Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 01 maart 2022

Vladimir Poetin uit de gratie bij Klaus Schwab

Redactie Blckbx
2022 03 01 poetin wef
2:35

De Russische president Vladimir Poetin lijkt het volledig te hebben verbruid bij zijn voormalige mentor Klaus Schwab van het World Economic Forum. De profielpagina van de voormalig Young Global Leader Poetin is zelfs compleet verwijderd van de website van de internationale belangenclub.

Schwab kiest met zijn World Economic Forum (WEF) volledig de kant van Oekraïne in het conflict. Op de website van het WEF schrijft Schwab: “Wij veroordelen de agressie van Rusland tegen Oekraïne, de aanvallen en de wreedheden ten zeerste”. Ook zegt hij dat het WEF “volledig solidair is met het Oekraïense volk en al diegenen die onschuldig lijden onder deze volstrekt onaanvaardbare oorlog”. Wie Poetin opzoekt in het ledenbestand, krijgt inmiddels de melding dat de pagina niet meer vindbaar is. Enkele dagen geleden gaf de zoekopdracht 'Vladimir Putin' op de website van het WEF nog dit resultaat:

2022 03 01 Vladimir Putin World Economic Forum

Poetin Young Global Leader

Schwab verkondigde in het verleden meerdere malen hoe trots hij is op de invloed die het WEF momenteel uitoefent op bedrijfsleven en regeringen. In 2017 zei hij tijdens een lezing bij de Harvard Kennedy School; “Mensen als Angela Merkel, en zelfs Vladimir Poetin, zijn allemaal Young Global Leaders geweest bij het World Economic Forum”. Ook geeft hij aan dat hij “Trots is met Young Global Leaders van de jongere generatie wereldwijd kabinetten te penetreren.” Als voorbeeld noemt de topman van het WEF Justin Trudeau van Canada en “de president van Argentinië”. Of Poetin daadwerkelijk in het klasje wereldleiders van het WEF heeft gezeten, is niet bekend.

New World Order

Het WEF kiest dus openlijk partij voor Oekraïne in het conflict met Rusland. In de media en op de eigen website schetst Klaus Schwab graag zijn visie voor welke kant het met de wereld op moet. Het WEF propageert een wereldregering, The Great Reset, en the Fourth Industrial Revolution, de laatste visie werd vorig jaar nota bene nog omarmd door Poetin namens Rusland.

Hoe ver de invloed van het WEF reikt is in nevelen gehuld. Toch lijkt de visie van het WEF ook door de politiek in Oekraïne te worden gedeeld. Een Oekraïns parlementslid liet zich gisteren ontvallen, “niet alleen te vechten voor Oekraïne, maar ook voor de New World Order”.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
feitengraver

wat betreft de Ukraine en zijn korrupte bewind zijn er nogal wat feiten die , helaas, de gewone burger niet bereiken. Op zoek naar feiten is het vooral ook handig de russische taal machtig te zijn maar ook de duitse taal helpt. In deze link komt u op de website van de russische ambassade in duitsland. En daar worden kristalhelder, op basis van de feiten, de achterliggende beweegredenen (voor het beeindigen van de Ukrainse korruptie en kriminele staatshandelingen)voor het ingrijpen van onze russische buren duidelijk.
https://russische-botschaft.ru/de/2022/02/28/aus-der-pressekonferenz-der-offiziellen-sprecherin-des-russischen-aussenministeriums-maria-sacharowa-zum-beginn-der-militaerischen-sonderoperation/

par

Herr Schwab had allang achter de tralies moeten zitten

Cookies op deze website