Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 12 oktober 2022

‘Het is vijf over twaalf!’ waarschuwt dr. Geert Vanden Bossche

Redactie Blckbx
2022 10 12 Gvd B
9:00

Hoewel het inmiddels ‘vijf over twaalf’ is, kan het tij volgens de vaccinoloog Vanden Bossche nog gekeerd worden. Daarom doet hij een ultieme oproep aan de autoriteiten om de mensheid te behoeden voor een ‘humanitaire ramp’.

Al vanaf dat de eerste prikken werden gezet, wijst de Belgische vaccinoloog dr. Geert Vanden Bossche op de mogelijke risico’s van massavaccinatie tijdens een pandemie. Dit leidt volgens hem tot varianten die zowel besmettelijker als ziekmakender zijn.

Vaststellend dat zijn voorspellingen uitkomen, roept hij de autoriteiten op om per direct van koers te wijzigen. “Omdat ik er niet meer tegen kan. Voor mij is het ondraaglijk geworden om te zien hoe onze gezondheidsautoriteiten, experts en regeringen nog steeds proberen de mensen te doen geloven dat de COVID-19-vaccins veilig zijn en dat zij de pandemie onder controle kunnen krijgen.” Hij heeft geen goed woord over voor de vaccinatiecampagnes. “Het is een ongelooflijke blunder en een belediging voor de wetenschap.” Zijn videoboodschap is ook te zien onderaan deze pagina.

Variantspotters

Vanden Bossche haalt uit naar zijn collega-wetenschappers die zich intensief bezighouden met het in kaart brengen van steeds nieuwe varianten en subvarianten, maar niet aan de alarmbel trekken. “Ik noem ze dus de variantspotters. Het lijkt alsof ze ervan genieten, omdat dit nu zoveel voedsel oplevert voor publicaties in peer reviewed tijdschriften. En het gaat echt om een moleculaire postzegelverzameling: het identificeren van al deze mutaties, het doen van de diepe mutatiescanning, de neutralisatietesten, etcetera.”

Volgens Vanden Bossche is er veel meer behoefte aan betrouwbare voorspellingen over wat er komen gaat, maar doen veel van zijn collega’s dit niet, omdat ze ‘de onderliggende interactie tussen het virus en het immuunsysteem niet begrijpen’.

“Zij zijn het er allemaal over eens dat de evolutie van wat zij zelf ‘zorgwekkende varianten’ noemen en de daaruit voortvloeiende immuunontsnapping het gevolg zijn van selectiedruk die op het virus wordt uitgeoefend.” Maar wat die selectiedruk drijft, blijft onbenoemd. “Niemand durft te vermelden dat deze enorme selectiedruk te maken heeft met de massavaccinatie. Ik kan dat niet geloven.”

Immune refocusing

De drijvende kracht achter het ontstaan van steeds nieuwe varianten is wat Vanden Bossche noemt ‘immune refocusing’, ofwel de heroriëntatie van de immuunreactie. “Wanneer gebeurt dit? Dit gebeurt wanneer een immuunsysteem wordt geconfronteerd met een antigeen, terwijl er reeds bestaande antilichamen aanwezig zijn tegen een soortgelijk antigeen, dat echter niet identiek is,” legt hij uit.

Immune refocusing vindt bijvoorbeeld plaats bij een doorbraakinfectie. Dat is een infectie die iemand oploopt nadat hij gevaccineerd is. “Blijkbaar herkennen de reeds bestaande antilichamen van het vaccin het nieuwe antigeen niet goed. Dit is het antigeen van de variant die een doorbraakinfectie veroorzaakt. Deze antilichamen kunnen het virus – waarvan het spike-eiwit is uitgerust met een andere epitoop [het deel van de antigeen dat herkend wordt door antilichamen] – niet neutraliseren, maar het kan zich natuurlijk wel binden aan dat epitoop.”

