Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 12 december 2022

Tweede journalist sterft plotseling en onverwacht op WK Qatar

Redactie Blckbx
2022 12 12 Tweede journo dood
2:00

Voor de tweede keer in korte tijd is er op het WK in Qatar een journalist plotseling en onverwacht overleden. De Qatarese fotojournalist Khalid al-Misslam stierf zaterdag onder onduidelijke omstandigheden.

Fotograaf al-Misslam werkte voor de Qatarese zender Al-Kass, dat slechts kort berichtte over zijn overlijden. De Qatarese krant Gulf Times wist alleen te melden dan zijn dood ‘plotseling’ was: “Al Kass TV-fotojournalist Khalid al-Misslam is onlangs overleden. Al-Misslam, een Qatarees, overleed plotseling terwijl hij verslag deed van de FIFA World Cup Qatar 2022.”

Grant Wahl

Tijdens de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië overleed er ook al een verslaggever. De bekende Amerikaanse journalist Grant Wahl stortte plotseling in elkaar terwijl hij verslag deed van die wedstrijd. Hij werd 49 jaar oud. Wahl werkte voor CBS Sports en was een begrip in de Amerikaanse sportjournalistiek. De FIFA eerde hem onlangs omdat hij acht WK’s op rij had verslagen.

“Hij kreeg onmiddellijk medische noodbehandeling ter plaatse, die werd voortgezet toen hij per ambulance werd overgebracht naar het Hamad General Hospital,” zei de Qatarese WK-organisatie volgens de Wall Street Journal. Wahl zou een hartaanval hebben gehad.

In zijn podcast Fútbol with Grant Wahl zei de journalist donderdag dat hij twee keer medische hulp had gezocht voor een bronchitis tijdens zijn verblijf in Qatar. Naar eigen zeggen liep hij dit op door oververmoeidheid. “Mijn lichaam zei me: makker, je slaapt niet genoeg. En het kwam in opstand,” aldus Wahl.

Volgens zijn broer Eric, die homo is, is Wahl vermoord omdat hij sympathiseert met de LGBTQ-beweging. “Ik ben de reden dat hij het regenboogshirt droeg naar het WK. Mijn broer was gezond. Hij vertelde me dat hij doodsbedreigingen kreeg. Ik geloof niet dat mijn broer gewoon gestorven is. Ik geloof dat hij vermoord is. En ik smeek voor alle hulp,” aldus Eric Wahl.

Mysterieuze sterfgevallen

Volgens coronacriticus Steve Kirsch is het belangrijk om de mogelijke relatie tussen Wahls dood en vaccinatie te onderzoeken. Hij wijst op een recente studie, die het proces beschrijft waarmee pathologen een verband kunnen aantonen tussen vaccins en plotselinge overlijdens. “Waarom niet het vaccin elimineren als oorzaak van zijn dood door dezelfde testen te doen? Dit zal de aarzeling over vaccins verminderen,” zegt Kirsch. “Als we blijven weigeren autopsie te doen bij deze mysterieuze sterfgevallen, zullen we nooit de oorzaak kennen en zullen ze steeds weer voorkomen, totdat we de moed hebben om naar de oorzaak te zoeken.”

De gevaccineerde Wahl was getrouwd met de epidemioloog Céline Gounder, die de coronavaccins actief promootte en ‘antivaxers’ in diskrediet bracht. Daarnaast riep zij big tech-bedrijven herhaaldelijk op om ‘mis- en desinformatie over corona’ aan te pakken. Ook was Gounder lid van de Biden-Harris Transition Covid-19 Advisory Board, dat destijds de nieuw gevormde regering-Biden adviseerde over corona-gerelateerde zaken.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Ben benieuwd of Celine de gifspuit blijft promoten totdat ze er zelf bij neervalt. Ik heb zo langzamerhand niets met dit soort mensen. Celine Dion ook een promotor moet optredens afzeggen, auto immune disease neurological, hoe zou dat nou toch komen! Al Roker, presentator, inmiddels tweede opname vanwege klonteren in aderen. Ook voorstander/promotor van de gifspuit. Allemaal gebrainwashed. Gifspuit is een timebom.

GTRene

Queen,

Another one bites the dust
Another one bites the dust
And another one gone and another one gone
Another one bites the dust, eh
Hey, I`m gonna get you too
Another one bites the dust

Cookies op deze website