Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 13 juni 2022

'Lockdowns oorzaak 170.000 extra sterfgevallen onder jonge Amerikanen'

Redactie Blckbx
2022 06 13 studie lockdowns
3:20

Een studie van het gerenommeerde Amerikaanse National Bureau of Economic Research (NBER) zegt dat lockdowns verantwoordelijk waren voor minimaal 170.000 extra sterfgevallen onder jonge Amerikanen in de werkzame leeftijd. Zelfs de New York Times bericht erover en legt het verband.

De conclusies van het NBER, al zijn ze nog niet peer reviewed, hebben een enorme impact in de Verenigde Staten. Het NBER is een prestigieus instituut dat wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die bestaat uit 51 leden van vooraanstaande Noord-Amerikaanse onderzoeksuniversiteiten, economische beroepsorganisaties, het bedrijfsleven en de arbeidsmarkt.

Aan of met corona

Over de hele linie schoten de cijfers van niet-corona-gerelateerde sterfgevallen fors omhoog, van hartaanvallen, hoge bloeddruk en diabetes tot drugs- en alcoholmisbruik en (zelf)moord, aldus de wetenschappers, die in het onderzoek overigens niet gekeken hebben naar de eventuele invloed van corona-vaccinaties op de sterftecijfers.

Het geconstateerde aantal van 170.000 sterfgevallen zal volgens de onderzoekers waarschijnlijk zelfs nóg hoger uitvallen, aangezien bij nog eens 72.000 extra ‘coronadoden' moet worden onderzocht of ze ‘aan’ of ‘met’ corona zijn overleden.

"Terwijl COVID-doden vooral te betreuren zijn bij senioren, is de extra niet-corona-gerelateerde sterfte vooral ook zichtbaar bij mensen met een lagere leeftijd," zagen de onderzoekers. "Alles bij elkaar lag het sterftecijfer door alle oorzaken voor volwassenen in de werkende leeftijd (18-64) in de VS 26 procent hoger dan vóór de lockdowns begonnen," concludeert de studie. "Voor senioren was dat percentage 18 procent." Bij kinderen constateerde de studie geen extra niet-corona-gerelateerde sterfte.

EU +64, Zweden -33

De onderzoekers van NBER deden ook onderzoek naar de situatie in Europa. "Voor de Europese Unie als geheel zagen we 64 extra niet-corona-gerelateerde sterfgevallen per 100.000 inwoners."

Volgens de onderzoekers was Zweden het enige westerse land dat geen enorme stijging van het aantal sterfgevallen meemaakte. Zweden zag af van het invoeren van strenge maatregelen en dwong burgers niet zich te onderwerpen aan rigoreuze lockdowns, die in vrijwel alle andere landen van de EU wel van kracht waren.

De bij het onderzoek betrokken wetenschappers schatten het aantal extra sterfgevallen door niet-corona per 100.000 voor Zweden op -33. "Dit betekent dat het aantal niet-corona doodsoorzaken tijdens de pandemie vrij laag was. Wij vermoeden dat een deel van de internationale verschillen te wijten is aan de norm die wordt gehanteerd om een sterfgeval als corona aan te duiden," menen de onderzoekers. "Maar misschien heeft het resultaat van Zweden ook te maken met het zo min mogelijk verstoren van de normale levensstijl van de Zweedse burgers," zo zeggen zij.

Zelfs New York Times legt verband

Na de publicatie van de studie zag zelfs de New York Times zich genoodzaakt de enorme stijging van het aantal sterfgevallen te erkennen én verband te leggen met de lockdowns en andere maatregelen. De krant gaf toe dat 'het sterftecijfer door alle oorzaken bij jongere volwassenen met een groter percentage is gestegen dan het sterftecijfer door alle oorzaken bij ouderen'.

Iets wat uiteraard niet het geval zou mogen zijn bij een virus dat onevenredig veel ouderen treft, en een genezingspercentage van 99,995 procent of hoger heeft voor kinderen en jongeren.

Zoals vele andere recente studies, wijzen de bevindingen van het NBER op een verontrustende realiteit en tonen zij duidelijk aan dat lockdowns niets anders hebben gedaan dan het coronaprobleem verergeren door onnoemelijke schade aan te richten in elk aspect van het menselijk leven.

Over de omvang van de rol van vaccinaties bij het veroorzaken van extra sterfte, blijft het voorlopig speculeren.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Waar mogelijk proberen we de kosten zo laag mogelijk te houden. Het maken van gedegen en professionele content vraagt echter om structurele investeringen, zoals de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

En niets over de vaccingerelateerde doden? Het wordt nu toch echt tijd voor...
respect voor de vermoorden.

Wereldwijd al meer vaccinatiedoden dan slachtoffers van de WO II.

Cookies op deze website