“En door binding aan dit epitoop kunnen deze reeds aanwezige antilichamen, afkomstig van het vaccin, dit epitoop verbergen,” vervolgt hij. “Dus door de dominante epitopen te verbergen, krijgen de subdominante epitopen immunologisch gezien een concurrentievoordeel. Deze minder blootgestelde spike-eiwitten wekken echter antilichamen op met een lager neutraliserend vermogen.”

Het feit dat die nieuw aangemaakte antilichamen een lager neutraliserend vermogen hebben, leidt er volgens Vanden Bossche toe dat subdominante varianten makkelijker kunnen ontsnappen aan de immuniteit. “Het zal de natuurlijke selectie bevorderen van mutaties van deze epitoop die aan deze antilichamen kunnen ontsnappen. En natuurlijk, wanneer deze nieuwe mutanten of nieuwe varianten nu mensen gaan herbesmetten, zal men een soortgelijke situatie krijgen als die ik hierboven beschreef, waarbij deze reeds bestaande antilichamen dit gemuteerde epitoop niet goed herkennen en het zullen verbergen. En door het te verbergen, bevorderen ze de concurrentiepositie van andere epitopen, die een nóg lagere potentie hebben om neutraliserende antilichamen op te wekken.”

Neerwaartse spiraal

Zo komen we volgens Vanden Bossche in een neerwaartse spiraal van steeds zwakkere immuniteit. “Je kunt je dus voorstellen dat wanneer de omikron-varianten circuleren en je steeds opnieuw deze doorbraakinfecties krijgt, dat dit zal leiden tot een vicieuze cirkel die de snelheid van de immuunontsnapping zal laten escaleren. Het verklaart ook waarom de bijgewerkte vaccins, zogezegd aangepast aan omikron, complete onzin zijn. Dit is een belediging voor de wetenschap. Hoe kun je zo dom zijn?”

De consequenties kunnen catastrofaal zijn, zegt Vanden Bossche. “De niet-neutraliserende antilichamen oefenen druk uit op de virale virulentie [een maat voor hoe schadelijk een virus is]. Tot nu toe kunnen deze antilichamen gevaccineerden beschermen tegen ernstige ziekte, maar niet tegen ziekte. Ze oefenen een enorme druk uit op de virulentie van het virus. En het lijdt geen twijfel dat het virus, zoals het de hele tijd heeft gedaan, ook de zoveelste immuundruk zal overwinnen.”

“En als dat gebeurt, zullen we zien dat ontsnapping aan de immuniteit zal leiden tot wat wij noemen ‘antibody-dependant enhancement’ – antilichaamafhankelijke versterking van ernstige ziekte. En dat wordt een totale catastrofe,” zo voorspelt hij.

Naarmate er meer gevaccineerd wordt, zullen er dus steeds ziekmakender varianten verschijnen, verwacht Vanden Bossche. “Wat we zullen zien – en dat is nu al aan de gang – is dat er steeds minder ongevaccineerden in het ziekenhuis terechtkomen en steeds meer gevaccineerden.”

Geen nieuwe boosters

Om het tij nog te keren, is het volgens Vanden Bossche zaak om immune refocusing zoveel mogelijk te voorkomen. “Het gooit alleen maar extra olie op het vuur, omdat dit de immuunontsnapping zal doen escaleren en versnellen in een richting die echt zeer schadelijk is, wat zal eindigen in een virus dat ziekmakender en besmettelijker is.”

“We kunnen dus geen nieuwe boosters geven, zoals de op omikron aangepaste shots. Dat maakt de situatie alleen maar erger,” zegt hij daarom.

Doorbraakinfecties moeten eveneens zoveel mogelijk vermeden worden, omdat deze immune refocusing bevorderen. Dit kan bereikt worden door de besmettingsgraad zoveel mogelijk te verminderen. “Hoe kunnen we dit doen? Dit kan alleen door het preventief toedienen van medicijnen – veilige en effectieve antivirale middelen, die bovendien breed toegankelijk en betaalbaar zijn. Het maakt me dus niet uit welke antivirale middelen, maar ze moeten wel aan die criteria voldoen.”

