het Congres wordt beveiligd,” schrijft hij verder.

En terwijl de media overuren draaien om McCarthy te veroordelen en Carlson te bestempelen als ‘complotdenker’, is ondertussen onderstaande video naar buiten gekomen, waarin agenten lijken te klagen dat de politieleiding hen ‘erin heeft geluisd’ door het team onderbemand op pad te sturen. “Ze hebben ons erin geluisd en we hebben helemaal niks,” zegt een agent. “Laat ze deze motherfucker [het Capitool?] maar nemen.”

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

Is toch ook triest, al die mensen 'onschuldig' zonder justice in de gevangenis al die tijd, das gewoon crimineel.

en die moordenaar 'beveiliger' die die veteraan vrouw onnodig doodschoot is niet vervolgd! en liegen dat ze deden en doen, tis ongelofelijk! en dat terwijl niemand wat over een ander te zeggen heeft, maar ze gebruiken hun tools met geweld en macht en people in hun zakken die er aan meewerken, crimineel.

LibertyCity

Ook hier geldt: ‘al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel’.

Cookies op deze website