Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 26 mei 2022

‘Bekende Spanjaarden betaalden voor vals vaccinatiebewijs’

Redactie Blckbx
2022 05 26 fraude vaccinatiebewijzen spanje
1:50

Meer dan 2.200 Spanjaarden worden ervan verdacht dat zij hebben betaald voor een vals vaccinatiebewijs, zodat ze zich niet hoefden te laten injecteren tegen corona om mee te mogen blijven doen in de maatschappij. Onder de verdachten bevinden zich enkele verrassende en in Spanje zeer bekende personen.

Woensdag werd bekend dat de Nationale Politie in Spanje een onderzoek heeft ingesteld naar grootschalige fraude met valse vaccinatiebewijzen, meldt El Mundo. Onder de naam ‘Operatie Jenner’ is een netwerk van medici en verpleegkundigen opgerold, die ervan worden verdacht tegen betaling duizenden ongevaccineerde bekende en minder bekende Spanjaarden te hebben ingeschreven in het Spaanse nationale register tegen corona.

De leider van het netwerk was verpleegkundig assistent in het universitair ziekenhuis van La Paz. Hij wordt ervan beschuldigd meer dan 200.000 euro in rekening te hebben gebracht voor het frauduleus registreren van 2.200 mensen als zijnde gevaccineerd. Hij is gearresteerd en zit momenteel in hechtenis. Onder de ‘klanten’ van het netwerk bevinden zich veel 'Bekende Spanjaarden', waaronder zangers, muzikanten, voetbalsterren, zakenlieden, medici en politici.

Ook farmaceutisch topman op de lijst

De meest opvallende ‘klant’ van het netwerk is José María Fernández Sousa-Faro, voorzitter en grootaandeelhouder van PharmaMar, één van de grootste farmaceutische bedrijven in Spanje. PharmaMar doet onderzoek naar geneesmiddelen tegen onder meer kanker, alzheimer en – corona. De farmaceutische topman wordt ervan verdacht dat hij via het netwerk tegen betaling zijn derde injectie heeft weten te ontlopen.

Onder de beschuldigden zijn nog meer bekende Spanjaarden, zoals Bruno González Cabrera, een verdediger die speelde voor Betis Sevilla, Getafe, Levante en Valladolid. Ook Fabio Díez Steinaker, een bekende beachvolleyballer die namens Spanje uitkwam op de Olympische Spelen van Sydney, staat op de lijst, evenals de voormalige bokser en worstelaar José Luis Zapater. Andere bekende namen zijn Trinitario Casanova, één van de rijkste mannen van Spanje, de populaire actrice Veronica Echegui, rapper Anier en de in Spanje vermaarde arts Camilo Esquivel.

Volgens de politie was de vergoeding afhankelijk van de sociale status. Hoe belangrijker iemand is, hoe hoger de prijs die hij of zij moest betalen om onder de coronavaccinaties uit te komen.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Het is beter de zetters van de dodelijke vaccins te pakken en volgens Neurenbergtribunalen te berechten!

Het enige respectvolle naar de vele vaccindoden!
Het is weer een bewijs voor de dodelijke kennis bij de vaccinbazen!

Dpacpro

Geef ze groot gelijk, heb ik ook gedaan. Laat me niet prikken

Cookies op deze website