Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 09 mei 2022

99,6 procent coronadoden Canada gevaccineerd

Redactie Blckbx
2022 05 09 voor coronadoden canada
2:20

Uit officiële cijfers van Health Canada blijkt dat tussen 10 en 17 april maar liefst 99,6 (!) procent van de coronadoden waren gevaccineerd. Er overleden in deze periode 227 coronapatiënten, waarvan er slechts één níet geprikt was.

De cijfers van Health Canada zijn zelfs voor vaccinatiecritici als journalist Sheldon Yakiwchuk een schok. “Zodra ik mijn Health Canada tabblad ververste, wist ik dat de spreekwoordelijke stront aan de knikker was in de cijfers,” zegt hij op zijn substackpagina.

Uit de cijfers blijkt volgens Yakiwchuk precies het tegenovergestelde als wat de Canadese gezondheidsautoriteiten steeds naar buiten brengen, namelijk dat het dus niet de ongevaccineerden zijn die het meeste risico lopen aan corona te overlijden maar juist degenen die zich wél hebben laten prikken.

Vooral geboosterden

De tabel in onderstaande tweet toont de coronasterfgevallen in rood gemarkeerd. Het aantal ongevaccineerde coronadoden nam met één toe van 9511 op 10 april tot 9512 precies een week later. Bij de enkel gevaccineerden waren er vijf dodelijke slachtoffers te betreuren en bij de dubbel gevaccineerden 63. De grootste stijging coronasterfgevallen had plaats bij de geboosterde categorie, die 160 overlijdens telde en daarmee 70 procent van de in totaal 227 sterfgevallen voor zijn rekening nam. Per saldo waren dus 226 van de 227 coronadoden gevaccineerd, een percentage van 99,6 procent.

Tekst gaat verder na de tweet

Op 28 april zei gezondheidsminister dr. Deena Hinshaw van de Canadese staat Alberta nog dat de cijfers [uit Alberta] slechter zouden zijn als een groot deel van de bevolking niet met ten minste twee doses zou zijn gevaccineerd. "Het is heel duidelijk dat vaccins het krachtigste middel zijn dat we hebben om te voorkomen dat COVID ons systeem van acute zorg overspoelt en enorme ernstige gevolgen heeft," zei ze.

Hinshaw reageerde ook op een onlangs gepubliceerd onderzoek van de Universiteit van Toronto waaruit zou blijken dat niet-ingeënte mensen een groter risico vormen om ingeënte mensen te besmetten. Het onderzoek zorgde in Canada voor een intensivering van de publieke hetze tegen ongevaccineerden. Ongevaccineerden zouden volgens de onderzoekers een gevaar voor hun omgeving zijn.

In Canada is ongeveer 86 procent van de bevolking volledig ingeënt en slechts 48 procent geboosterd.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
BlackTulip

Tja, je vraagt je af op welke manier die spuit precies 'effectief' is

GTRene

>>>maar liefst 99,6 (!) procent van de coronadoden waren gevaccineerd.<<<
Goede werking dus, destijds zeiden ze bv dat het corona vaccin die 96+ % ?(oid) werking had, ze hadden gelijk, alleen werd er niet bij verteld dat die werking voor hun doelen zo goed waren, niet voor de geïndoctrineerde gevaccineerde burgers.

Vroeger zou je grote opstanden krijgen met vork en greep om het kwaad af te straffen, tegenwoordig is het 'krekels' bij MSM en ze leefden nog la... euh, niet zo lang en niet zo gelukkig ;-)

Cookies op deze website