Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 15 februari 2022

Djokovic liever baas over eigen lichaam dan beste tennisser ooit

Redactie Blckbx
Djokovic
1:16

Zelfs al moet hij er het spelen op Wimbledon en Roland Garros en de kans op de titel van beste tennisser ooit voor opgeven, Novak Djokovic zal zich niet laten vaccineren. De huidige nummer een van de wereld is liever de baas over zijn eigen lichaam, dan op de tennisbaan.

Djokovic deed vandaag tijdens een interview op de BBC openhartig uit de doeken hoe ver hij wil gaan in zijn overtuiging om zich niet te laten vaccineren tegen Corona. Als de interviewer vraagt: ‘Zou je de kans om de grootste speler aller tijden te worden laten gaan omdat je zo overtuigd bent over de spuit?’ antwoordt Djokovic vol overtuiging ‘Ja’. Interviewer: ‘Zou je er de grandslamtoernooien Roland Garros en Wimbledon voor laten schieten?' ‘Ja’, zegt Djokovic stellig. ‘Zelf kunnen bepalen wat er met mijn lichaam gebeurt, is voor mij belangrijker dan het winnen van titels. Belangrijker dan wat dan ook zelfs.’

Rel Australian Open

Djokovic mocht al niet deelnemen aan de Australian Open vanwege zijn standpunten over verplichte vaccinatie. De toelating tot het prestigieuze toernooi, dat de Serviër al negen keer won, liep uiteindelijk uit op een fikse rel. Djokovic werd zelfs een tijd vasthouden in een quarantainehotel. Na het verliezen van een rechtszaak verliet de tennisser Australië onverrichterzake.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.