Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 24 maart 2023

Keulemans en Van den Brink weggehoond: ‘De kennis van nu, was er toen ook al!’

Redactie Blckbx
2023 03 24 keulemans weggehoond
3:40

Journalist Maarten Keulemans en presentator Tijs van den Brink beweren ineens dat ‘met de kennis van nu’ de meeste coronamaatregelen onzin blijken te zijn geweest. 'Verketterde' wetenschappers die dit al jaren zeggen, reageren furieus. ‘De kennis wás er al!’

Deze week schreef journalist Maarten Keulemans een opvallend artikel in de Volkskrant, waarin hij ineens verrassend toegeeft dat de meeste coronamaatregelen, zoals mondkapjes, handen wassen, ventilatie, de avondklok, het sluiten van scholen én het CTB ‘met de kennis van nu’ onzinnig waren.

Daarmee sluiten hij en De Volkskrant keurig aan bij andere (inter)nationale mainstream media, die de afgelopen maanden 180 graden draaiden over de coronamaatregelen, die ze tijdens de COVID-jaren vaak eenzijdig, kritiekloos en vol overgave propageerden.

In het EO-radioprogramma ‘Dit is de dag’ kreeg Keulemans, samen met OMT-lid Marc Bonten, alle ruimte van presentator Tijs van den Brink, om het artikel toe te lichten. De presentator en Bonten, die de afgelopen jaren maar bitter weinig kritiek uitten op de maatregelen en het beleid, maakten van de gelegenheid gebruik om zich aan te sluiten bij het ‘kennis van nu-argument’.

'Grote straatjesvegen begonnen'

“Ik vrees dat het grote straatjesvegen is begonnen,” reageert hoogleraar waarschijnlijkheidsberekening prof. dr. Ronald Meester. “De kennis van nu? Een gotspe. Die kennis was al geruime tijd aanwezig, ook toen het erom ging. Inderdaad, mondkapjes, de avondklok en noem het allemaal maar op, waren niet effectief. Dat staat ook al in de diverse pleitnota’s die bij rechtszaken tegen de staat werden aangedragen. De argumenten waren overal te vinden.”

'Goddeloze journalistenkliek'

Neuroloog Jan Bonte is woedend. “Dit was van meet af aan duidelijk. We hebben er drie rechtszaken over gevoerd. Waar was je toen, Tijs?” fulmineert Bonte. “Ik heb er inmiddels twee boeken vol blogs over geschreven. En dan nu met je uitgestreken gezicht beweren dat met 'de kennis van nu' blijkt dat de QR-code, de avondklok en handenwassen nauwelijks zin hadden. Nou Tijs, ik heb nieuws voor je: dat geldt voor het hele pakket. En als jij en die Goddeloze journalistenkliek jullie werk hadden gedaan, had je dat al in 2020 kunnen weten. En aan het publiek kunnen uitleggen. Maar toen zaten jullie nog muurvast in je coronapsychose,” aldus Bonte, die Van den Brink ook nog meegeeft: “En dan nu 'mensen aan het woord laten' als Maarten Keulemans en Marc Bonten, die dit stupide beleid te vuur en te zwaard verdedigd hebben. Wat een gotspe.”

Huisarts Els van Veen sluit zich bij de woorden van Bonte aan. “Door journalisten zoals jij ben ik mijn vertrouwen in de media geheel verloren,” voegt ze er nog aan toe.

“De kennis over ineffectiviteit was er altijd al bij het Rijk, blijkens Wob-documenten. Dus hier wordt wederom desinformatie verspreid, “ zegt data-onderzoeker Daniël van der Tuin, in reactie op een tweet van Tijs van den Brink, die inmiddels lijkt te zijn verwijderd.

"Toen we een jaar geleden met overtuigende Wob-reconstructies kwamen over onder andere niet wetenschappelijke mondkapjesplicht en door EU gewenst coronatoegangsbewijs, was het Keulemans die dusdanig hard om zich heen ging slaan, dat aangifte tegen hem volgde."

Tekst gaat verder onder de tweet

"Grappig. Maarten Keulemans beweerde bij 'Dit is de dag' bij Tijs van den Brink dat mondkapjes, handen wassen en het coronatoegangsbewijs ‘onzin’ waren. En dat terwijl anderen (daar hoor ik ook bij) dat al tijden zeggen. Maar Maarten heeft deze mensen beschimpt, vernederd en weggezet," zegt ondernemer Hans van Tellingen. "Wij wachten op excuses, Maarten? Want anders gelden al de benamingen die voor anderen golden ook voor jou zelf. En je gaat jezelf toch niet beschimpen, vernederen en wegzetten als een idioot?"

Excuses hoeft Van Tellingen van Keulemans niet te verwachten, blijkt uit diens reactie. De Volkskrant-journalist stelt dat Van Tellingen 'de kluit weer eens bedondert'. "Teleurstellend coronatoegangsbewijs had ik ruim jaar geleden op de voorpagina."

Ook deelt hij nog een sneer uit aan Van Tellingen, onder verwijzing naar een uitspraak van de ondernemer uit juli 2020, toen Van Tellingen nog aangaf vóór het gebruik van mondkapjes in de binnenruimte te zijn.

'In gesprek met wappies'

Hoogleraar Ronald Meester heeft tot slot nog een verzoek aan EO-presentator Van den Brink, die volgens Meester 'net als bijna alle andere mensen in de MSM geweigerd heeft om critici uit te nodigen en naar ze te luisteren'. "Dus Tijs van den Brink, ik heb een voorstel: maak een mooi programma op de NPO waarin je de critici van destijds, die nu dus gewoon gelijk blijken te hebben, uitnodigt, en ga het gesprek met ze aan. Met de wappies dus. De Christelijke traditie die jou (en mij ook trouwens) lief is, geeft voldoende handvatten om zo'n gesprek betekenisvol te laten zijn. Daar heb je veel meer aan dan aan een gesprek met Maarten.

Misschien het begin van een helingsproces?"

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Lam

De overgrote massa heeft zich laten prikken en daarmee hebben ze hun ziel en lijf verkocht aan de staats-media, het gender kabinet en big pharma.
Die massa zal niet makkelijk meebuigen nu het mainstream onhoudbaar begint te worden te blijven ontkennen dat covid19 en sarscov2 nooit hebben bestaan.

Anco0588

En dan met in het achterhoofd de reclame van SIRE over dat je elkaar niet moet verliezen in discussies. Dit soort propagandisten was juist verantwoordelijk voor de polarisatie in de maatschappij en zouden, nu ze bijgedraaid zijn, moeten boeten. Keutelmans moet sowieso zijn prijs van beste journalist maar inleveren, dunkt me. Goeie journalisten hoeven niet niet bij te draaien omdat ze alle informatie al boven tafel hebben weten te krijgen.

Cookies op deze website