Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 14 maart 2022

'Deltakron' variant ook gesignaleerd in Nederland

Redactie Blckbx
2022 03 14 deltacron
3:22

In een groeiend aantal landen, waaronder Nederland, duikt de nieuwe coronavariant deltakron op. Het gaat om een hybride variant met genetische kenmerken van zowel delta als omikron, vandaar de naam deltakron. Hoewel ze zelf zegt dat deltakron niet gevaarlijk lijkt te zijn, houdt de WHO de angst er toch graag in.

De afgelopen weken zijn volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in Nederland en Denemarken gevallen vastgesteld van de hybride variant. Onderzoekers in Frankrijk constateerden bij 18 mensen dat ze door de hybride waren besmet. In een laboratorium van Helix, een in Californië gevestigd genomicabedrijf, werden twee infectiegevallen gevonden die zouden zijn veroorzaakt door deltakron. In andere landen vragen de media zich angstig af wanneer de variant in hun land zal arriveren.

‘Pandemie nog niet voorbij’

Gelukkig valt het met het gevaar van deltakron allemaal wel mee, aldus de WHO zelf. “Experts zien tot nu toe geen verschil in de kenmerken van patiënten die besmet zijn met de hybride en zien geen tekenen dat deltakron ernstigere gevallen van COVID-19 veroorzaakt”, vertelde Dr. Maria Van Kerkhove, namens de WHO in een recente briefing. Toch mogen we volgens Van Kerkhove niet te vroeg juichen. "Helaas verwachten we recombinanten te zien, want dat is wat virussen doen, ze veranderen in de loop van de tijd”, aldus Van Kerkhove. “Deze pandemie is nog lang niet voorbij."

Waar komt deltakron vandaan?

Delta was in veel landen in 2021 de dominante versie van COVID-19, maar werd tegen het einde van het jaar bijna overal verdrongen door omikron. In de Verenigde Staten onderzochten Helix-wetenschappers en medewerkers van de University of Washington Medical Center en Thermo Fisher Scientific tussen november 2021 en februari 2022 bijna dertigduizend monsters en vonden twintig gevallen waarbij een persoon zowel geïnfecteerd bleek te zijn met de delta- als met de omikronvariant en twee extra gevallen waarbij de infectie zou zijn veroorzaakt door een nieuwe variant die het resultaat was van een combinatie van delta en omikron.

Variant of scariant

John Moore, een viroloog aan de Cornell University, zegt dat hij niet zeker is of de gemelde hybride echt is of niet. “Hoe dan ook, voorlopig is er geen reden tot ongerustheid”, verklaart Moore in een e-mail aan The Epoch Times. "Wat is het punt? Als het niet echt is, zal het snel uitdoven. Als het wel echt is, wat heeft het dan voor zin om je er zorgen over te maken? Laten we afwachten wat er in de loop van de tijd naar boven komt, maar ik heb veel meer nodig dan wat hier staat om me zorgen te maken over weer een nieuw 'scariant' verhaal," zei hij.

Over stichting blckbx

Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Lees meer over: Corona Deltacron WHO

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
mikaveli

Oh pease be serious! Een variant van niks is nog steeds NIKS! Je kan doen alsof het de Cyborg of de Dalek variant heet, dat maakt het nog niet echt. Als de WHO cult afdeling van de evil UN cult zich zorgen zegt te maken kan je al helemaal zeker van zijn dat het gewoon de nieuwste zak vol BS is. Grow up.

Requin

Als gekken geloven in gekte dan is het einde niet in zicht maar zoek.

Als het einde zoek is dan begin je bij bij het begin en dat leek zo normaal!

ing. J. Onno Dekker

psychopaat

Vrij van kopierechten!

Cookies op deze website