Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 20 april 2022

TV-analist: ‘Ik ben klaar met praten!’ en vecht mee tegen Russen

Redactie Blckbx
2022 04 20 TV analist klaar met praten Cropped
03:40

Malcolm Nance stopt als analist bij de Amerikaanse zender MSNBC en voegt zich bij het vreemdelingenlegioen van Oekraïne. Oprechte betrokkenheid of onderdeel van de propagandaoorlog?

Voor zijn carrière als analist buitenlands beleid bij MSNBC was Nance inlichtingenofficier bij de Amerikaanse marine. De oud-spion gebruikt zijn media-ervaring vakkundig voor het overbrengen van een zeer prangende boodschap. In een interview met zijn oude werkgever MSNBC vertelt hij dat het vreemdelingenlegioen van Oekraïne hartverwarmend inclusief is en dat de Russen ‘de nadruk leggen op de massamoord op burgers’. Ook roept hij de Amerikaanse president Joe Biden op om zware wapens te leveren.

‘Klaar met praten!’

Nance zegt dat zijn vrienden in Oekraïne hem vertelden dat ‘ze de avond niet zouden overleven’ en dat ze ‘500 keer geraakt waren’. “Hoe meer ik van de oorlog zag, hoe meer ik dacht: ik ben klaar met praten! Het is tijd om tot actie over te gaan,” zei hij, gekleed in een soldatenpak en een machinegeweer op de borst. “Ik ben hier om dit land te helpen vechten in wat in feite een vernietigingsoorlog is. Dit is een existentiële oorlog, naar deze mensen gebracht door Rusland. Ze moorden mensen massaal uit. En er zijn mensen zoals ik die er iets aan doen.”

De Russen zijn volgens Nance vooral uit op het uitmoorden van burgers: “Er is een groep – ik zal niet naar de Russen refereren als ‘leger’ – die superzware wapens gebruikt tegen burgers. Ze vernietigen de infrastructuur en dan gaan ze naar de steden en slachten daar massaal iedereen uit: mannen, vrouwen en kinderen.” Hij voegde eraan toe: “Ze vallen het Oekraïense leger nauwelijks aan, maar de nadruk lijkt te liggen op de massamoord op burgers.”

Russen doden iedereen, vreemdelingenlegioen is inclusief

Op de vraag of hij ‘speciaal gevaar’ liep, omdat iedereen duidelijk kan zien dat hij niet Oekraïens is, antwoordde hij: “Nee, dat is niet zo, want de oorlog die hier wordt gevoerd, wordt tegen iedereen gevoerd. De Russen gaan niet op jacht naar patches met Amerikaanse vlaggen en kijken niet wie zwart is, of Aziatisch, of Latino.”

Het vreemdelingenlegioen is een ‘levenskrachtige en sterke krijgsmacht’ en niemand kijkt naar afkomst: “Niemand vraagt aan je of je Aziatisch, katholiek of joods bent. Zij zijn dankbaar en ik ben dankbaar dat ik hier mag zijn. Ik ben blij dat ik mijn vrienden kan helpen. Ik hoef niet te luisteren naar hoeveel kinderen er die dag zijn vermoord. We gaan proberen daar een einde aan te maken.”

Meer zware wapens

Nadat hij uitlegt dat Rusland zware verliezen heeft geleden in het noordwesten van Oekraïne en zich daarom nu richt op het oosten, vertelt hij dat ‘hele dorpen worden weggevaagd met lange afstandsartillerie’. “Dat is waarom de VS zware wapens moeten leveren aan Oekraïne. Rusland heeft één voordeel op dit slagveld en dat is lange-afstandsartillerie.”

Vervolgens richt hij zich direct tot president Biden: “Laat me iets zeggen tegen de president van de Verenigde Staten: geef ze counter battery lange afstandsartillerie, meerdere raketlanceersystemen, iets dat verder kan schieten dan hun artillerie. Als je dat doet, dan stop je de aanvallen op burgers, want dat is wat ze met de artillerie doen. Ze moorden burgers massaal uit.”

Positieve noot

Nance eindigt zijn barre boodschap gelukkig positief: “Deze strijd is hier, wordt nú gevochten en we gaan hem winnen. Zoals ze hier in Oekraïne ze zeggen: ‘Als je vecht, dan win je’. Dit land is al aan het winnen en daarom verandert Rusland zijn strategie.”

Het aanbevelenswaardige interview is hier integraal te zien.

En hieronder zien we Malcolm Nance in actie.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Lees meer over: MSNBC Oekraïne Propaganda Rusland

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

Propaganda...
MSNBC lol, die zijn 1 van de ergste soort! je kan ze nooit never meer geloven! ook al zeggen ze eens iets wat bv klopt, dan nog niet geloven, dan heb je het 90 van de 100% goed gegokt.

Kurt

De dagen dat men het schokkend vond dat geheim agenten de media bespeelden - zoals in de Church Commission (‘Senaats-Parlementaire enquette’ in de VS) ontrafelde ie Operation Mockingbird, jaren 70 - liggen lang achter ons, tegenwoordig kunnen ‘voormalig’ professionele leugenaars gewoon als ‘waarheidsverkondiger’ bij de door Pharma en MIC-gedomineerde systeem-pers opereren.

Laatste filmpje illustreert propagandistische karakter van meneer maar weer eens, ofschoon hij als spion ook een beter lot in vreemde dienst zal hebben dan anderen (zie TheGrayZone mbt CIA - Azov etc)

Cookies op deze website