Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 07 september 2022

‘Jaap van Dissel kreeg 7,5 ton van Stichting Open Nederland’

Redactie Blckbx
Schermafbeelding 2023 08 17 om 14 52 07
2:50

OMT-voorzitter Jaap van Dissel zou tijdens corona 750.000 euro hebben ontvangen van Stichting Open Nederland. Vier ton werd dezelfde dag nog overgemaakt naar een bankrekening in Aruba.

Dat onthulden ondernemers Yves Gijrath en Erik de Vlieger dinsdagavond in hun podcast Gijrath & De Vlieger. Van Dissel heeft het bedrag ontvangen via een Belgische Rabobank-rekening, zou blijken uit een bankafschrift dat Gijrath in zijn bezit heeft.

“Mijn eerste vraag is: waarom heeft Stichting Open Nederland een bankrekening in België? Dat vind ik al raar,” zei De Vlieger. Gijrath voegde daaraan toe: “Waarom wordt Jaap van Dissel betaald door een Belgische rekening van Stichting Open Nederland?” Antwoorden op beide vragen worden in de podcast niet gegeven.

Stichting Open Nederland, dat het bedrag van 750.000 euro aan Van Dissel overmaakte, werd opgericht om het testbeleid in Nederland in goede banen te leiden. De stichting moest zorgen voor honderd corona-teststraten, compleet met digitale infrastructuur.

Gijrath en De Vlieger doen naar eigen zeggen al langer onderzoek naar misstanden rond Van Dissel. Tot nu toe hadden ze veel vermoedens, maar kregen ze het bewijs steeds niet rond, zo zeggen ze, zonder in detail te treden. Van Jaap van Dissel kregen ze nooit antwoorden op hun vragen, ondanks veelvuldige mondelinge en schriftelijke verzoeken. Daarom hebben ze niet de moeite genomen om Van Dissel om een reactie op deze beschuldiging te vragen.

Kleine slag om de arm

Het bankafschrift zien beide ondernemers als echt hard bewijs, al houden ze nog een kleine slag om de arm of het ook echt waar is wat ze beweren. “We zijn 99 procent zeker dat het klopt,” aldus Gijrath, die Nederlandse journalisten, de kranten en omroepen oproept om ‘in het verhaal te duiken’ en onderzoek te doen. Gijrath beschikt ook over het rekeningnummer waar de 750.000 euro naar is overgemaakt. Hij zegt bereid te zijn om dit rekeningnummer te delen met ‘serieuze onderzoeksjournalisten’, die de affaire verder willen onderzoeken.

De Vlieger beschuldigde in de podcast ook indirect de Rabobank: "Mocht de Rabobank 750.000 euro ontvangen hebben vanuit een bankrekening in België voor de heer van Dissel, dan is de Rabobank natuurlijk net zo schuldig. Want die faciliteren het."

Advocate financieel recht Hester Bais heeft inmiddels Gijraths verhaal bevestigd op Twitter. "Als de transactie-overzichten kloppen die ik heb ontvangen ter informatie (en te openbaren) dan kan ik de ontvangst van 750.000 euro door Van Dissel van Stichting Open Nederland bevestigen. Ik heb deze ontvangen omdat ik al tijdje publiekelijk vraagtekens zet bij deze stichting," aldus Bais.

Gideon van Meijeren

Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren werd eerder dit jaar hard aangevallen toen hij Van Dissel beschuldigde van corruptie. Hij laat weten dat Forum voor Democratie deze zaak verder aan het uitzoeken is. “Eerder werd al onomstotelijk aangetoond dat Van Dissel corrupt is, omdat hij OMT-adviezen liet beïnvloeden door zijn broodheer en sjoemelde met notulen. Als dit óók waar is, is hij niet zomaar corrupt, maar corrupt tot op het bot,” aldus Van Meijeren.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

The Great Robbery.

The Great Steal.

Ongelofelijk waar ons geld allemaal naartoe gaat en in zakken verdwijnt van 'organisaties' aangesteld door en gesponsord door diezelfde land en volk verraders, criminelen zijn het, witte boord criminelen!

en dan die 100 miljard voor die groene zaak, groene zakken anyone?
of gaan ze dat geld (groot deel van) verdelen onder de armen, klinkt goed denk je dan, maar helaas, ze bedoelen dan onder hun eigen armen.

Natuurlijke-immuniteit

Is het niet godsgeklaagd dat er geen nationaal beleid gevoerd werd op basis van de goede resultaten van Huisarts Rob Ehlens.

Zou er in de geneeskunde opleiding een casus opgenomen kunnen worden “wat te doen bij een volgende pandemie” met als te volgen stappen:

1). Kijk op internet (ervan uitgaande dat er geen censuur is op dat gebied) of er op de wereld al collega’s zijn die goede behandelingsresultaten hebben.

2) overleg dit in een informed consent gesprek met uw patiënt

3) deel deze info met zoveel mogelijk huisartsen
Veelmaals dank, uw beroepseed

Cookies op deze website