Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 03 november 2022

Duitse gezondheidsminister betuigt spijt om sluiten kinderdagverblijven

Redactie Blckbx
Lauterbach kinderdagverblijf
3:50

Karl Lauterbach heeft woensdag tegenover het Duitse volk spijt betuigd voor het sluiten van kinderdagverblijven tijdens corona. ‘Kinderen waren geen verspreiders, het sluiten van kinderopvang was niet nodig. Het zal nooit meer gebeuren.’ Voor critici komt de boetedoening veel te laat.

Een zichtbaar aangeslagen Lauterbach verscheen woensdag voor de camera om een knieval te maken richting de Duitse bevolking.

“We hebben studies laten verrichten met de vraag: zijn kinderdagverblijven infectiehaarden geweest? Dan kunnen we met grote zekerheid zeggen, dat waren ze niet. Het waren geen infectiehaarden. De incidentie bij kinderen onder de vijf jaar is momenteel heel constant en was ook altijd heel constant en ligt onder die van kinderen op de lagere school en jongeren,” aldus Lauterbach. “De overdrachtssnelheid in kinderdagverblijven was minder dan gemiddeld en lag onder de tien procent. Dat is slechts een vijfde van de overdrachtssnelheid in gezinnen.”

Tekst gaat verder onder de video

Volgens de gezondheidsminister vonden in kinderdagverblijven veel minder infecties plaats dan bijvoorbeeld binnen gezinnen. De kinderdagverblijven zijn geen grote aanjagers van de pandemie geweest, zegt hij. “Als er al besmettingen waren dan waren die meestal asymptomatisch. Er zijn ook vrijwel geen gevallen bekend van kinderen die een zwaar ziekteverloop hebben gekend.”

“Met wat we nu weten moeten we bekennen dat het sluiten van kinderdagverblijven niet nodig was. Dat moeten we beseffen nu we de wintergolf tegemoet gaan. Het sluiten van kinderdagverblijven is definitief medisch niet nodig.”

Te laat

Veel wetenschappers en artsen gaven in 2020 al aan dat kinderen geen verspreiders zijn en nauwelijks ziek worden van het virus. Zij juichen de spijtbetuiging van Lauterbach toe, al vinden ze het onbegrijpelijk dat de minister niet veel eerder tot inkeer is gekomen. Zijn argument 'met het inzicht van nu' vinden ze ongeloofwaardig.

In mei 2020 werd door kinderartsen al aangegeven dat kinderen geen significante bijdrage leveren aan de 'pandemie’. Lauterbach reageerde daar destijds op door te verwijzen naar onderzoeken ‘waaruit het tegendeel zou blijken’. “Hoewel ze minder besmettelijk zijn, besmetten ze door het grote aantal contacten veel mensen. Dit betekent dat een snelle terugkeer naar volledige normaliteit niet mogelijk is,” beweerde Lauterbach.

Journalist Tim Röhn van Welt wil nu graag van Lauterbach weten op welke onderzoeken hij zijn uitspraken destijds baseerde. “Geachte federale minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach, wat was de wetenschappelijke basis voor de beweringen in onderstaande tweet? Welke studies bedoelde je? Bedankt.”

Epidemioloog dr. Friedrich Pürner schrijft op Twitter: “Te laat! Veel te laat. Bijna 1,5 jaar geleden wisten ervaren artsen en epidemiologen ervan. Waarom wist Karl Lauterbach dit niet?” Pürner verwijst naar een tweet die hij in juni 2021 aan Lauterbach richtte. “Kinderen worden zelden ziek en dan meestal maar heel weinig. Vanuit professioneel oogpunt is uw bangmakerij volledig overbodig. Ze brengen talloze ouders en kinderen van streek. Dat is onethisch.”

Hand in eigen boezem

Politicus en advocaat Wolfgang Kubicki van de FDP schrijft op Facebook: "Het is terecht dat de minister van Volksgezondheid de ernstige fouten in het coronabeleid begint te benoemen. Het zou echter fatsoenlijk zijn als hij open en transparant zou zijn over zijn eigen rol in deze kwestie. Immers, niet alleen de kanselierschef Christian Drosten, maar ook Lauterbach zelf en andere vertegenwoordigers van het 'Vorsicht'-team spraken zich begin 2020 al luidkeels uit voor het sluiten van kinderdagverblijven. Een verontschuldiging voor deze fatale fouten, die voor veel kinderen een beslissende educatieve en sociale achterstand betekenden, zou meer dan op zijn plaats zijn. Eenzijdige vermeende 'wetenschap' kan natuurlijk ook fout zijn."

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Zouden de constante demonstraties hier een oorzaak van zijn of is het tijd om even de wind uit de zeilen te houden om vervolgens weer harder toe te slaan. We zien dit in de VS,UK, Australië maar men gaat wel door met de gifspuiten. Psyops.

Natuurlijke-immuniteit

Premier Alberta ….

Tussen de woorden door, dan ook maar geen “vaccins”.

Cookies op deze website