Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 30 september 2022

Kijk: Canadese actrice toont door vaccin verlamd gezicht – wil toch nog een prik

Redactie Blckbx
2022 09 30 canadese actrice
3:00

Het gezicht van de Canadese actrice Jennifer Gibson raakte na haar vaccinatie tegen COVID ernstig verlamd. Toch zou ze zo nóg een prik gaan halen, zegt ze in een virale video.

Gibson, die onder andere bekend is vanwege haar rol in de serie Suits, maakte de video vorig jaar. De video gaat momenteel viraal op sociale media.

Enkele weken na haar vaccinatie tegen COVID trad bij Gibson een ernstige vorm van Bell's palsy op – ofwel gezichtsverlamming.

“Dit is niet een video die ik wil maken,” zegt Gibson, die vanwege haar gezichtsverlamming maar moeilijk uit haar woorden kan komen. “Hij is moeilijk te maken, omdat als ik naar mezelf kijk, zie ik, ehm, wat zal ik zeggen, dat bij mij Bell's palsy is vastgesteld. Dat is een verlamming aan een kant van het gezicht, voor mij is dat deze kant hier, de linkerkant, duidelijk. Ik kreeg het ongeveer twee weken nadat ik mijn vaccin kreeg.

"Ik had een ruige tijd met mijn vaccin, nog steeds, maar ik moet zeggen dat ik het zo weer zou doen, omdat dat is wat we moeten doen, om mensen te zien. Ik weet niet waarom ik deze video maak, maar, hier is mijn vreemde lach.”

Op sociale media wordt ontzet gereageerd op zoveel ‘toewijding’. “Dit is één van de treurigste en gevaarlijkste gevallen van Stockholm-syndroom die ik ooit heb gezien,” zegt Eva Vlaardingerbroek.

“Deze mevrouw kreeg Bell’s palsy, een aangezichtsverlamming door een aantasting van een zenuw na haar … en ze zou het opnieuw doen ‘want dat is wat we moeten doen’, aldus huisarts Frank Peeters.

Ondanks de mogelijkheid dat de gezichtsverlamming nooit meer over gaat, zei Gibson in een interview met CityNews Toronto dat ze 'mensen niet wil ontmoedigen om zich te laten vaccineren'. Ze zei dat 'mensen niet sterven aan Bell's palsy', dus 'het is klote, maar behandelbaar'.

Justin Bieber

Een andere Canadese bekendheid die dit jaar te maken kreeg met Bell’s palsy is zanger Justin Bieber, die er zoveel last van had dat hij zijn toernee ervoor moest afblazen. Waar Gibson toegeeft dat de gezichtsverlamming veroorzaakt is door het vaccin tegen COVID-19, wordt dat in het geval van de volledig gevaccineerde Bieber tot nu toe glashard ontkend. Vaccincriticus Steve Kirsch beargumenteerde in een artikel waarom hij er toch 99 procent zeker van is dat Biebers gezichtsverlamming werd veroorzaakt door het COVID-vaccin.

Er zijn inmiddels allerlei onderzoeken en studies gepubliceerd die hebben uitgewezen dat de mRNA-vaccins tegen COVID gezichtsverlamming kunnen veroorzaken en dat het een bijwerking is die vaak voorkomt.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Vraag

Ik snap wel dat ze zegt dat ze het zo weer zou doen.

Als ze dat niet zou zeggen, dan zou haar video aan alle kanten gecensureerd worden.
Door het te mengen met propagandataal kan ze waarschijnlijk meer mensen bereiken.

Ozitis

She will die within 2 weeks of her next booster. She will then go on the news as a " death unknown" statistic, not a Covid vax death. This video highlights the stupidity of the woke

Cookies op deze website