Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 19 april 2022

Biden kondigt nieuwe corona-top aan om ‘de wereld te vaccineren’

Redactie Blckbx
2022 04 19 biden covidtop
2:00

Het Witte Huis heeft maandag aangekondigd dat er een tweede wereldwijde corona-top zal worden gehouden, met als doel ‘oplossingen te vinden om de wereld te vaccineren, nu levens te redden en een betere gezondheidsbescherming op te bouwen’.

De virtuele top vindt plaats op 12 mei. De VS, Duitsland, Indonesië, Belize en Senegal zullen samen als gastheer optreden. Duitsland, als voorzitter van de G7; Indonesië, als voorzitter van de G20; Belize, als voorzitter van de Caribische Gemeenschap en Senegal, als voorzitter van de Afrikaanse Unie, zullen het evenement mede organiseren.

Hoewel veel landen de afgelopen maanden hun coronamaatregelen hebben teruggeschroefd, is een top volgens de regering-Biden tóch nodig om ‘oplossingen te vinden om de wereld te vaccineren, nu levens te redden en een betere gezondheidsbescherming op te bouwen’.

'Getting shots into arms'

"De opkomst en verspreiding van nieuwe varianten, zoals omikron, hebben de noodzaak versterkt van een strategie die erop gericht is COVID-19 wereldwijd onder controle te houden," staat in een verklaring van het Witte Huis, waarin een van de doelstellingen staat omschreven als getting shots into arms – naalden in armen krijgen. "Samen kunnen we de impact van COVID-19 beperken en degenen die het grootste risico lopen beschermen met vaccinaties, tests en behandelingen, acties om de verstoring van routinematige gezondheidsdiensten tot een minimum te beperken, en door steun voor het multilaterale mechanisme ACT-Accelerator." Dit laatste is een verwijzing naar een programma van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor de financiering van vaccins en behandelingen.

De Amerikaanse president Joe Biden organiseerde in september een soortgelijke top, waar hij de wereldleiders opriep om de doelstelling van de WHO te halen om 70 procent van de wereldbevolking te vaccineren.

Hoewel volgens gegevens van de WHO ongeveer 64 procent van de wereldbevolking minimaal één dosis van een vaccin tegen corona heeft gekregen, heeft het verkoudheidsvirus naar verluidt tijdens de winter nog steeds recordaantallen mensen besmet. Terwijl regeringen in de hele westerse wereld vaker grepen naar dwangmaatregelen om hun bevolking te dwingen zich te laten vaccineren, kon de mildere maar vaccinatie-resistente omikron-variant zich op grote schaal verspreiden.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
slapen@doen#we$nachts

Ze kunnen dreigen en dwingen wat zij willen maar, ik laat me niet injecteren door die criminelen en steeds meer mensen om mij heen beginnen hun verhaal al te draaien. We zijn op de goede weg!!!

Cookies op deze website