Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 24 mei 2022

WEF pleit in Davos voor ‘herijken’ van onze mensenrechten

Redactie Blckbx
2022 05 24 wef wil mensenrechten herijken
3:50

Onder instemmend geknik van de Belgische vice-premier Petra De Sutter pleitte de Australische commissaris voor internetveiligheid Julie Inman Grant maandag in Davos voor het grondig ‘herijken’ van onze mensenrechten op internet.

Inman Grant vindt, zo zegt zij, dat de vrijheid van meningsuiting online op de schop moet, om de ‘toenemende polarisatie’ en ‘geweld op internet’ aan te kunnen pakken. “Ik vind dat we moeten nadenken over een herijking van een heel scala mensenrechten op internet, weet je, van de vrijheid van meningsuiting tot de vrijheid om vrij te zijn van internetgeweld,” aldus Inman Grant.

Tijdens het betoog van de Australische commissaris voor internetveiligheid, werd instemmend geknikt door de Belgische vice-premier Petra De Sutter, die het klaarblijkelijk een goed idee vindt om bepaalde mensenrechten te ‘herijken’.

Wie is Julie Inman Grant?

Inman Grant gaf als Australische commissaris voor internetveiligheid leiding aan de invoering van nieuwe en controversiële regelgevingsstelsels in het kader van de Australische Online Safety Act 2021. Deze wet legt de online vrijheid van Australiërs enorm aan banden en is vergelijkbaar met de Digital Services Act, ofwel censuurwet, die onlangs het groene licht kreeg van de landen van de Europese Unie, en die grote techbedrijven als Twitter en Amazon vanaf volgend jaar gaat dwingen om nóg proactiever op te treden tegen ‘haatzaaiende taal’ en ‘online desinformatie’.

Eén van ‘s werelds meest invloedrijke leiders

Commissaris Inman Grant werd in januari 2022 door de Australische regering herbenoemd voor een nieuwe termijn van vijf jaar. Ook werd ze onlangs door de Australian Financial Review uitgeroepen tot één van de invloedrijkste vrouwen van Australië en door de Sydney Morning Herald tot één van de belangrijkste Australiërs op het gebied van buitenlandse zaken. In 2020 werd de commissaris door het World Economic Forum (WEF) en Apolitical benoemd tot een van de #Agile50, 's werelds meest invloedrijke leiders die een revolutie teweegbrengen in het openbaar bestuur.

Protegé van Bill Gates

Julie Inman Grant werkte aan het begin van haar carrière voor het Amerikaanse congres en diverse non-profitorganisaties. Daarna was ze meer dan 17 jaar in dienst bij Microsoft van Bill Gates, naast het bekleden van functies bij Adobe en Twitter.

De commissaris is ook lid van de Global Coalition for Digital Safety van het World Economic Forum en van hun XR Ecosystem Governance Steering Committee on Building and Defining the Metaverse.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
daan

HERRYIJKEN VAN ONZE MENSEN RECHTEN ... ZOALS WE NU AL 3 JAAR MEEMAKEN..

HOE IS HET MOGELIJK DAT HET GROTE GELD GEWOON ONGESTRAFT LANDEN OVER KEN NEMEN , POLITICI BEHEERST EN RECHTERS EN ALLES ... EN DAT ADVOKATEN NIETS DOEN EN DAT HET ZO LANG DUURT EN NAGENOEG ONMOGELIJK IS BUISSNESS EN CORRUPTIE AAN TE PAKKEN ....HET GROTE GELD DOET ZAKEN BOVEN DE WET AN BEPAALD DE WET .... ZIJ ZIJN IMMUUN ....

HOE KEN T ZIJN DAT MENSEN ZO STOM ZIJN EN ZICH LATEN AFSPUITEN ......

Cookies op deze website