Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 02 maart 2023

Britse regering wist dat coronavirus niet gevaarlijk was, blijkt uit gelekte Lockdown Files

Redactie Blckbx
2023 03 02 lockdown files virus ongevaarlijk
2:30

De Britse overheid heeft tijdens corona doelbewust het gevaar van het virus overdreven om maatregelen te kunnen invoeren, blijkt uit de Lockdown Files, een serie gelekte WhatsApp-berichten uit de telefoon van voormalig gezondheidsminister Matt Hancock.

De Britse krant The Telegraph kreeg de meer dan 100.000 WhatsApp-berichten van Hancock in handen via Isabel Oakeshott, die als ghostwriter de dagboeken van Hancock schreef. “Deze teksten zijn een vitaal historisch verslag op een moment dat we dringend antwoorden nodig hebben,” aldus Oakeshott, die aangeeft dat ze de berichten wel moest vrijgeven omdat ze anders gewist zouden worden. The Telegraph heeft nu al een serie van acht artikelen geschreven over de Lockdown Files, die via deze link te lezen zijn.

Virus ongevaarlijk

Uit de ‘Lockdown Files’, zoals de gelekte berichten genoemd worden, blijkt dat de Britse overheid over tal van zaken heeft gelogen tijdens de ‘pandemie’. De belangrijkste onthulling is dat de Britse overheid al vanaf het begin heel goed wist hoe ongevaarlijk het virus in feite was, wat onder andere blijkt uit onderstaande WhatsApp-conversatie, tussen toenmalig premier Boris Johnson, Chief Scientific Adviser Patrick Vallance en Matt Hancock. "De kans voor mensen onder 35 om te overlijden is verwaarloosbaar," stelt Hancock. "Maar ze verspreiden nog steeds, daarom moeten ze weten wat het risico is."

"Als ik een tachtigjarige was en ik kreeg de keuze tussen het verwoesten van de economie en te worden blootgesteld aan een ziekte met een overlevingskans van 94 procent, dan wist ik het wel," zegt Johnson.

Desondanks legde de Britse overheid de economie plat, sloot scholen, verplichtte mondmaskers en dwong mensen om thuis te blijven. Ook wist de regering dat er geen noodzaak was voor de prikdwang, die ertoe leidde dat veel vaccinweigeraars werden uitgesloten van de maatschappij.

Tekst gaat verder onder de tweet

Uit andere berichten blijkt dat Matt Hancock 'tegen de wetenschap in' tot het uiterste ging om scholen te sluiten, schrijft The Telegraph. Nadat premier Johnson eerst de kant had gekozen van onderwijsminister Gavin Williamson – die de scholen in januari 2021 weer wilde openen – besloot hij op 4 januari de scholen toch opnieuw te sluiten. De scholen gingen daarna op 8 maart pas weer open, waardoor negen miljoen kinderen nog eens twee maanden geen onderwijs kregen.

"Uit de Lockdown Files blijkt dat het streven van Hancock om scholen te sluiten slechts een van de vele gevallen was waarin de belangen van kinderen kennelijk werden genegeerd ten gunste van beperkingen. Veel van de maatregelen gingen in tegen het advies van wetenschappelijke adviseurs," aldus The Telegraph.

"De beslissingen over het onderwijs aan kinderen behoorden tot de meest controversiële van de pandemie. Studies hebben aangetoond dat het weghouden van kinderen uit de klas leidde tot een toename van geestelijke gezondheidsproblemen en een achteruitgang in ontwikkeling. Sommige kinderen verloren alleen al door de sluitingen meer dan honderd schooldagen."

The Telegraph heeft toegezegd de komende tijd nog veel meer schandalen te openbaren rondom het handelen van de Britse regering tijdens de coronajaren.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.

De UN WHO pandemie regels worden mondiaal uitgerold. Covid was gewoon een testcase zodat ze goed weten hoe ze waterdicht te werk kunnen gaan...

nobody

en weer gegoochel met percentages zonder totalen.
Echt het dringt bij veel mensen niet door,dat een percentage vermelding waardeloos is als je er niet bij vermeld waar die percentages over zijn berkend.
Simpel voorbeeld; aantal uwv uitkeringen gedaald met 83% maar men vemeld niet om hoeveel mensen het gaat, om hoeveel mensen in aantallen praten we dan over en hoeveel van die 83% in aantallen zijn doorgeschoven naar de socialedienst utkering, dat wordt er even niet bij vermeld, uitspraak rutte 2010.
Maar uit de cijfers bleek dus dat de uitkeringen met name omhoog gingen omdat er bij de socialdienst uitkeringen mensen bij kwamen, vanuit de UWV

Cookies op deze website