Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 01 mei 2022

Bill Gates waarschuwt: ‘Ergste kan nog komen’

Redactie Blckbx
2022 05 01 Bill Gates waarschuwt Cropped
03:40

Volgens weldoener Bill Gates is de kans ‘ruim 5 procent’ dat er een coronavariant opduikt die zowel besmettelijker als dodelijker is. Om deze dreiging het hoofd te bieden, pleit hij voor meer middelen voor de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De miljardair deed zijn waarschuwing in een interview met de Financial Times. “Er is nog steeds het risico dat deze pandemie een variant genereert die nóg besmettelijker en zelfs nóg dodelijker is,” zei hij. De voormalig software-ontwikkelaar wist zelfs een schatting te maken van hoe groot de kans is dat dit gebeurt: “Het is niet waarschijnlijk en ik wil geen doembeelden schetsen, maar er is ruim 5 procent kans dat we het ergste van deze pandemie nog niet hebben gezien.”

Meer middelen WHO

Volgens Gates komt de WHO nu middelen tekort om de wereld voor te bereiden op de volgende uitbraak: “De WHO heeft nu minder dan tien personen in dienst die voltijds opletten of er geen nieuwe dodelijke virussen opduiken,” zei hij. “En zelfs die mensen worden afgeleid door andere zaken. Pandemieën worden niet serieus genoeg genomen.”

Gelukkig heeft Gates al nagedacht over hoe dit probleem aangepakt moet worden. Volgens hem moet er een team van internationale experts worden gevormd, variërend van epidemiologen tot computermodelleurs, om wereldwijde gezondheidsbedreigingen snel te identificeren en de coördinatie tussen landen te verbeteren. Zijn initiatief noemt hij Global Epidemic Response and Mobilization (GERM) en zou beheerd moeten worden door de WHO.

Gates waarschuwde er wel voor dat er meer investeringen nodig zijn om een ​​nieuwe pandemie te voorkomen. Ook wees hij op de behoefte aan vaccins die langer werkzaam zijn en besmetting tegengaan.

De weldoener is met zijn Bill & Melinda Gates Foundation één van de grootste geldschieters van de WHO.

Nieuw boek

Gates sprak zijn waarschuwende woorden slechts enkele dagen voor de verschijning van zijn nieuwe boek. Dinsdag komt How to Prevent the Next Pandemic uit. In WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus vindt Gates alvast een gelijkgestemde. Als VIP kreeg Tedros al eerder een exemplaar toegestuurd en in een tweet liet hij weten het eens te zijn met de boodschap van het boek: “We moeten handelen naar de lessen van COVID-19 en innoveren, zodat we snelle en rechtvaardige gezondheidsoplossingen kunnen bieden om de volgende pandemie te voorkomen.”

Eerdere waarschuwingen

Gates waarschuwde de wereld al eerder voor de enorme dreiging van corona. In december 2021 zei hij in een serie tweets dat ‘we in de ergste fase van de pandemie konden komen’. Waarmee hij doelde op de gevreesde omikronvariant: “We moeten het serieus nemen totdat we er meer over weten. Zelfs als het maar half zo ziekmakend is als delta, zal het de ergste golf zijn die we tot nu toe hebben gezien, omdat het zo besmettelijk is.” Dat betekende volgens Gates: “Een mondkapje dragen, grote indoor bijeenkomsten vermijden en je laten vaccineren.” En in 2015 waarschuwde de filantroop er tijdens een TED Talk al voor dat de wereld niet was voorbereid op een pandemie.

Ook Tedros zei vorige week nog dat we vooral waakzaam moeten blijven. Nu er wereldwijd steeds minder mensen overlijden aan of met corona, hebben veel landen het testregime teruggedraaid. Daarin schuilt volgens Tedros een gevaar: “Dit maakt ons steeds blinder voor patronen van overdracht en evolutie. Maar dit virus zal niet verdwijnen, alleen omdat landen er niet meer naar zoeken. Het verspreidt zich nog steeds, het verandert nog steeds en het is nog steeds dodelijk.”

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Lees meer over: Bill Gates WHO

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
JasonVX13

Als over 3 weken bij de 75ste World Health Assembly van de WHO ingestemd word met de voorgestelde aanpassingen aan de IHR (International Health Regulations). Dan kan de Directeur-Generaal vanaf november/december dit jaar nog een Public Health Emergency of International Concern uitroepen over gebieden/landen. Zonder de goedkeuring van de lokale overheden. Effectief de grondwetten buitenspel te zetten en alle macht te geven aan de WHO. Plus ze zijn nog druk bezig te lobbieen voor hun "Treaty on Pandemic Prevention, Preparedness and Response". Ik mag niet meer dan 650 tekens dus voor meer info kijk op dontyoudare.info

Dutchy

ja klopt. Creepy Bill heeft nu ook een nieuw project GERRM genaamd, zie:
https://fromthetrenchesworldreport.com/bill-gates-is-building-a-pandemic-response-team-germ/302008
Ze gaan nu voor zeker. Dat mensen in posities van macht dit allemaal zomaar laten gebeuren. Wat hun motief is is natuurlijk duidelijk. Als ze niet geinteresseerd zijn in negatieve effecten van de vaccinaties weet je wel wat hun motief is.

Cookies op deze website