Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 09 december 2022

Canadese universiteit schrapt vaccinatieplicht na ‘plotselinge’ dood studenten

Redactie Blckbx
2022 12 09 universiteit canada
3:30

De University of Western Ontario (UWO) heeft de vaccinatieplicht voor studenten en medewerkers om zich te laten vaccineren tegen COVID abrupt beëindigd, nadat twee studenten ‘plotseling en onverwachts’ zijn overleden.

De universiteit maakte het schrappen van de vaccinatieverplichting eind november op de website bekend. “Op basis van het laatste overleg met onze medische deskundigen en de plaatselijke volksgezondheid, trekken we ons vaccinatiebeleid in en zullen we niet langer eisen dat studenten, werknemers en bezoekers gevaccineerd zijn om naar de campus te komen,” aldus de directie, die de prikken wel blijft adviseren. “Vaccinatie blijft de beste verdediging tegen ernstige ziekten en ziekenhuisopname. Wij raden iedereen sterk aan om up-to-date te blijven met zijn vaccinaties.” Ook het dragen van mondmaskers blijft verplicht.

Het intrekken van de vaccinatieplicht is opmerkelijk, omdat de universiteit het sinds 2021 geldende mandaat eind deze zomer nog had uitgebreid met de laatste booster. Onlangs verlengde de universiteit ook nog de deadline voor het laten toedienen van de oppepprik, van 1 oktober 2022 tot 9 januari 2023. UWO was de enige Canadese universiteit die een campusbrede vaccinatieverplichting had.

Plotseling en onverwacht

Hoewel de directie er niets over zegt in de verklaring op de website, wordt op (sociale) media en onder studenten vermoed dat het schrappen van de vaccinatieverplichting te maken heeft met de recente plotselinge dood van twee studenten van de UWO.

Op 18 oktober overleed Spencer Cornelis, student management- en organisatiestudies ‘plotseling en onverwacht’. Niet veel later overleed Megha Thakur, een 21-jarige student informatica en social media influencer, ook ‘plotseling en onverwacht’ op 24 november. De dood van beide studenten wordt nadrukkelijk in verband gebracht met de COVID-vaccins die zij mede onder druk van de UWO namen.

In een Instagram video van 16 juli, die inmiddels is verwijderd, zei Thakur dat ze een hartaanval had gehad: "Ik heb echt slechte angst, die veranderde in stress ... [en vervolgens] in een hartaanval – dus ik heb daar mee te maken.” Onder haar 930.000 volgers op TikTok en ruim 100.000 volgers op Instagram werd de hartaanval direct in verband gebracht met de prikken, zegt thecovidblog, waar de instagramvideo van Thakur nog te zien is.

Veel verzet

Onder medewerkers en studenten was al langer veel weerstand tegen de vaccinatieplicht, die in mei 2021 startte met een COVID-vaccinatieplicht voor studenten die op de campus wonen. In augustus van dat jaar werd het uitgebreid naar alle studenten en medewerkers. Deze zomer breidde de UWO de verplichting uit met een boostermandaat. Dat was twee weken voor het begin van de lessen en nadat studenten hun collegegeld en andere diverse kosten al hadden betaald.

Eind augustus werd door honderden studenten tegen de verplichte booster gedemonstreerd. In september werd de UWO door vijf studenten voor de rechter gedaagd. Rechter Kelly Tranquilli van het Ontario Superior Court oordeelde echter dat de universiteit het boostermandaat niet hoefde te blokkeren. Haar beslissing stelde dat UWO ‘uitdrukkelijk en ruim bevoegd is om die dingen te doen die zij in het belang van de universiteit en in overeenstemming met het algemeen belang acht’. Ook stelde zij dat het opslaan van medische gegevens van studenten door de universiteit volkomen legaal was.

De University of Western Ontario kwam in 2021 in het nieuws na het ontslaan van hoogleraar Julie Ponesse, omdat ze weigerde zich te laten prikken. Onderstaande video van Ponesse ging toen viraal:

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Wat een geweldige video, ik ben onder de indruk, mijn respect voor deze vrouw. Een van de weinigen die haar rug recht houdt en haar studenten een goede les geeft. Hier nog meer:

https://www.youtube.com/watch?v=DsdkhAzvzOA

ML

Technici zijn al een tijd bezig met de gifspuiten, mondkapjes en schwabs. Er komt steeds meer naar voren. Karen Kingston heeft gelijk, niks mrna gifspuit maar een technisch ontwerp in de gifspuiten. Het gaat nu interessanter worden. Zie het volgende: bij 38 minuten wordt het belangrijker

https://www.stewpeters.com/video/2022/12/uncensored-graphene-ribbons-connecting-nanotechnology-inside-injections/

Probeer elke keer de tekst vast te zetten. Goed lezen, een device wat gebouwd kan worden kan ook weer afgebroken worden, hoopgevend voor de degene die de spuit hebben genomen, ze gaan door met het onderzoek. Mrna is afleiding.

Cookies op deze website