Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 01 november 2022

‘Geen generaal pardon voor autoriteiten die fout waren tijdens coronatijd’

Redactie Blckbx
2022 11 01 pandemisch pardon
3:00

Het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift The Atlantic roept op tot een generaal pardon voor iedereen die ‘fouten’ maakte tijdens de ‘pandemie’, zoals het sluiten van scholen en discrimineren van ongevaccineerden. Het voorstel roept veel weerstand op.

Onder het motto ‘it’s time to move on’ – het is tijd om verder te gaan ­– opperde journaliste Emily Oster in The Atlantic maandag het idee om een generaal pardon te verlenen aan iedereen die fouten heeft gemaakt tijdens de afgelopen coronajaren.

Oster erkent dat er de afgelopen jaren overal ter wereld door politici, medische autoriteiten en de media veel fouten zijn gemaakt, van het sluiten van scholen en het verplichten van maskers tot de discriminatie van ongevaccineerden.

De journaliste van The Atlantic geeft toe dat veel beslissingen van autoriteiten achteraf gezien ‘fout’ waren. Zo leidde het sluiten van scholen niet tot een noemenswaardige daling van het aantal ‘besmettingen’, maar zorgde het wel voor grote schade bij de ontwikkeling van kinderen, zegt de journaliste.

Toch vindt Oster, die zelf ook de nodige fouten maakte, dat het tijd is voor een ‘pandemic amnesty’ – een generaal pardon.

“We moeten elkaar vergeven voor wat we deden en zeiden op het moment dat we niets wisten van COVID,” zegt Oster in de inleiding van het opiniestuk.

Hoewel het fijn is dat een groot mainstream medium als The Atlantic het maken van ‘fouten’ toegeeft, is het absoluut nog geen tijd om met de hand over het hart te strijken, blijkt uit de reactie van veel critici.

Eva Vlaardingerbroek deelt een fragment van een demonstratie tegen het coronabeleid, waar een politieagent een man laat bijten door een politiehond. Haar bijschrift 'Je kunt dat pandemische pardon stoppen waar de zon niet schijnt', laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

Eerst onderzoek en berechting

Ook veel medici en wetenschappers, die tijdens de crisis gecensureerd en zwartgemaakt werden, vinden een pardon veel te gemakkelijk.

“Geen amnestie vóór grondig onderzoek en gerechtelijke stappen waar nodig,” zegt prof. Shmuel Shapira op Twitter.

Prof. dr. Jay Bhattacharya, hoogleraar op Stanford University en mede-initiatiefnemer van de Great Barrington Declaration, zegt dat hij sterk gelooft in de kracht van vergeving. “Ik heb tijdens de pandemie veel kansen gehad om die kunst te beoefenen. Maar we hebben ook een eerlijke evaluatie nodig van falende leiders en instellingen, en hervormingen zodat dit destructieve beleid nooit meer terugkomt.”

Troy Nehls, lid van het Amerikaanse Congres zegt ‘ze lieten je begrafenissen afzeggen en afscheid nemen van geliefden via Skype’. Hij kan zich dus niet vinden in het pleidooi van The Atlantic. “Geen pandemisch generaal pardon. Er moet verantwoording komen.”

Influencer Ian Miles Cheong deelt een video met de vraag: ‘Amnesty?’

Ook Libs of Tiktok staat niet te springen om een generaal pardon. "Duizenden kleine bedrijven werden gedwongen hun deuren voorgoed te sluiten na het lockdownbeleid van de Democraten. Nu willen ze 'Pandemische Amnestie'. Het is een nee van mij."

De Australische politicus en coronacriticus Craig Kelly is niet vergevingsgezind. "En nu willen de cultleden vergeving? Absoluut niet. Na alle leugens. Na al het politiegeweld. We zullen nooit vergeten. Vervolging. Nuremberg 2.0. Gevangenis."

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Vergeving? Terwijl ze hier gewoon doorgaan nu met injecties voor 12 jaar en ouder dankzij moordenaar Kuipers en consorten. Na alle onderzoeken die bewijzen wat er aan de hand is. Opzet in genocide belonen met vergeving? Dacht het niet. Daar kan maar één vonnis worden voltrokken.

https://www.redvoicemedia.com/video/2022/11/stew-peters-insane-covid-cult-wants-amnesty-for-evil-acts-during-covid-refuses-to-apologize-for-crimes-against-humanity/

Vergeving komt na berouw en ik lees er geen berouw in. Ik lees alleen wat je lang en breed aan ziet komen, namelijk "wir haben es nicht gewußt".
En dat is echt een zwaktebod, want iedereen kon het weten.
En tevens vind ik het niet passend om vergeving te vragen. Passend is de vraag" Hoe kan ik mezelf vergeven als ik weet dat ik bloed aan mijn handen heb?"
Zie daar eerst maar eens mee klaar te komen.
Succes ermee.

Cookies op deze website