Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 15 augustus 2022

Amerikaanse RIVM schrapt stilletjes claim dat mRNA en spike-eiwit maar kort in lichaam blijven

Redactie Blckbx
2022 08 15 CDC spike eiwit im Cropped

Het Amerikaanse Centers for Disease Control (CDC) – vergelijkbaar met het RIVM – heeft onlangs bepaalde ‘feiten’ over de mRNA-vaccins stilletjes verwijderd. Het stelt nu niet langer dat mRNA en spike-eiwit maar kort in het lichaam blijven.

Zonder er ruchtbaarheid aan te geven, heeft het CDC in juli bepaalde informatie – die het ‘Feiten over de mRNA-COVID-19-vaccins’ noemt – geschrapt.

Verdwenen ‘feiten’

Op 15 juli was er nog te lezen dat ‘mRNA en spike-eiwit niet lang in het lichaam blijven’. Het stelde toen dat ‘onze cellen mRNA van deze vaccins afbreken en zich er binnen enkele dagen na vaccinatie van ontdoen’. Over spike-eiwit schreef het CDC toen nog: “Wetenschappers schatten in dat spike-eiwit, net als andere eiwitten die ons lichaam produceert, een paar weken in het lichaam kunnen blijven.”

Onderstaand screenshot van de webpagina met ‘de feiten’ van voor 15 juli is nog terug te vinden met behulp van de Way Back Machine.

Tekst gaat verder onder de afbeelding


Na 15 juli zijn deze ‘feiten’ simpelweg niet meer te lezen. Wanneer men nu de betreffende webpagina bezoekt, is onderstaande informatie te vinden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding


De beweringen over hoelang mRNA en spike-eiwit in het lichaam blijven, zijn simpelweg geschrapt. De reden daarvoor is niet bekend. Onderaan de pagina staat nog wel een klikbare link met de tekst ‘Hoelang blijven mRNA en spike-eiwit in het lichaam?’

Tekst gaat verder onder de afbeelding


De link verwijst naar een webpagina van Nebraska Medicine, waar de eerdere beweringen nog wel staan. Maar voordat de pagina opent, geeft het CDC een waarschuwing dat het ‘de juistheid van een niet-federale website niet kan garanderen’.

In januari verscheen er nog een peer reviewed studie van Stanford University-onderzoekers waaruit naar voren kwam dat mRNA en spike-eiwit tot wel acht weken na vaccinatie aanwezig zijn in kiemcentra van lymfeklieren. Dr. Robert Malone noemde de uitkomsten van dat onderzoek een ‘nachtmerrie voor het gezondheidsbeleid’.

Soepeler corona-richtlijnen

In een andere opmerkelijke ommekeer kondigde het CDC vorige week nieuwe corona-richtlijnen aan die veel soepeler zijn dan voorheen. Zo hoeven ongevaccineerden en mensen die niet up-to-date zijn wat betreft boosters niet meer in quarantaine na blootstelling aan het virus. Leerlingen hoeven niet meer getest te worden als ze in contact zijn geweest met een besmet persoon, voordat ze weer naar school mogen. En het CDC legt veel minder nadruk op afstand houden. De focus ligt nu op het beschermen van kwetsbare groepen, in plaats van op maatregelen die de gehele bevolking treffen.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Verdwenen documenten? Japanse Pfizer rapport? WITS cijfers aanschaf tests VOOR Wuhan?
Coronawet VOOR Wuhan geschreven? Dat alles laat BBTV weg uit respect?
Respect voor wie? J'accuse!

Cookies op deze website