Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 03 januari 2023

Israël verklaart 'COVID-pandemie’ eind januari voorbij

Redactie Blckbx
2023 01 02 israel einde pandemie
3:20

Israëlische autoriteiten hebben aangekondigd dat de ‘COVID-pandemie’ in het land vanaf 31 januari officieel voorbij is en dat het virus dan op dezelfde manier behandeld wordt als de griep. Wel verplicht Israël sinds vrijdag testen voor reizigers uit China.

Corona-tsaar professor Salman Zarka kondigde het einde van de ‘pandemie’ vorige week aan tegenover Kan 11 News. Vanaf 18 januari 2023 worden de COVID-testfaciliteiten van het leger gesloten, en zullen corona-tests alleen nog op verzoek worden uitgevoerd door civiele diensten. Voor de Israëlische bevolking wordt COVID op de laatste dag van januari officieel 'gedegradeerd' tot griepstatus, wordt het ‘pandemiecontrolecentrum’ gesloten en hoeven COVID-patiënten zich niet langer te isoleren.

"We hopen dat onze gezondheidszorg de winterinfecties aankan, inclusief COVID," vertelde professor Cyrille Cohen, lid van de adviesraad van het ministerie van Volksgezondheid, aan i24News.

Volgens Cohen hoopt en verwacht het ministerie van Volksgezondheid dat het virus endemisch zal zijn in het land zodra de winter voorbij is, met infecties die in een regelmatig tempo komen, in plaats van in golven. "We zitten meer in een scenario waarin het virus zich gedraagt als elke andere virale ziekte in de winter," voegde Cohen eraan toe.

Toch kondigde de pas benoemde minister van Volksgezondheid Aryeh Deri vrijdag wel nieuwe COVID-19 testvereisten aan voor reizigers uit China, waarmee hij zich aansloot bij andere landen die weer beperkingen opleggen vanwege een vermeende golf van infecties in het Aziatische land.

Niet gerust op

Niet iedereen is er dan ook gerust op dat Israëlische autoriteiten hun medische houtgreep op de bevolking los zullen laten. “Eens kijken of ze het echt doen eind januari,” zegt de Amerikaanse cardioloog dr. Peter McCullough. “Wereldleiders dronken van noodverklaringen en geen van hen wil terug naar de normale regering. Israël leed aan de ziekte plus meerdere prikken elk in de arm – misschien hebben ze er genoeg van!”

Het ministerie van Volksgezondheid is echter niet van plan te stoppen met prikken en roept het publiek, met name personen van 65 jaar en ouder en mensen in risicogroepen, op zich te laten vaccineren – tegen de griep dan wel. Het aantal COVID-besmettingen is al tijden constant heel laag, maar de ic-afdelingen in Israëlische ziekenhuizen liggen momenteel vol met grieppatiënten.

"Het wordt aanbevolen zich elk jaar te laten vaccineren omdat er elk jaar een nieuw, gemuteerd griepvirus opduikt,” aldus professor Cohen. “Het griepvirus kan ernstige ziekten veroorzaken, zoals longontsteking en andere ademhalingscomplicaties, ontsteking van de hartspier en zelfs de dood,” zegt Cohen, die daarmee 'toevallig' ook een aantal bijwerkingen van het Pfizer-BioNtech-vaccin opnoemt.

Bijwerkingen verdoezelen

Het voormalige hoofd van het Israël Institute for Biological Research, prof. Shmuel Shapira, denkt dat er andere redenen zijn om de ‘pandemie’ over te verklaren. In een interview met Channel 12 News zei Shapira dat hij ‘wilde waarschuwen tegen degenen die zeggen dat het Pfizer-BioNtech-vaccin veel levens heeft gered in Israël’. “Het vaccin heeft veel ernstige bijwerkingen, en blijkbaar hebben mensen er hun leven door verloren. Ze proberen dit een beetje te verdoezelen."

Afzwaaiend minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz noemde de opmerkingen van Shapira 'belachelijk en schadelijk' en zei dat Shapira 'zich aansluit bij de samenzweerderige golf van COVID-ontkenners die het vertrouwen van het publiek in het gezondheidsstelsel schaden'. "Zijn gedrag is beschamend."

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
JasonVX13

Als de enigste verdediging op de persoon zelf gericht is en niet op de inhoud, weet je dat ze dicht bij de waarheid zitten.

Cookies op deze website