Zonder specifieke medicijnen bij de naam te noemen, wijst Vanden Bossche erop dat deze middelen bestaan. “We weten dat er slechts zeer weinig geneesmiddelen zijn met deze eigenschappen die echt veilig, effectief, breed toegankelijk en betaalbaar zijn. En ik denk dat dit op een preventieve manier moet gebeuren. We moeten het nu al doen in landen met een hoge vaccinatiegraad en mensen massaal antivirale middelen verstrekken.”

Volgens Vanden Bossche moet hier zo snel mogelijk mee begonnen worden. "En de reden dat ik dit zeg is dat het voorkomen van deze doorbraakinfecties bijna hetzelfde is als het opwekken van groepsimmuniteit. Als we deze doorbraakinfecties kunnen voorkomen, kunnen we beginnen met het opbouwen van groepsimmuniteit.”

Op een zeker moment kan er dan gestopt worden met het toedienen van antivirale middelen. “Als bij een bepaalde antivirale dekking van de gevaccineerden geen ernstige gevallen van COVID-19-ziekte meer worden waargenomen, dan kunnen we redelijkerwijs concluderen dat we groepsimmuniteit hebben bereikt.”

Vroegbehandeling ziet hij niet als een haalbare optie, omdat de varianten steeds besmettelijker en ziekmakender zullen worden, waardoor vroegbehandeling straks ‘te weinig en te laat is’.

Verschrikkelijk en onaanvaardbaar

“Hoe zit het dan met de bijwerkingen en alle sterftecijfers na de vaccinaties die we hebben zien stijgen? Het is onthutsend als je de percentages en het soort bijwerkingen ziet, de stijging van het aantal sterfgevallen, etcetera. Ik heb er geen woorden voor, echt niet. Het is verschrikkelijk en onaanvaardbaar. Ik sta versteld,” zegt de vaccinoloog.

Maar deze vaccinatieschade is nog niets vergeleken met wat er mogelijk nog staat te gebeuren. “Maar of u mij nu gelooft of niet, ik zeg nog steeds: als men al deze bijwerkingen en de oversterfte bij elkaar optelt, is dat nog steeds peanuts vergeleken met de verliezen waarmee we te maken zullen krijgen als het virus evolueert zoals ik voorspel, en waarvan ik 200 procent zeker ben dat het op die manier zal evolueren.”

Ongevaccineerden

Degenen die zich niet hebben laten vaccineren, hoeven zich volgens Vanden Bossche geen zorgen te maken. “Voor ongevaccineerden is het natuurlijk veel makkelijker. Zij hebben hun natuurlijke immuniteit getraind. Ik blijf zeggen dat de ongevaccineerden het steeds beter zullen doen, uiteindelijk immuun zullen worden tegen dit virus. En de mensen die waarschijnlijk het best beschermd zijn tegen Sars-CoV-2 en alle komende varianten zijn degenen die niet gevaccineerd zijn en in zwaar gevaccineerde landen wonen.”

Bekijk hieronder de videoboodschap van Vanden Bossche, waarin hij bovenstaande uitvoerig uitlegt aan de hand van een Powerpoint-presentatie. Op zijn Substack is de uitgesproken tekst in zijn geheel te lezen.

Eerder waarschuwde hij al tegen boosters en het vaccineren van kinderen.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
profraccoon

Dus we moeten massaal aan de ivermectine, vooral de mensen met verpest immuun systeem. Ik heb die pillen al in huis. Nu de rest nog.

Natuurlijke-immuniteit

Waar blijft uw ere doctoraat?
En voor Prof. Schetters, Prof. Grandjean, huisarts Rob Ehlens etc.
Moge God u rijkelijk belonen.

Cookies op deze website