Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 11 april 2023

Weduwnaar BBC-presentatrice sleept AstraZeneca voor de rechter

Redactie Blckbx
2023 04 11 bbc presentatrice astrazeneca
3:00

De weduwnaar van BBC-presentatrice Lisa Shaw, die in 2021 overleed als gevolg van het COVID-vaccin van AstraZeneca, is namens de nabestaanden van 75 slachtoffers een juridische procedure gestart tegen het farmaceutische bedrijf. Ze eisen erkenning en gerechtigheid.

Lisa Shaw stierf in mei 2021 aan 'vaccin-geïnduceerde trombotische trombocytopenie', ongeveer een week na ontvangst van haar eerste COVID-prik. Ze werkte voor BBC Radio Newcastle.

Advocaten van haar man, Gareth Eve, hebben vorig jaar juridische brieven naar AstraZeneca gestuurd namens bijna 75 mensen die claimen dat hun familieleden zijn overleden of zwaar letsel hebben opgelopen als gevolg van het vaccin. Eind vorige week werd bekend dat het juridisch team namens de groep een rechtszaak aanspant tegen het farmaceutische bedrijf.

Eve zei tegen de BBC dat de rechtszaak erop gericht is de aandacht te vestigen op 'wat dit vaccin heeft gedaan met Lisa en andere families'. Volgens de weduwnaar staat vast dat de dood van zijn vrouw veroorzaakt is door het COVID-vaccin van AstraZeneca. Eve vertelde dat hij en de andere nabestaanden erkenning zoeken dat deze sterfgevallen hebben plaatsgevonden. Hij verklaarde ook dat de klacht niet gaat om financiële compensatie, omdat geen enkel bedrag aan geld zijn vrouw kan terugbrengen.

De eisers hebben AstraZeneca voor de rechter gedaagd op grond van de Consumer Protection Act 1987. Naar verluidt vorderen zij schadevergoeding op grond van het feit dat het COVID-vaccin een 'gebrekkig product was in die zin dat het niet zo veilig was als de consumenten in het algemeen redelijkerwijs mochten verwachten'. De eisers hebben ook betaling geëist in het kader van de schadevergoedingsregeling voor vaccins van de regering.

De regering zegt dat iemand die 'ernstig gehandicapt' is als gevolg van een vaccinatie tegen bepaalde ziekten, een eenmalige belastingvrije betaling van 120.000 pond (136.000 euro) kan krijgen. De vaccinatievergoeding is geen compensatieregeling. Aanvragers kunnen nog steeds juridische stappen ondernemen om schadevergoeding te eisen, zelfs als zij een betaling uit de regeling krijgen.

Geen andere keuze

Eve gaf aan dat hij twee jaar lang tevergeefs heeft geprobeerd om de regering en parlementsleden te laten ingrijpen voor wat er met Lisa is gebeurd. Hij zei dat al die tijd 'niemand contact heeft opgenomen of met ons heeft gepraat'. Hij benadrukte dat hij en de mede-eisers 'geen gekken of complotdenkers' zijn, maar familieleden die iemand hebben verloren door het vaccin. “Dit is te vaak gebeurd en we worden gedwongen om te zwijgen, alsof we het hebben over iets waar we niet over mogen praten.” Hij gaf aan geen andere keuze meer te hebben dan een juridische procedure te starten.

Volgens Eve, die zelf is gevaccineerd, gaat de rechtszaak niet over 'of iemand anti-vax is', maar over degenen die geliefden hebben verloren en zich 'gedwongen voelen om erover te zwijgen'. “Het gaat niet over COVID, het gaat niet over hoeveel levens het COVID-vaccin heeft gered, het gaat over wat dit vaccin heeft gedaan met Lisa en andere families."

Het Oxford-AstraZeneca-vaccin werd voor het eerst goedgekeurd voor gebruik in het Verenigd Koninkrijk in december 2020 toen de regering er 100 miljoen doses van bestelde als onderdeel van haar inentingsprogramma. De prik werd uitgerold naast het mRNA-vaccin van Pfizer.

Vanwege mogelijke ‘zeldzame’ bijwerkingen, waaronder bloedstolsels, werd AstraZeneca in maart 2021 in verschillende landen van de markt gehaald. Onder andere Denemarken, Noorwegen, IJsland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Zweden, Bulgarije, Ierland en Thailand besloten al dan niet tijdelijk om te stoppen met de prikken. Na het analyseren van de data concludeerden regelgevers echter dat de voordelen voor de meesten veel groter waren dan het risico op ernstige bijwerkingen. Toch kozen de Britse gezondheidsautoriteiten ervoor om de AstraZeneca-prik vanaf april 2021 niet meer routinematig aan te bieden aan gezonde jongeren onder de 30 jaar.

Australië stopt met AstraZeneca

Vorige week berichtte blckbx dat AstraZeneca vanaf 20 maart niet langer gebruikt mag worden in Australië. Volgens het federale ministerie van Volksgezondheid van Australië wordt AstraZeneca, vaker dan andere merken, in verband gebracht met trombose, een ‘zeer zeldzame maar ernstige bijwerking’ en werd daarom al langer aanbevolen om te vaccineren met Pfizer, Moderna of Novavax. Het vaccin van AstraZeneca kan volgens het ministerie naast bloedklonters in ‘zeldzame gevallen’ ook myocarditis en pericarditis veroorzaken, zo wordt vermeld op de website. De Australische autoriteiten wisten dit al langer, maar besloten toch door te prikken met AstraZeneca.

Afgelopen weekend werd bekend dat in Zwitserland helemaal gestopt wordt met vaccineren tegen COVID, zelfs bij mensen met hoog risico. Artsen mogen de omstreden vaccins voortaan alleen in individuele gevallen onder voorwaarden toedienen – maar zijn dan zelf aansprakelijk bij vaccinatieschade.

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.

Wanneer er mensen voor het gerecht gaan komen kunnen we pas echt verheugd zijn.

GTRene

Mooi dat dit gebeurt, ook al is het te laat voor de meesten die met het echte spul zijn geïnjecteerd, maar beter wat later dan nooit, als het maar niet de Pfizer 75 jaar later wordt of de Kennedy tig jaar later en dan gebeurt er nog niks, de CIA kan gewoon door.

Er zullen in elk geval wat lieden beginnen te zweten, dat alleen is al 'mooi' en als er een aantal door het volk gehaald worden zou nog mooier zijn, NO Mercy.

Cookies op deze website