Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 14 juni 2022

Hart van Nederland schudt gevaccineerd Nederland wakker

Redactie Blckbx
2022 06 14 hart van nederland
1:50

Vaccinatie speelt ‘mogelijk een rol’ bij het ontstaan van neuralgische amyotrofie, een zenuwaandoening, meldt Hart van Nederland vandaag ineens. Berichten over vaccinatieschade beginnen nu toch ook langzaam door te sijpelen in de mainstream media.

Het nieuws van Hart van Nederland (HvN) over de bijwerking van vaccinaties moet voor veel mensen als een schok gekomen zijn. De mRNA-vaccins van Pfizer en Moderna en de virale vectorvaccins van Jansen en AstraZeneca werden in de Nederlandse MSM tot nu toe vrijwel altijd beschreven als ‘veilig en effectief’, maar blijken volgens HvN serieuze bijwerkingen te hebben.

Uiteraard leidt HvN het bericht heel voorzichtig in. Zo kan de zenuwaandoening ‘ook de kop opsteken na de griepprik’ en ‘ontbreken bewijzen voor een verband’, zegt Hart van Nederland.

Vervolgens beschrijft het artikel de vaccinatiebijwerking echter gedetailleerd: “Neuralgische amyotrofie is een ontsteking in de zenuwen tussen de hals en arm en levert plotselinge, ernstige pijn in de schouder en/of arm en spierzwakte op en soms ook tintelingen en een 'doof' gevoel,” aldus HvN. “Herstel kan jaren duren. Klachten kunnen ook aan de niet-gevaccineerde kant ontstaan. In de meeste gevallen is een 'afstaand' schouderblad te zien.”

Auto-immuunrespons

HvN citeert vervolgens bijwerkingencentrum Lareb, dat aangeeft dat niet bekend is hoe neuralgische amyotrofie na vaccinatie ontstaat. "Mogelijk heeft het te maken met een auto-immuunrespons op het antigeen in een vaccin. Naast vaccinatie kunnen ook andere factoren een rol spelen, zoals bacteriële of virale infecties, reumatische aandoeningen, stressvolle inspanning, trauma, zwangerschap, bestralingstherapie of genetische gevoeligheid,” zegt Lareb.

Menstruatiestoornissen

Eind mei berichtte Hart van Nederland ook al over het verband tussen coronavaccinaties en menstruatiestoornissen. “Bijwerkingencentrum Lareb gaat opnieuw onderzoeken of menstruatiestoornissen en bloedingen na de menopauze bijwerkingen kunnen zijn van coronavaccins,” zei HvN toen. “Tot eind maart van dit jaar kreeg Lareb 24.090 meldingen van menstruatiestoornissen na coronavaccinatie. De meeste meldingen gingen over een hevige menstruatie na vaccinatie, verlate menstruatie, onregelmatige menstruatie. Ook tussentijds bloedverlies kwam veel voor.”

Ook zonder vaccinatie komen menstruatiestoornissen vaak voor, verklaarde Lareb. “Een infectie, ziekte of stress kunnen tot de oorzaken behoren,” aldus het bijwerkingencentrum. “Uit onderzoek in Noorwegen komt echter naar voren dat menstruatiestoornissen vaker voorkomen na een coronavaccinatie dan daarvoor.”

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Lees meer over:

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cookies op deze website