Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 05 september 2022

Ivermectine zorgt voor 92 procent daling in COVID-sterfte, aldus grote peer reviewed studie

Redactie Blckbx
2022 09 05 studie ivermectine
3:30

Uit een nieuwe grootschalige peer reviewed studie blijkt dat regelmatig gebruik van ivermectine het risico om te sterven aan COVID-19 met 92 procent vermindert. De ziekenhuisopnames daalden zelfs met 100 procent.

De grote studie werd uitgevoerd door Flávio A. Cadegiani, MD, MSc, PhD. Cadegiani is een bestuurscertificeerd endocrinoloog met een masterdiploma en een doctoraat in klinische endocrinologie.

De peer reviewed studie werd woensdag gepubliceerd door het online medisch tijdschrift Cureus. De studie werd uitgevoerd op een strikt gecontroleerde populatie van 88.012 mensen uit de stad Itajaí in Brazilië en is de grootste studie in haar soort, waardoor de bevindingen een hoge mate van zekerheid hebben.

De auteurs gebruikten een techniek die ‘propensity score matching’ wordt genoemd, om te controleren op beïnvloedende factoren die anders de studie in de ene of de andere richting zouden kunnen hebben vertekend. Degenen die ivermectine namen waren bijvoorbeeld ouder dan degenen die het niet namen (gemiddelde leeftijd 47 jaar tegenover 40 jaar), maar door mensen van vergelijkbare leeftijd in elke groep te matchen en de uitkomsten te vergelijken werd deze verstorende factor onder controle gebracht.

Senior auteur Dr. Flavio A. Cadegiani schreef op Twitter: "Een observationele studie met de omvang en het niveau van analyse als de onze is nauwelijks haalbaar en kan niet worden uitgevoerd als een gerandomiseerde klinische studie. Conclusies zijn moeilijk te weerleggen. Gegevens zijn gegevens, ongeacht je overtuigingen."

De studie wees uit dat personen die ivermectine als preventief middel gebruikten of de medicatie innamen voordat ze door COVID werden besmet, aanzienlijk minder vaak overleden of in het ziekenhuis moesten worden opgenomen.

Tijdens de studie, die was onderverdeeld in drie groepen, werd onderscheid gemaakt tussen mensen die onregelmatig ivermectine innamen, mensen die regelmatig ivermectine innamen en mensen die geen ivermectine innamen.

Volgens de studie hadden degenen die regelmatig ivermectine innamen 92 procent minder kans om aan COVID te overlijden dan nietOnregelmatige gebruikers hadden 55 procent minder kans dan niet gebruikers om om te overlijden.

"Het aantal ziekenhuisopnames was met 100 procent verminderd bij regelmatige gebruikers in vergelijking met zowel onregelmatige gebruikers als niet-gebruikers," aldus de studie.

Regelmatige gebruikers

De indrukwekkende vermindering voor regelmatige gebruikers van ivermectine was duidelijk ondanks het feit dat de regelmatige gebruikers een hoger risico liepen op COVID sterfgevallen. De regelmatige gebruikers waren namelijk ouder en hadden een hogere prevalentie van type 2 diabetes en hypertensie dan de onregelmatige en niet-gebruikers.

In de studie werden regelmatige gebruikers gedefinieerd als degenen die meer dan 30 tabletten ivermectine gebruikten gedurende vijf maanden. De dosering van ivermectine werd bepaald door het lichaamsgewicht, maar ‘het grootste deel van de populatie gebruikte tussen de twee en drie tabletten per dag gedurende twee dagen, om de 15 dagen.’

Cadegiani gelooft dat de studie een 'dosis-respons-effect' liet zien – wat betekent dat toenemende niveaus van ivermectine het risico op ziekenhuisopname en overlijden door COVID-19 verminderden.

Geen excuus meer

Sociale-mediabedrijven hebben positieve informatie over het 'paardenontwormingsmiddel' ivermectine gecensureerd, en beschouwen vaak elke suggestie dat het een effectieve behandeling voor COVID-19 is, als verkeerde informatie. Toch is ivermectine in vele studies een goedkoop, veilig geneesmiddel gebleken dat aanzienlijke voordelen oplevert bij de behandeling en preventie van COVID-19. De laatste studie bevestigt op indrukwekkende wijze deze doeltreffendheid als preventief middel, met een vermindering van het sterftecijfer tot 92 procent.

Het is schokkend dat de meeste regeringen nog steeds geen protocol hebben voor vroegtijdige behandeling of preventie van COVID-19. In Nederland worden artsen zelfs vervolgd en beboet, als ze met het middel voorkomen dat ernstig zieke COVID-patiënten in het ziekenhuis belanden.

De Britse National Health Service (NHS) zegt dat behandeling alleen beschikbaar is voor mensen met een hoog risico op ernstige ziekte die een positieve test hebben en symptomen die niet beter worden. In de richtsnoeren van de NHS voor zelfzorg bij zieken thuis worden alleen paracetamol en ibuprofen aanbevolen.

Wel was er afgelopen week een omslag in de Verenigde Staten toen bekend werd dat de National Institutes of Health (NIH) ivermectine nu ineens wél beschouwen als een antivirale therapie voor de behandeling van COVID.

Nu is er dus een streng gecontroleerd onderzoek gepubliceerd onder 88.012 mensen, dat een enorm voordeel aantoont van 92 procent minder sterfte, 100 procent minder ziekenhuisopname – voor het preventief gebruik van een goedkoop, overal verkrijgbaar geneesmiddel. Een onderzoek dat bovendien de resultaten van meerdere eerdere onderzoeken bevestigt. Er lijkt dan ook geen excuus meer te zijn om het positieve effect van ivermectine te blijven ontkennen.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Natuurlijke-immuniteit

Uit eigen ervaring:
Man 83 vrouw 81 nog 2 dagen per week zelfstandig bezig in hun winkel.
Wilden zich niet vaccineren.
Tijdens gesprek gewezen op ivermectine ,vit d, zink vorige winter.
Half jaar later gesproken, “kijk eens hoe goed het met me gaat” zei hij.
Hadden allebei Corona gehad, 2 dagen ziek, kinderen hadden hen ivermectine bezorgd.
Uit vriendenkring (kregen afgelopen 2jaar toch vaker verzoek te horen niet naar feestje te komen, vanwege niet gevaccineerd) bleken in korte tijd 4 overleden veelal na vaccinatie, allen gevaccineerd.

Natuurlijke-immuniteit

Herinnert U zich nog de ivermectine smeer campagne waarin het als paarden ontwormingsmiddel werd betiteld (in meerdere landen tegelijk)?
Iedere krant die dit publiceerde had even naar de plaatselijke apotheek kunnen gaan om te vragen welk soort middel dit is.

Cookies op deze website